Damian napisałem poprawa a to chyba jednoznacznie wskazuje na obniżenie w stosunku do prognozy zapasów
skoro wczesnie zapasy rosły nawet 3 krotnie a ropka szla do góry to może teraz dla odmiany pójdzie w dół przy spadku zapasów
Jeżeli dla Ciebie poprawa zapasów oznacza wzrost to pogorszenie spadek zapasow
Zobacz na interpretację wskaźnika (np na pl.investing) zapasów jeżeli rosną w odniesieniu do prognozy to wskaźnik jest na czerwono a to oznacza pogorszenie bo cel "producentów" jest sprzedaż a nie produkcja na zapas.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2017, 12:38 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
_Kerad_ pisze:Damian napisałem poprawa a to chyba jednoznacznie wskazuje na obniżenie w stosunku do prognozy zapasów
skoro wczesnie zapasy rosły nawet 3 krotnie a ropka szla do góry to może teraz dla odmiany pójdzie w dół przy spadku zapasów
poprawa dla mnie oznacza wzrost zapasów w stostunku do poprzedniego odczytu.
api wskazało na obnizenie, wiec nie widze poprawy a regres.
jesli dzisiejsze dane potwierdza api to w koncu nastapi przelom.
_Kerad_ pisze:Damian napisałem poprawa a to chyba jednoznacznie wskazuje na obniżenie w stosunku do prognozy zapasów
Jeżeli dla Ciebie poprawa zapasów oznacza wzrost to pogorszenie spadek zapasow
Zobacz na interpretację wskaźnika (np na pl.investing) zapasów jeżeli rosną w odniesieniu do prognozy to wskaźnik jest na czerwono a to oznacza pogorszenie bo cel "producentów" jest sprzedaż a nie produkcja na zapas.
nie wiem kerad gdzie tu logika w twoim rozumowaniu
Obecny Prognoza Poprzedni
23.02.2017 I 17:00 I ???? 3,475M 9,527M
15.02.2017 I 16:30 I 9,527M 3,513M 13,830M
08.02.2017 I 16:30 I 13,830M 2,529M 6,466M
01.02.2017 I 16:30 I 6,466M 3,289M 2,840M
25.01.2017 I 16:30 I 2,840M 2,815M 2,347M
Jak widzisz obecny ostatnimi czasy zawsze był większy czyli zapasy rosły i do jest zła informacja dla ropy bo wzrost zapasów wskazuje na spadek konsumpcji (czyli w "czystej" ekonomi mamy nierównowagę rynkową)
Jak cena reagowała rosla więc teraz skoro API wskazuję ze jest możliwy spadek zapasów to może cena ropki będzie spadać bo jest skorelowana dodatnio skoro wczesniej odpowiadała wzrostem na wzrost zapasów to teraz spadek zapasów i spadek ceny.
Chyba logiczne?
Damian może GOLD UP
Ostatnio zmieniony 23 lut 2017, 13:28 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.