Oferujesz Opcje na spekulacje Twoim Equity bo widze tam swietna okazje w przeciagu nastepnych paru miesiecy?menago pisze:nie pisalem,ze opor tylko tp,a to roznica,poza tym takich rzeczy to musisz sie nauczyc skoro chcesz zarabiacklimokrates pisze:Nie ktoś tylko ja, wcześniej pisałeś, że opór na 1.2865+- teraz, że dla H4 pytałem piszesz 1.2890 ? chyba coś kuleje to At u Ciebie skoro oporu i wsparcia dla danego interwału nie potrafisz wyznaczyć.menago pisze: tam ktos pytal o oporze,dla mnie jest narazie na okolice 1,2890 tam ma stopke
sa jeszcze szanse podbitlki wyzej ,na strzalach stochastycznych,jak ktos zna ,to wie o czym pisze
dla mnie opor jest okolice 1,2890,po czym wnosze ,to sam zobacz i pomys,wklejalem wykres?
a jezeli liczysz ze forex to latwa rzecz,to masz racje,tylko ze najpierw musisz go pojac i sam wyznaczac,co najmniej miejsca wsparc i oporow,nie licz na kogos,bo kazdy moze sie pomylic,nikt nie jest alfa i omega
p.s.
masz mojego nowego skrina
DayTrading: Czwartek 22.11.2012
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: DayTrading: Czwartek 22.11.2012
Według mnie największy opór siedzi w naszej głowie ;-)
Oferujesz Opcje na spekulacje Twoim Equity bo widze tam swietna okazje w przeciagu nastepnych paru miesiecy?[/quote
jasne,jestem za
zobacz teraz ile ryzykuje,20pipek,a to tylko 6oo zl,nie wejdzie ,to czekam i obserwuje,jak pojdzie nizej koryguje stopke, by w razie cos zamknela na zero,pozniej podnosze do plusowej stopki,to jakie to ryzyko?
// menago naucz się w końcu cytować tekst, co drugie Twoje cytowanie ma źle pozamykane tagi i psuje stronę. // Dr Forex
jasne,jestem za
zobacz teraz ile ryzykuje,20pipek,a to tylko 6oo zl,nie wejdzie ,to czekam i obserwuje,jak pojdzie nizej koryguje stopke, by w razie cos zamknela na zero,pozniej podnosze do plusowej stopki,to jakie to ryzyko?
// menago naucz się w końcu cytować tekst, co drugie Twoje cytowanie ma źle pozamykane tagi i psuje stronę. // Dr Forex
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 13:10 przez menago, łącznie zmieniany 1 raz.
- klimokrates
- Pasjonat
Paulo Coelhomarathon pisze:Według mnie największy opór siedzi w naszej głowie ;-)

Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- ZielonaMgielka
- Maniak
menago pisze:Oferujesz Opcje na spekulacje Twoim Equity bo widze tam swietna okazje w przeciagu nastepnych paru miesiecy?[/quote
jasne,jestem za
Zalezy czy te 600zl to 100% czy 5% kapitalu.
- zastapmnie
- Pasjonat
na m15 wygląda, jakby wybili górą z trójkąta prostokątnego - teoretyczny zasięg ok. 40 pipsów, więc to by dawało poziom 1292... na h4 było w tamtych okolicach kilka zamknięć...ZielonaMgielka pisze:ZielonaMgielka pisze: Nie wyglada to na fake-out.
http://screencast.com/t/tRR4h1PubG
Pierwszy test tego poziomu od gory oferuje dobra okazje do L z ciasnym stopem.

Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
nie ,nie moze byc kapitalu ,bo pisalem o 20 pippsach a na ta kwote z 1 lota jest dokladnie 663,tyle ryzykujeZielonaMgielka pisze:menago pisze:Oferujesz Opcje na spekulacje Twoim Equity bo widze tam swietna okazje w przeciagu nastepnych paru miesiecy?[/quote
jasne,jestem za
- ZielonaMgielka
- Maniak
Takze obserwuje ten poziom. Aktualnie cena probuje pokonac opor widoczny na D1.zastapmnie pisze:na m15 wygląda, jakby wybili górą z trójkąta prostokątnego - teoretyczny zasięg ok. 40 pipsów, więc to by dawało poziom 1292... na h4 było w tamtych okolicach kilka zamknięć...ZielonaMgielka pisze:ZielonaMgielka pisze: Nie wyglada to na fake-out.
http://screencast.com/t/tRR4h1PubG
Pierwszy test tego poziomu od gory oferuje dobra okazje do L z ciasnym stopem.
-- Dodano: 22 lis 2012, 13:22 --
NIe rozumiesz mnie. Pytam o twoja ekspozycje na rynku wyrazona w procentach calosciowego depozytu/kapitalu.menago pisze:nie ,nie moze byc kapitalu ,bo pisalem o 20 pippsach a na ta kwote z 1 lota jest dokladnie 663,tyle ryzykujeZielonaMgielka pisze:menago pisze:Oferujesz Opcje na spekulacje Twoim Equity bo widze tam swietna okazje w przeciagu nastepnych paru miesiecy?[/quote
jasne,jestem za
a teraz jest ,jest akcja stopki zlezen sprzedazy ktore wisza w 1,2848 do 1,2875,ciekawe gdzie maja stopki jak je jebna ,to pojda zlecenia obronne i moze byc szybszy ruch w gore
wg mnie dopiero nawrotka 1.291lub 1.293, a i do 1.294 prawie moga dojechać, ale to moje. w tej chwili czekam i poza rynkem:(
edit 1.2909;
edit 1.2909;
Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 13:27 przez Dybek, łącznie zmieniany 1 raz.
---------------------------------------------------------------------
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.
Im szybciej będziesz sam analizował i słuchał siebie tym szybciej więcej błędów popełnisz. Wówczas jest szansa że się czegoś może nauczysz.