...Szuli... pisze: 20 lip 2023, 19:53 jutro dam super wiadomość
odkrycie wszech czasów, nobel gwarantowany
DayTrading: Czwartek 20.07.2023
- klimokrates
- Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 20.07.2023
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
- klimokrates
- Pasjonat

Pako5033 pisze: 20 lip 2023, 19:41Dla mnie bez różnicy, czy będzie 1.11 czy nie. Im wyżej dolar podejdzie tym bardziej będę się kusił na Shorta na dolcu. Poczekam sobie do 3 nad ranem a potem zdecyduje co robić. Niech się pobujają trochę po takim wzroście, spadku. Mnie akurat aktulanie indexy nie interesują. Patrzę, ale od kilku miechów rynek się trochę zmienił i indexy idą jak chcą, a nie jak dolar im mówi. Zobaczymy jutro czy cofną cały wzrost na USD/PLN a na Edku wyciągną tygodniówkę i podejdą pod 1.13100 do FED-U, gdzie wypada górna banda kanału spadkowego i wtedy coś więcej spadną, bo to co teraz spadli to nic wielkiegobaxik pisze: 20 lip 2023, 19:12 pako
Tak czy siak czekam albo na 1.3100 na EUR/USD and na USD/PLN na 3.90-3.92 i wtedy raczej coś zagram, bo jak na razie to torchę RISKY
pako poprawiam
na 1,13![]()
a ja czekan na 1,10xxi choc 4,03 dolce
na 1,12 to mur beton stal na krotko
usrance na indeksach spadaja a dax nie chce
robota na weekend zrobiona bo mam lki na usd/pl jak chciałem pap
znowu cudaki
dax drozszy niz us100![]()
![]()
![]()
![]()
100 pipsów na EU nic wielkiego, rozumiem, że 400 to dopiero coś się dzieje i warto wejść w pozycję?
klimokrates pisze: 20 lip 2023, 20:22Pako5033 pisze: 20 lip 2023, 19:41100 pipsów na EU nic wielkiego, rozumiem, że 400 to dopiero coś się dzieje i warto wejść w pozycję?baxik pisze: 20 lip 2023, 19:12
Dla mnie bez różnicy, czy będzie 1.11 czy nie. Im wyżej dolar podejdzie tym bardziej będę się kusił na Shorta na dolcu. Poczekam sobie do 3 nad ranem a potem zdecyduje co robić. Niech się pobujają trochę po takim wzroście, spadku. Mnie akurat aktulanie indexy nie interesują. Patrzę, ale od kilku miechów rynek się trochę zmienił i indexy idą jak chcą, a nie jak dolar im mówi. Zobaczymy jutro czy cofną cały wzrost na USD/PLN a na Edku wyciągną tygodniówkę i podejdą pod 1.13100 do FED-U, gdzie wypada górna banda kanału spadkowego i wtedy coś więcej spadną, bo to co teraz spadli to nic wielkiego![]()
![]()
Nie, chodzi o to ze 100 pipsów w porównaniu z świecą miesięczna która ma 400 to nic. Jakby spadło 200 w 3-4 dni to bym nigdy nie myślał, ze takie coś mogą wyciągnąć, ale 140 pipsów w 4 dni to nic. Może źle zrozumiałeś mój wpis, ale chodziło mi o to, ze jakby spojrzeć, na to co ostatnio się wydarzyło na Edku, chodzi mi o wzrosty, to taka korekta to pryszcz, nic więcej
www.forex-nawigator.pl
- klimokrates
- Pasjonat

Pako5033 pisze: 20 lip 2023, 20:27Jasne ale gorzej jak ktoś ma otwarte pozycje, jeśli ma to chyba mikroklimokrates pisze: 20 lip 2023, 20:22Pako5033 pisze: 20 lip 2023, 19:41
100 pipsów na EU nic wielkiego, rozumiem, że 400 to dopiero coś się dzieje i warto wejść w pozycję?![]()
Nie, chodzi o to ze 100 pipsów w porównaniu z świecą miesięczna która ma 400 to nic. Jakby spadło 200 w 3-4 dni to bym nigdy nie myślał, ze takie coś mogą wyciągnąć, ale 140 pipsów w 4 dni to nic. Może źle zrozumiałeś mój wpis, ale chodziło mi o to, ze jakby spojrzeć, na to co ostatnio się wydarzyło na Edku, chodzi mi o wzrosty, to taka korekta to pryszcz, nic więcej
klimokrates pisze: 20 lip 2023, 20:59Pako5033 pisze: 20 lip 2023, 20:27Jasne ale gorzej jak ktoś ma otwarte pozycje, jeśli ma to chyba mikroklimokrates pisze: 20 lip 2023, 20:22
Zależy, jakim kapitałem obracasz . Ja np, zostawiam 300-400 pipsów zapasu, w zależności o tego gdzie aktualnie sie znajduje cena . Długo by tłumaczył. Dla mnie zapas 2000% na depo musi być, bo inaczej można mieć 100 razy rację a za 101 wszystko oddać, bo nie problem się pomylić
Im, więcej się zostawia, tym łatwiej przełknąć stratę jeśli się człowiek pomyli i zamknąć pozycje. Granie na styk nigdy nie kończy się dobrze. 200% na depo to nic dla grubasów. Oni jak im się spieszy, to te 100 pipsów robią w 4 H
www.forex-nawigator.pl
"W kosmosie nikt nie usłyszy twojego pierdnięcia"
to motto jest całkowitą bujdą, wymaga doprecyzowania warunków jak ma być traktowane z powagą.
to motto jest całkowitą bujdą, wymaga doprecyzowania warunków jak ma być traktowane z powagą.
Chyba tak to szło: "W kosmosie nikt nie usłyszy twojego krzyku" jako podtytuł dla Książki Fostera.setka pisze: 20 lip 2023, 21:13 "W kosmosie nikt nie usłyszy twojego pierdnięcia"
Co Ci się setka stało że takie myśli Cię dopadają ?
"If music is dying musicians are killing it" - MP
140 pipow spadku na edku to bardzo duzo jak na korekte bo powodu by robil korekta tak jak i rósł w sumie nie bylo
nie bylo mnie i nie czytalem o fx ale jaki bajer poleciał ze wyskoczył z 1,1 do 1,12,7
kontrakty miesieczne tylko wiadomo byly 15lipca to wiem
taki bajer jedynie czytałem ale to 18lipca
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Bardzo ciekawa analiza od Steno Research. Jej autorzy wskazują na rosnący od drugiej połowy ubiegłego roku spread pomiędzy inflacją bazową w strefie euro i USA wykazując przy tym silną dodatnią korelację tej miary z kursem eurodolara. Historycznie spready inflacji bazowej wyprzedzały EUR/USD o 4-5 miesięcy, co pozwala obecnie oczekiwać wzrostu głównej pary walutowej powyżej 1,20 w perspektywie kolejnych miesięcy.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
pod co pojechali w gore w tydzien 3pkt prawie no chyba ze pod MOTYLA TRISID
A MOZE CHATĘ CHCA SKONCZYC BO CIEPLO

nie bylo mnie i nie czytalem o fx ale jaki bajer poleciał ze wyskoczył z 1,1 do 1,12,7
kontrakty miesieczne tylko wiadomo byly 15lipca to wiem
taki bajer jedynie czytałem ale to 18lipca
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Bardzo ciekawa analiza od Steno Research. Jej autorzy wskazują na rosnący od drugiej połowy ubiegłego roku spread pomiędzy inflacją bazową w strefie euro i USA wykazując przy tym silną dodatnią korelację tej miary z kursem eurodolara. Historycznie spready inflacji bazowej wyprzedzały EUR/USD o 4-5 miesięcy, co pozwala obecnie oczekiwać wzrostu głównej pary walutowej powyżej 1,20 w perspektywie kolejnych miesięcy.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
pod co pojechali w gore w tydzien 3pkt prawie no chyba ze pod MOTYLA TRISID
A MOZE CHATĘ CHCA SKONCZYC BO CIEPLO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
podaję tylko projekcje i tylko to co chcę kiedy i jak chcę
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
jesli nie odpowiadam tzn nie chcę odpisać ani się tłumaczyć
Widzę że dużo z was zastanawia się na dynamiką ruchów Edka. Nie zapominajmy o wojnie na UKR, szacuje się ze "ograbiła" UE z grubo ponad 1 BLN EUR.
"If music is dying musicians are killing it" - MP
Był i to podwójny pisałem, o tym wcześniej. OB korekty oraz 0.61 fibo. Sprawdź sobie to zobaczysz dlaczego spadł tak dużo, czyli 140 pipsów, dla jednych a dra drugim mało w porównaniu z tym co urósłbaxik pisze: 20 lip 2023, 22:19 140 pipow spadku na edku to bardzo duzo jak na korekte bo powodu by robil korekta tak jak i rósł w sumie nie bylo
nie bylo mnie i nie czytalem o fx ale jaki bajer poleciał ze wyskoczył z 1,1 do 1,12,7![]()
Czerwona linia to OB a biała to dokładnie 0.61% fibo i tyle co mogę powiedzieć na temat tych spadków. Pisałem kilka dni temu o tym bodajże we wtorek. Nie chce mi się szukać .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
www.forex-nawigator.pl