DayTrading: Czwartek 22.01.2015
-
- Gaduła
Re: DayTrading: Czwartek 22.01.2015
Ciekawie czy znowu zrobia takie czyszczenie stopów
- nowy joker
- Pasjonat
10 minut 

Pierwsza reakcja na dane + HFT pewnie od 14.30 ale między 15-16 też będzie telepać i to ostro a nawet jeszcze bardziej. Może być podobnie do dnia wczorajszego. Wydaje mi się, że pierwsza reakcja będzie w dół a potem wylecimy w kosmos.
Chipsy mi się kończą : (
Hiszpanie coraz bardziej zadłużeni
IAR - Biznes
22 Sty 2015, 14:08
22.01.2015 (IAR) - Rośnie zadłużenie hiszpańskich rodzin, firm i administracji. Z raportu opublikowanego przez Wydział Badań Bankii wynika, że suma wszystkich zaciągniętych pożyczek przekroczyła 3 biliony euro i w ciągu roku wzrosła o ponad 8 procent. Zdaniem analityków, winę ponosi sektor publiczny, który jest mniej oszczędny niż prywatny.
Hiszpańskie rodziny są winne bankom ponad 760 miliardów euro. Mimo, że od początku kryzysu nie mogą liczyć na nowe pożyczki, to właśnie one oddały najwięcej pieniędzy. W ciągu 6 lat dług rodzin spadł o ponad 11 procent. Kredyty hiszpańskich firm przekroczyły bilion euro i utrzymują się na niemal tym samym poziomie.
Najgorsze wyniki ma administracja i przedsiębiorstwa należące do skarbu państwa. W 2009 roku ich zadłużenie sięgało 40 procent PKB. Teraz jest ponad 3-krotnie wyższe. Do tego średnio o ponad 2 procent rocznie rośnie zewnętrzny dług Hiszpanii, który przekroczył już bilion euro.
Na temat zadłużenia wypowiedziała się dzisiaj agencja ratingowa Moody’s. Zdaniem ekspertów, będzie się ono zmniejszało, bo ubywa rodzin i firm nie spłacających kredytów.
IAR - Biznes
22 Sty 2015, 14:08
22.01.2015 (IAR) - Rośnie zadłużenie hiszpańskich rodzin, firm i administracji. Z raportu opublikowanego przez Wydział Badań Bankii wynika, że suma wszystkich zaciągniętych pożyczek przekroczyła 3 biliony euro i w ciągu roku wzrosła o ponad 8 procent. Zdaniem analityków, winę ponosi sektor publiczny, który jest mniej oszczędny niż prywatny.
Hiszpańskie rodziny są winne bankom ponad 760 miliardów euro. Mimo, że od początku kryzysu nie mogą liczyć na nowe pożyczki, to właśnie one oddały najwięcej pieniędzy. W ciągu 6 lat dług rodzin spadł o ponad 11 procent. Kredyty hiszpańskich firm przekroczyły bilion euro i utrzymują się na niemal tym samym poziomie.
Najgorsze wyniki ma administracja i przedsiębiorstwa należące do skarbu państwa. W 2009 roku ich zadłużenie sięgało 40 procent PKB. Teraz jest ponad 3-krotnie wyższe. Do tego średnio o ponad 2 procent rocznie rośnie zewnętrzny dług Hiszpanii, który przekroczył już bilion euro.
Na temat zadłużenia wypowiedziała się dzisiaj agencja ratingowa Moody’s. Zdaniem ekspertów, będzie się ono zmniejszało, bo ubywa rodzin i firm nie spłacających kredytów.
-
- Stały bywalec
10 lot na long i jazda
przynajmniej już wiesz, żeby następnym razem kupić więcejKusus pisze:Pierwsza reakcja na dane + HFT pewnie od 14.30 ale między 15-16 też będzie telepać i to ostro a nawet jeszcze bardziej. Może być podobnie do dnia wczorajszego. Wydaje mi się, że pierwsza reakcja będzie w dół a potem wylecimy w kosmos.

kumulacja o 1430 ... będzie wszystkim miotać jak szatan, a spready zjedzą wszystko ; )
-- Dodano: 22 sty 2015, 15:27 --
bez SL!!!... i nic się nie bój!pomorskiebest pisze:10 lot na long i jazda
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
usmaż sobie frytkiKusus pisze:Pierwsza reakcja na dane + HFT pewnie od 14.30 ale między 15-16 też będzie telepać i to ostro a nawet jeszcze bardziej. Może być podobnie do dnia wczorajszego. Wydaje mi się, że pierwsza reakcja będzie w dół a potem wylecimy w kosmos.
[*]
Skąd Ty sie urwałeś ?pomorskiebest pisze:10 lot na long i jazda

pewnie demo