DayTrading: Czwartek 20.12.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Sentyment EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 gru 2012, 22:52

Wzrost
27
49%
Bez zmian
4
7%
Spadek
24
44%

Liczba głosów: 55

Mpapiez

Re: DayTrading: Czwartek 20.12.2012

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

zeuss pisze:
Mpapiez pisze:Powiem tak, ja się przebranżowiłem na eLki, odkąd mi eski wywaliło. Po potwierdzonym przebiciu 1.3236 polecimy w cholerę wyżej. Na razie sobie tak w ciemno dokładam, bo to tak wisi w oporze, ale średnie na M5 teraz zaś wzrosty dają. Poza tym świeczka na H1 jest wzrostowa.

Pomijam już fakt sentymentu ludzi.
czyli warto już powoli szykować się na głębszą eSkę :)
Szykuję się, ale wyżej mistrzuniu. Dziś mi się na to nie zapowiada. Przynajmniej nie do 14.

Patrząc na index dolara, to pewnie zawędrujemy w okolice wczorajszych wierzchołków, pierdykniemy dbl topa, i już spadająca gwiazda na D1 nie będzie samotna.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Obrazek

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Mpapiez pisze:
zeuss pisze:
Mpapiez pisze:Powiem tak, ja się przebranżowiłem na eLki, odkąd mi eski wywaliło. Po potwierdzonym przebiciu 1.3236 polecimy w cholerę wyżej. Na razie sobie tak w ciemno dokładam, bo to tak wisi w oporze, ale średnie na M5 teraz zaś wzrosty dają. Poza tym świeczka na H1 jest wzrostowa.

Pomijam już fakt sentymentu ludzi.
czyli warto już powoli szykować się na głębszą eSkę :)
Szykuję się, ale wyżej mistrzuniu. Dziś mi się na to nie zapowiada. Przynajmniej nie do 14.

Patrząc na index dolara, to pewnie zawędrujemy w okolice wczorajszych wierzchołków, pierdykniemy dbl topa, i już spadająca gwiazda na D1 nie będzie samotna.
Wedlug mnie na EU jak i na USDX sygnaly na D1 sa dosyc klarowne. PA sugeruje Buy Usd w oczekiwaniu na pullback. Aktualnie jestesmy na krytycznych poziomach ktore powinny wytrzymac jesli mamy miec kontynuacje wczorajszych spadkow.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

speedpips pisze:
atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:
przeciez to bylo pewne pisalem o tym nie raz ze te banialuki OBAMY marionetki ze przed swietami sie uda ze to ze tamto a co sie dzialo na indeksach kazdy widzial :) po jego wypowiedziach jakie reakcje byly

dlatego zaczynamy sprzedawac fakty...kupowanie plotek zaczyna sie chyba konczyc
A może zaczynamy kupować fakty a sprzedawać plotki ??? :d

I POSZŁO !!!! UP UP UP !!!!
wystarczylo przesledzic co sie dzialo rok temu jak ustalili podniesieni limitu dlugo a tutaj jeszcze powazne ustalenia ida co do ciec i podatkow wiec odrazu pisalem ze Obama sobie moze gadac PR robic i nic wiecej pod kolegow z W.S i bonusiki :)

poszlo UP hmm jak na razie mozolnie im idzie 1 h kanal lub jak kto woli flaga i bez dynamiki wszystko

SP500 futy podciagniete pod to Edka wyciagneli i teraz czekanie na USA bedzie czy szybko nie zjada z futami pod kasowy jak ostatnio gdy UE skosne je wyciagnelo
Ostatnio zmieniony 20 gru 2012, 11:34 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

ZielonaMgielka pisze: Wedlug mnie na EU jak i na USDX sygnaly na D1 sa dosyc klarowne. PA sugeruje Buy Usd w oczekiwaniu na pullback. Aktualnie jestesmy na krytycznych poziomach ktore powinny wytrzymac jesli mamy miec kontynuacje wczorajszych spadkow.
Lub te poziomy pękną jeżeli mamy dalej jechać do góry. Zgadzam się z jednym - poziomy faktycznie są krytyczne na ten moment.

Na D1 mamy gwiazdkę, ale zasada jest taka - że cena nie powinna wyjść ponad ogon gwiazdki - co nie znaczy że nie możemy dziś jeszcze podejść do góry i dopiero spadać.

Na razie przebiło 1.3236 - zobaczymy co dalej z tego wyniknie. Może być fejk, a może się potwierdzić i już jakieś wsparcie do dalszych wzorstów jest.

Ps. Nowy - co to znaczy "zjechać futami pod kasowy" ?

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

rootec pisze:
Adam pisze:Długoterminowo na edku to "na dwoje babka wróżyła" możliwe zarówno up jak i down ja bym obstawiał do końca roku wzrosty a w styczniu głębszą korektę. Ostatecznie można próbować zagrać pod wczorajszego pina ale taki samotnik jest dość ryzykowny
Adam co to za platforma której używasz jeśli można widzieć?

fajny interfejs
Alior Trader bardzo wygodna bo kasę masz od ręki bez kosztów tylko "ciężka" brak wersji mobilnej wymaga mocnego kompa i szybkiego łącza No i trzeba sie do niej przyzwyczaić Mam też konto z mt4.

jak dla mnie i tutaj sygnałów spadku na edku również nie ma
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Jak wspominałem wcześniej trzymajmy się i UP !! :d

Awatar użytkownika
rootec
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rootec »

Adam pisze:
rootec pisze:
Adam pisze:Długoterminowo na edku to "na dwoje babka wróżyła" możliwe zarówno up jak i down ja bym obstawiał do końca roku wzrosty a w styczniu głębszą korektę. Ostatecznie można próbować zagrać pod wczorajszego pina ale taki samotnik jest dość ryzykowny
Adam co to za platforma której używasz jeśli można widzieć?

fajny interfejs
Alior Trader bardzo wygodna bo kasę masz od ręki bez kosztów tylko "ciężka" brak wersji mobilnej wymaga mocnego kompa i szybkiego łącza No i trzeba sie do niej przyzwyczaić Mam też konto z mt4.

jak dla mnie i tutaj sygnałów spadku na edku również nie ma
dzięki!
"A co, jeżeli rzeczywistość tak naprawdę jest iluzją i nic nie istnieje? - Cóż, w takim razie zdecydowanie przepłaciłem mój nowy dywan. "

Awatar użytkownika
speedpips
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: speedpips »

Powoli ale jednak :d

Jak myślicie dokąd dojdzie ? zanim zacznie spadać ? :569:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

wlasnie odbilismy pieknie od 50 fibo wczorajszych spadkow... czyli raczej wszystko z planem...moze 3256 ewentualnie przetestujemy bo to byl opor w drodze na gore poprzednim razem
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany