DayTrading: Czwartek 20.03.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 mar 2014, 00:00

Wzrost
17
52%
Bez zmian
2
6%
Spadek
14
42%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 20.03.2014

Nieprzeczytany post autor: neosb »

proponuje zastanowić się nad L na kangurze chyba warto

http://www.zerohedge.com/news/2014-03-1 ... amble-cash

raczej szukas S na korekcie

no ok, powiedzmy, że chiny mają też swoje bubble, ale co to oznacza dla walut innych niż aussie? nadal będą produkować towary i tylko import może się zmniejszyć surowców, a surowce wpływają na kiwi i aussie, więc to chyba sell na tych walutach? widzisz jakieś inne reperkusje?

ja to widzę tak obstawiłem RGR a najwyżej jak przełamie opór to zmienię wizje
jesteśmy w trójkącie, dodatkowo w trendzie wzrostowym i po solidnej korekcie, buduje nam się RGR,
gram w coś przeciwnego, widzę orgr na daily, który już jest zrealizowany i spokojnie można się jeszcze podłączyć (aktualna korekta), a jak będzie, zobaczymy... https://www.tradingview.com/x/G5hWOeuK/

nadal chciałbym usłyszeć interpretację Nowego123 co do skutków rozwinięcie się bański mieszkaniowej w Chinach dla innych walut, bądź gospodarek, albo indeksów, w ogóle, za bardzo nie rozumiem co chcesz przekazać a widzę, że bardzo cię kręci ostatnio temat Chin. powiedz jak widzisz rynki gdyby Chiny faktycznie miały mieć poważne problemy...

-- Dodano: czw 20-03-2014, 10:26 --

p.s. edward ruszył na południe
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 10:28 przez neosb, łącznie zmieniany 1 raz.
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

lukpiasek pisze:
zeuss pisze:
lukpiasek pisze:
wszystko jest kwestią interpretacji jak kto sobie kreski namaluje ;)
i tu się mylisz my friend, interpretacji tyle ilu anal i tyków, a sposobów wyznaczania tylko dwa. :568:
skoro tak, i Ty wiesz jakie to, to gratuluje. musisz być po pachy zarobiony, bo ja drobny żuczek gram za drobne, ale czasem wpada większy grosz i nawet to na moim blogu pokazuje, a kreski rysuje innaczej niż TY, pokaż kilka realnych zagrań pod twoje kreski bo też chciałbym być zarobiony :mrgreen:
sebastian, co mają wspólnego moje realne zagrania do metod wyznaczania kanałów ?? Jeżeli tak zrozumiałeś mój post, to nie dziwie się, że nie rozumiesz analizy. Poza tym na podstawie samych kresek nie wchodzi się w pozycje, ale widzę, że dla ciebie same linie na wykresie robią spustoszenie między uszami. :D Oczywiście nie chcę cię obrażac, to jest tylko moja opinia. Walcz, nie poddawaj się, i tak ci się nie uda :P

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

na moje oko 3785-90 i UP... poniżej 3760 o wzrostach nie myślę...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

zeuss pisze:
skoro tak, i Ty wiesz jakie to, to gratuluje. musisz być po pachy zarobiony, bo ja drobny żuczek gram za drobne, ale czasem wpada większy grosz i nawet to na moim blogu pokazuje, a kreski rysuje innaczej niż TY, pokaż kilka realnych zagrań pod twoje kreski bo też chciałbym być zarobiony :mrgreen:[/quote]
sebastian, co mają wspólnego moje realne zagrania do metod wyznaczania kanałów ?? Jeżeli tak zrozumiałeś mój post, to nie dziwie się, że nie rozumiesz analizy. Poza tym na podstawie samych kresek nie wchodzi się w pozycje, ale widzę, że dla ciebie same linie na wykresie robią spustoszenie między uszami. :D Oczywiście nie chcę cię obrażac, to jest tylko moja opinia. Walcz, nie poddawaj się, i tak ci się nie uda :P[/quote]

nie jestem sebastian i to tobie się nie udaje(ło) ja jestem zadowolony z wyników co raz bardziej :mrgreen: nie mierz ludzi swoją miarą ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

lukpiasek pisze:
psxor pisze:
lukpiasek pisze:no to ważą sie teraz losy edka wóz albo przewóz :shock: podaż spusci edka w kanał czy popyt da mu szanse pokazać siłę
Spokojnie, skasuj SLa na edku, dorzuc do pieca z TP 1.41 i nic sie nie boj :lol: jutro bedzie 1.41 :lol:
korci mnie żeby dorzucić eLka teraz z sl 1.3780 ale kurde nie moge łamać reguł i zbyt dużo depo ryzykować :mrgreen:
W koncu sie z Toba zgadzam "zbyt duzo depo ryzykowac" bo wycielo by Ci max jutro tego SLa :)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

pkubiu pisze:
neosb pisze:zielonaq linia - miesięczna lt spadkowa, jesteśmy w bliskiej okolicy...

https://www.tradingview.com/x/fjyo7rnq/
jestem taka podniecona cała noc przez babcie Yellen nie spałam- choć z drugiej strony to dopiero 1,5 figury spadków gdzie tam do 1,34 :(
pluszaku, 100 pipsów to figura, a 1000 pipsów to duża figura w żargonie :P

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

zrobiłem coś czego nie powinienem robić czyli drugie L z poziomu 1.3803 sl 1.3703 tp 1.4103 :roll: :evil:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

oczekujące S na ropie, na 105.5 mału SL 20 pipek max 30
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

lukpiasek pisze:zrobiłem coś czego nie powinienem robić czyli drugie L z poziomu 1.3803 sl 1.3703 tp 1.4103 :roll: :evil:
zgadza się, ale to kwestia interpretacji :P
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
TP 1,41 piejjjjjeeee :lol:
Ostatnio zmieniony 20 mar 2014, 10:39 przez zeuss, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

AUD USD pivot tam S

Zablokowany