DayTrading: Czwartek 21.04.2016
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
Re: DayTrading: Czwartek 21.04.2016

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Maciekkk pisze:Po szybkim wzroscie następuje szybki spadek - prawie zawsze tak jest.... na D1 jest silny trend wzrostowy, usa ma problemy z arabia saudyjską, dolar będzie się osłabiał w najblizszym czasie pomimo problemów w europie. Jakby chłopaki mysleli nad S to juz dawno obecny poziom ceny byłby znacznie niżej.... jutro jest piątek, to dobry czas na powolny wzrost do góry a pozniej jeszcze wyzej....marcinmijagi pisze:###
Zły tok myslenia, dla edka znaczenie ma rowniez euro, ktore jest gowno warte i wiecznie Dragi mydlic oczu nie bedzie.
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.
pierdolony"
pierdolony"

Witam Was jak widzicie gbp/jpy?? dzisiaj nie powiem zaskoczył mnie ten zjazd....ale teraz to już sam nie wiemk czy ustawił się pod następne spadki, czy tez wsparcie go uratowałeo i mamy droge do góry??maciej jakiś swiatopogląd na tą sytuację:)
Pieniądz lubi ciszę
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...
- graczpospolity
- Gaduła
Raczej byłbym ostrożny z podejmowaniem decyzji dzisiaj i poczekałbym na zamknięcie świecy dziennej. Na D1 mamy możliwe odbicie ceny od Tenkan Sen pod kumo czyli teoretyczny sygnał sprzedaży.

Jednak ta para wielokrotnie naruszała a wręcz mocno przebijała TS dlatego decyzja jest obarczona sporym ryzykiem. Sam nie wiem gdzie powinien być sl w tej sytuacji, dlatego wolę poczekać na ewentualny sygnał z H4, którego chwilowo brak.

Poza tym jesteśmy w tej chwili o ile się nie mylę na S/R W1 co dodatkowo utrudnia podjęcie decyzji.
Komentarz ten proszę traktować z przymrużeniem oka i z dużą dozą sceptycyzmu (wannabe trader z miesięcznym stażem)
edit1: no proszę ja nawet nie potrafię zamieścić obrazków a za pisanie się biorę
edit 2: ha, udało się, jestem wielki...

Jednak ta para wielokrotnie naruszała a wręcz mocno przebijała TS dlatego decyzja jest obarczona sporym ryzykiem. Sam nie wiem gdzie powinien być sl w tej sytuacji, dlatego wolę poczekać na ewentualny sygnał z H4, którego chwilowo brak.

Poza tym jesteśmy w tej chwili o ile się nie mylę na S/R W1 co dodatkowo utrudnia podjęcie decyzji.
Komentarz ten proszę traktować z przymrużeniem oka i z dużą dozą sceptycyzmu (wannabe trader z miesięcznym stażem)
edit1: no proszę ja nawet nie potrafię zamieścić obrazków a za pisanie się biorę

edit 2: ha, udało się, jestem wielki...
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2016, 21:22 przez graczpospolity, łącznie zmieniany 3 razy.
- fx-technik
- Fanatyk
Jeżeli Short, to już trza w nim być z SL tuż nad dzisiejszym High.
A tutaj moja miarka razem z Fibakiem:
Jeżeli Long, to od 61,8 z SL pod ostatnim dołkiem.
A po mojemu Long, tylko poczekać na dobrą, niską cenę.
-- Dodano: 21 kwie 2016, 21:30 --A tutaj moja miarka razem z Fibakiem:
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Taki macie światopogląd, dzięki za niego moj jest taki: Ja w tej chwili widze spadki na rzeźniku do środy do yelleniowej ponieważ przewiduję teraz spadki na giełdach do yeleniowej ona uspokoi trochę sytuację i bedziemy jeszcze mieli pare tygodnii wzrostów na parkietach tym samym osłabienie jena...ale teraz widze spadki na gbp/jpy:)
- fx-technik
- Fanatyk
No, teraz na razie spadki.
Wszystko zależy ile pipsów oczekujesz.
Pomiar wskazuje, że ok. 500 pips w dół może być.
Bardziej konserwatywnie, to jakieś 250 pips.
Wszystko zależy ile pipsów oczekujesz.
Pomiar wskazuje, że ok. 500 pips w dół może być.
Bardziej konserwatywnie, to jakieś 250 pips.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Z Twojego zdjęcia sell za bardzo nie widać, to prawda, że więcej przemawia za S, zwłaszcza, że mamy równość fal - układ 5-3-5, - niestety jakoś na ten moment S nie widzę, dużo będzie zależało od układu świec tygodniowych - więc kluczowy będzie piątekjkar pisze:Ulica definitywnie przeczyszczona ...Short na kilka dni co najmniej...
Najkorzystniej gdzies w okolicy tych dwóch czerwonych kresek ( jak bedzie mozliwe) - ale tez na kazdy inny moge wystawic "gwarant "...
-- Dodano: 21 kwie 2016, 22:28 --
A tam będę łapał nóż - m30
-- Dodano: 21 kwie 2016, 22:41 --
kabel dzienny
po dzisiejszej reakcji - wariant czerwony czyli zwała z grubej rury, ale jak pisałem wcześniej - jutrzejsze zamknięcie świecy tygodniowej powinno rozwiać wątpliwości.
Na ten moment nie wykluczam innego scenariusza
- marcinmijagi
- Pasjonat
Cytaty, pipsów nie dają.