DayTrading: Czwartek 20.06.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 cze 2013, 00:00

Wzrost
11
31%
Bez zmian
4
11%
Spadek
21
58%

Liczba głosów: 36

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 20.06.2013

Post autor: marekdt »

EURJPY - wejście SELL na godzinowej świeczce No wilki powodzenia! - target sporo poniżej dołków...
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

karnak
Maniak
Maniak

Post autor: karnak »

Jankes S:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Post autor: Nevermind »

[quote="wirtp"]sell na usdcd mozna liczyc na zarobek

No szczerze powiedziawszy..... tutaj jest ciekawa sytuacja.... no właśnie powoli zaczyna coś nurkować. Rzeczywiście może i sel nie jest głupim pomysłem. Jeśli by był teraz spadek no to był by mocny grzmot w dół. Ale to tak ostrożnie.... może pojawią się jakieś ritesty...
I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

''Roguc''

crok.
Maniak
Maniak

Post autor: crok. »

po co kreski wystarczy otwierac pozycje na samej gorze ok 12 i czekac az zjada tak jak skosni zaczynaja grac :)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Nevermind
Gaduła
Gaduła

Nevermind pisze:
wirtp pisze:sell na usdcd mozna liczyc na zarobek

No szczerze powiedziawszy..... tutaj jest ciekawa sytuacja.... no właśnie powoli zaczyna coś nurkować. Rzeczywiście może i sel nie jest głupim pomysłem. Jeśli by był teraz spadek no to był by mocny grzmot w dół. Ale to tak ostrożnie.... może pojawią się jakieś ritesty...
Jednak tak patrząc z drugiej strony, może pojawi się jakiś wyraźniejszy sygnał na sell, niby kurs jest na ciekawym poziomie 88 fibo ostatniej fali, i też biorąc pod uwagę przed ostatnią falę, może być ciekawie na tej parze....

''Roguc''

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Post autor: cugan »

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Post autor: roberttheus »

czyżby już aud zaczynało sie umacniać.. podejrzane że mimo spadku ceny złota aud się trzyma i daje sygnały odwrócenia
windsurfing na falach trendu

Nevermind
Gaduła
Gaduła

wirtp pisze:
Nevermind pisze:Coś mi się widzi, że GBP/AUD będzie mocny grzmot, jak nie teraz, to w najbliższym czasie, w każdym bądź razie robi się ciekawie. Rynek już jest dosyć mocno wykupiony na tej parze, interwał h1, h4, w1, zobaczy się co dalej.
zgadzam sie przy 1.6850 mozna otwierac sell
aaaaa już wiem, mamy troszkę inną koncepcje po prostu inaczej poprowadziliśmy linię na w1 lub d1. Ja zahaczyłam szczyt z maja 2012 i szczyt z października 2012, i wychodzi mi nieco inaczej, stąd ta różnica 84 pipsów no w sumie poziom 16850 na GBP/AUD to też pewien ciekawy wariant, jednak pozostanę przy własnej koncepcji. Może dotrze może nie, zobaczymy.

''Roguc''

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Post autor: ZielonaMgielka »

Nevermind pisze:No szczerze powiedziawszy..... tutaj jest ciekawa sytuacja.... no właśnie powoli zaczyna coś nurkować. Rzeczywiście może i sel nie jest głupim pomysłem. Jeśli by był teraz spadek no to był by mocny grzmot w dół. Ale to tak ostrożnie.... może pojawią się jakieś ritesty...
Nie liczylbym na wieksze spadki przy aktualnym sentymencie. Rynek jest mocno byczy :) na USD a usdcad mocno puka w 1.04 i glebsza penetracja jest aktualnie bardzo prawdopodobnym scenariuszem.

http://screencast.com/t/6HGS3PnEQEM8

GBPAUD to tez jest rynek gdzie warto byc w longach a shorty sa bardzo ryzykownym zagraniem. Tu znowu mamy duza dystrybucje pozycji krotkich i na dobra sprawe w przeciagu nadchodzacych miesiecy mozna oczekiwac 1.8 ....W koncu to RBA tnie stopy a BOE powoli tak jak FED wychodzi z QE :) Z tym orderflow-em tylko masochista chcialby walczyc :P

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Post autor: roberttheus »

1.42 wydaje sie znakomitym poziomem na buy limit eur/aud
windsurfing na falach trendu

Zablokowany