DayTrading: Czwartek 23.04.2020
-
- Gaduła
Re: DayTrading: Czwartek 23.04.2020
Na sp chyba jednak zmiana trendu. Kończy się rysowanie głowy na minutach, zaraz prawie ramie ?
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są co najmniej abstrakcyjne. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych, jest czystym szaleństwem, żeby nie napisać zwykłą głupotą.
Niezły zygzak to z Ciebie. Godzinę temu oporem straszyłeś.
Moje L zamkniete i czekam na odnowienie nizej
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
usa sp500 1 ska i chyba juz luz
wykres minutki
https://iv.pl/image/Gtej7H2
kupic ski tez przecie ktos musi
dolce
https://iv.pl/image/GtejgNB
zostawilem 1 ske bo za duzo tego sie uzbieralo /4/
doktorek dadza mi te dziady kupic tego dolca czy do maja sie juz nie doczekam
a tylko bede z gory walil ski

wykres minutki
kupic ski tez przecie ktos musi
dolce
https://iv.pl/image/GtejgNB
zostawilem 1 ske bo za duzo tego sie uzbieralo /4/
doktorek dadza mi te dziady kupic tego dolca czy do maja sie juz nie doczekam

a tylko bede z gory walil ski

Ostatnio zmieniony 23 kwie 2020, 18:09 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
No chyba tak. Jak zwykle mnie walneli.Blacktorious pisze: ↑23 kwie 2020, 17:47Na sp chyba jednak zmiana trendu. Kończy się rysowanie głowy na minutach, zaraz prawie ramie ?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Widzę, że dzisiaj na forum cisza i niemal nikt nie wspomina o WTI. Drążyłem nieco temat. Ostatnio pisałem o info z supportu, że cena kasowego WTI to średnia z dwóch serii kontraktów. Może i tak było, ale się skończyło. Kasowy wynosi 8$, seria czerwcowa jest po 15, lipcowa po 21, kolejne wyżej aż do grudniowej po 29$.
W poniedziałek cena kasowego się zgadzała i aby zgadzała się dalej, to kasowy z poniedziałku na wtorek, powinien skoczyć od razu na 15 czy 16 baksów. Tyle, że na czymś takim straciliby dostawcy płynności i dlatego teraz ci dostawcy lecą w człona i pokazują kurs kasowego oderwany od rzeczywistości. Dla mnie to nic innego jak przestępstwo finansowe, skoro dostawca w trakcie gry zmienia zasady.
Podejrzewam, że to będzie koniec instrumentu kasowego. Ciekawe czy nie pojawią się jakieś sprawy sądowe, albo ktoś nie zgłosi sprawy do odpowiedników KNF w innych krajach.
Warto przypomnieć, że dostawcami płynności dla wielu brokerów w Europie są brokerzy MM Saxo i CMC i jeśli miałbym wskazywać palcem, kto próbuje teraz okantować klientów, to wskazałbym chyba na nich. Saxo już się wykazał raz kantowaniem klientów podczas przekrętu szwajcarskiego, więc i teraz bym się nie zdziwił. Z kolei CMC oferuje ciekawą opcję przy swoim koncie. Można zobaczyć jakie pozycje mają ich klienci na poszczególnych instrumentach sumarycznie. I w tej chwili na kasowym WTI longa ma ilościowo 94%, a wartościowo 96%. Ponieważ CMC to broker MM, więc od razu widać, kto równoważy wartościowo te longi i dlaczego kurs jest tak nisko. W tym momencie CMC działa świadomie na szkodę swoich klientów, i nie wycenia uczciwie i symetrycznie instrumentu kasowego. Dla mnie jest to sprawa dla prokuratury.
W poniedziałek cena kasowego się zgadzała i aby zgadzała się dalej, to kasowy z poniedziałku na wtorek, powinien skoczyć od razu na 15 czy 16 baksów. Tyle, że na czymś takim straciliby dostawcy płynności i dlatego teraz ci dostawcy lecą w człona i pokazują kurs kasowego oderwany od rzeczywistości. Dla mnie to nic innego jak przestępstwo finansowe, skoro dostawca w trakcie gry zmienia zasady.
Podejrzewam, że to będzie koniec instrumentu kasowego. Ciekawe czy nie pojawią się jakieś sprawy sądowe, albo ktoś nie zgłosi sprawy do odpowiedników KNF w innych krajach.
Warto przypomnieć, że dostawcami płynności dla wielu brokerów w Europie są brokerzy MM Saxo i CMC i jeśli miałbym wskazywać palcem, kto próbuje teraz okantować klientów, to wskazałbym chyba na nich. Saxo już się wykazał raz kantowaniem klientów podczas przekrętu szwajcarskiego, więc i teraz bym się nie zdziwił. Z kolei CMC oferuje ciekawą opcję przy swoim koncie. Można zobaczyć jakie pozycje mają ich klienci na poszczególnych instrumentach sumarycznie. I w tej chwili na kasowym WTI longa ma ilościowo 94%, a wartościowo 96%. Ponieważ CMC to broker MM, więc od razu widać, kto równoważy wartościowo te longi i dlaczego kurs jest tak nisko. W tym momencie CMC działa świadomie na szkodę swoich klientów, i nie wycenia uczciwie i symetrycznie instrumentu kasowego. Dla mnie jest to sprawa dla prokuratury.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
A to nie wiesz ze jest zasada wyjścia poza opór na 20 pipek
żeby zająć pozycje .Mam gdzieś rosyjski skrypt który to wyjaśniai
Tyle lat grasz i tego nie wiesz. Poza tym pokazałem opór i nie napisałem nic
Cytuje post
post983633.html#p983633
żeby potem nie było. Więc nie straszyłem .Konfabulujesz !
I słusznie L do oporu bardzo dobra taktyka
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2020, 18:29 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
A co najmniej do sądu cywilnego.MarioDM pisze: ↑23 kwie 2020, 18:06Widzę, że dzisiaj na forum cisza i niemal nikt nie wspomina o WTI. Drążyłem nieco temat. Ostatnio pisałem o info z supportu, że cena kasowego WTI to średnia z dwóch serii kontraktów. Może i tak było, ale się skończyło. Kasowy wynosi 8$, seria czerwcowa jest po 15, lipcowa po 21, kolejne wyżej aż do grudniowej po 29$.
Analogicznie decyzja broka, że nie pozwala mi otworzyć pozycji na instrumencie o godzinie 19 w trakcie sesji.
The only way is up
Dokładny poziom oporu (wg.życzenia XAB 'poziomo" )a rynek poszedł 30 pipekcugan pisze: ↑23 kwie 2020, 18:10A to nie wiesz ze jest zasada wyjścia poza opór na 20 pipek
żeby zająć pozycje .Mam gdzieś rosyjski skrypt który to wyjaśniai
Tyle lat grasz i tego nie wiesz. Poza tym pokazałem opór i nie napisałem nic
Cytuje post
post983633.html#p983633
żeby potem nie było.
I słusznie L do oporu bardzo dobra taktyka
I co się stało kto gra średnioterminowo to nie ma znaczenia.
Nie zamaczam wyższych oporów chociaż tam są
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
tez o tym pisalem ze troche spraw w sadzie jak to sie uciszy to brokernie czeka
bo to co z ropa porobili to naprawde nie pamietam takich cudactw
cugan
z tym ze nawet krotkoterminowo to to co rysujesz to jest wsparciem
nie ma takich cudactw by na mintce traktowac to jako opor
cugan
Każdy opór może stać się wsparciem.XAB pisze: ↑23 kwie 2020, 18:29tez o tym pisalem ze troche spraw w sadzie jak to sie uciszy to brokernie czeka
cugan
I jak widać jest opór a czy stanie się wsparciem
Tego na razie nie wiemy
Życzyłeś sobie poziomo to masz poziomo.
Na rysunku ze stooq rysowałem tak jak pokazują świece.
Takie były warunki
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2020, 18:37 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.