nasuwa mi sie takie pytanie : co by bylo, gdyby fed np w tym miesiacu skupil obligacji za 75 mld i poinformowal o tym po nastepnym posiedzeniu ?
czy ma obowiązki informacyjne które to uniemożliwiają ?
DayTrading: Czwartek 19.09.2013
Re: DayTrading: Czwartek 19.09.2013
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Ciapul pisze:nasuwa mi sie takie pytanie : co by bylo, gdyby fed np w tym miesiacu skupil obligacji za 75 mld i poinformowal o tym po nastepnym posiedzeniu ?
nie ma opchi takiej masz co miesac podawane
http://www.newyorkfed.org/markets/tot_o ... edule.html
- atlanticos
- Maniak
straciłby jeszcze bardziej na i tak nadwyrężonej mocno wiarygodności...Ciapul pisze:nasuwa mi sie takie pytanie : co by bylo, gdyby fed np w tym miesiacu skupil obligacji za 75 mld i poinformowal o tym po nastepnym posiedzeniu ?
zauważ że przy każdej pozycji tam masz widełkiNowy123 pisze: nie ma opchi takiej masz co miesac podawane
http://www.newyorkfed.org/markets/tot_o ... edule.html

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 11:49 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
ujek chyba faktycznie wraca w kanał.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
miesiecznie i tak skupuja za 85 mldatlanticos pisze:straciłby jeszcze bardziej na i tak nadwyrężonej mocno wiarygodności...Ciapul pisze:nasuwa mi sie takie pytanie : co by bylo, gdyby fed np w tym miesiacu skupil obligacji za 75 mld i poinformowal o tym po nastepnym posiedzeniu ?
zauważ że przy każdej pozycji tam masz widełkiNowy123 pisze: nie ma opchi takiej masz co miesac podawane
http://www.newyorkfed.org/markets/tot_o ... edule.htmlwięc teoretyczna możliwość jest...
tylko teraz problem z limitem dlugu
czekam jak rynki otrzeźwienie

-- Dodano: czw 19-09-2013, 11:56 --
molmomas pisze:ujek chyba faktycznie wraca w kanał.
opor teraz
no właśnie - biorąc dolny próg EXPECTED PURCHASE SIZE masz 37 mld a nie 45... a poinformują rynek o tym 30.09 - mogą ? skoro tak piszą to mogą ? zrobią tapering, powiedzą po fakcie - możliwe ?Nowy123 pisze:nie ma opchi takiej masz co miesac podawane
-- Dodano: czw 19-09-2013, 10:59 --
po czerwcu i tak już jej dużo nie ma, zawsze może powiedzieć że to w trosce o stabilność rynków... bo w sumie ciekawe jak rynki by na to zareagowały...atlanticos pisze:straciłby jeszcze bardziej na i tak nadwyrężonej mocno wiarygodności...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Hej. Jaki jest teraz twoj punkt widzenia? Ostatnio debatowalismy nad tym i byles przekinany ze zaliczymy pieklo bez retestu 1.34 nawet. Ja osobiscie na ten moment widze bardziej spadki mimo ze jestesmy juz na ponad 1.35. To wybicie wyglada mi na jakies falszywe i wydaje mi sie ze zawrocimy zaraz bez testu 1.36 i 1.37. Ciekawi mnie punkt widzenia osoby ktora wczesniej przed fed byla za spadkami.atlanticos pisze:straciłby jeszcze bardziej na i tak nadwyrężonej mocno wiarygodności...Ciapul pisze:nasuwa mi sie takie pytanie : co by bylo, gdyby fed np w tym miesiacu skupil obligacji za 75 mld i poinformowal o tym po nastepnym posiedzeniu ?
http://www.newyorkfed.org/markets/tot_o ... edule.htmlwięc teoretyczna możliwość jest...
Panowie a jak widzicie zloto?
- atlanticos
- Maniak
ja przy swoim zdaniu nadal zostaję co do spadków w średnim terminie na edku - reakcja w górę wywołana szokiem być musiała ale nie zgadzam się z tymi którzy twierdzą że w cenach było ograniczenie bo wystarczy spojrzeć na wykres edka D1 i widać czy ograniczenie czy jego brak było w cenach. Należę do tych którzy reagują na bieżąco i nie wchodzą raczej w pozycje przed ważnymi danymi i wydarzeniami wiec udało mi sie wczoraj wprawdzie z dużym opóźnieniem ale złapać spory wzrost. Dzis odciąłem na 3540 (tam wypadało 127.2 Fibo ostatnich spadków) i czekam na świecę dzienną i tygodniową bo one będą potwierdzeniem ewentualnych spadków dla mnie... a kolejnym będzie wyjście poniżej LT wzrostowej... L już nie tykam na tych poziomach - pierwsze L o jakim mogę zacząc myślec jest dużo niżej...Kusus pisze:
Hej. Jaki jest teraz twoj punkt widzenia? Ostatnio debatowalismy nad tym i byles przekinany ze zaliczymy pieklo bez retestu 1.34 nawet. Ja osobiscie na ten moment widze bardziej spadki mimo ze jestesmy juz na ponad 1.35. To wybicie wyglada mi na jakies falszywe i wydaje mi sie ze zawrocimy zaraz bez testu 1.36 i 1.37. Ciekawi mnie punkt widzenia osoby ktora wczesniej przed fed byla za spadkami.
Ciekawie zaczyna wyglądać za to obecny poziom na usdcad... Ale oczywiście to tylko moja opinia

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2013, 12:16 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Zastanówmy się na chwilkę nad tym po co wogóle mieli by informować z wyprzedzeniem o zakończeniu dodruku. Przecież jeśli będzie zależeć im na umocnieniu dolca to najlepiej będzie to przeprowadzić poprzez zszokowanie rynku. W sieci pojawi się jakieś zdjęcie pustego fortu Knox, albo wysadza w powietrze white house. Albo po prostu powiedzą znienacka ze drukarka którą kupił Kennedy by drukować dolce niezależnie od FED się zepsuła, a gwarancji już nie ma...
No dobra ale nie zależy im na tym umocnieniu aż tak bardzo, tak wiec najlepszym wyjściem jest ściemnianie całemu światu i robienie ich w ciula tak aby reszta homo sapiens przerzuciła się na EUR lub może CNY jako walutę rezerwową. No takie coś to by dopiero zmniejszyło bezrobocie bo polowa Chińczyków robi to co kilka fabryk w USA.
No dobra ale nie zależy im na tym umocnieniu aż tak bardzo, tak wiec najlepszym wyjściem jest ściemnianie całemu światu i robienie ich w ciula tak aby reszta homo sapiens przerzuciła się na EUR lub może CNY jako walutę rezerwową. No takie coś to by dopiero zmniejszyło bezrobocie bo polowa Chińczyków robi to co kilka fabryk w USA.
Grzegorz