Kusus pisze:fx-technik pisze:Kusus, to teraz rozumiesz mój rysunek?
EURUSDDaily.png
Średnio. Wiem tylko, że jedziesz za pomocą fibo i jakoś wyznaczasz te poziomy ale jak i kiedy i na podstawie której świeczki i czemu akurat tej a nie innej to nie wiem. Dla mnie początek trendu to punkt na szczycie lub na dole formacji harmonicznej. Dla Ciebie zaczyna się on gdzieś nie wiadomo gdzie. Inny styl gry.
A czy uważasz, że istnieje tylko jedna obowiązująca metoda pomiaru?
Złoty podział, czyli ciąg Fibonacciego działa w całym wszechświecie.
Wynika z tego, że jeżeli ma działać w jednym kontekście, to musi tak samo działać w każdym innym kontekście.
Na tym polega fraktalność wszechświata, a co za tym idzie, także i rynków.
-- Dodano: 19 lip 2018, 13:55 --
Kusus pisze:fx-technik pisze:Kusus pisze:
Nie zgaduje tylko bylem ciekawy co sadzisz o tej parze. Ja akurat chwilowo jestem poza rynkiem AUD ale generalnie, lubie go. Teraz kupuje dolara.
Przy moim systemie nie potrzeba studiować wielu instrumentów.
Wystarczy jeden o dobrej zmienności i minimalnym spreadzie.
Dla mnie spread nie ma znaczenia. Ja poniżej h1 nie schodzę a h1 i h4 używam tylko do wejścia, sygnału, pull backu czy jak zwał tak zwał. Głównym TF jest dla mnie D1. Nie jestem typowym Day traderem choć zdarza się, że trzymam pozycje krócej niż 24h. Zależy jak mi się chce.
W kontekście tego, co pisałem wcześniej o RR, nie ma znaczenia czy weźmiesz 5 pips, czy 5000 pips.
A tradować można nie tylko wykresy interwałowe, ale też takie bezinterwałowe, np. RangeBar.
Jeżeli ja mogę narzucić warunki tradingu, to jest to jeszcze jedna przewaga dla mnie.
-- Dodano: 19 lip 2018, 14:08 --
@Kusus:
EURAUDDaily.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.