DayTrading: Czwartek 19.07.2018

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 lip 2018, 00:00

Wzrost
1
20%
Bez zmian
1
20%
Spadek
3
60%

Liczba głosów: 5

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 19.07.2018

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fx-technik pisze:Kusus, to teraz rozumiesz mój rysunek?
EURUSDDaily.png

Średnio. Wiem tylko, że jedziesz za pomocą fibo i jakoś wyznaczasz te poziomy ale jak i kiedy i na podstawie której świeczki i czemu akurat tej a nie innej to nie wiem. Dla mnie początek trendu to punkt na szczycie lub na dole formacji harmonicznej. Dla Ciebie zaczyna się on gdzieś nie wiadomo gdzie. Inny styl gry.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Kusus pisze: Nie zgaduje tylko bylem ciekawy co sadzisz o tej parze. Ja akurat chwilowo jestem poza rynkiem AUD ale generalnie, lubie go. Teraz kupuje dolara.
Przy moim systemie nie potrzeba studiować wielu instrumentów.
Wystarczy jeden o dobrej zmienności i minimalnym spreadzie.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

fx-technik pisze:
Kusus pisze: Nie zgaduje tylko bylem ciekawy co sadzisz o tej parze. Ja akurat chwilowo jestem poza rynkiem AUD ale generalnie, lubie go. Teraz kupuje dolara.
Dla mnie spread nie ma znaczenia. Ja poniżej h1 nie schodzę a h1 i h4 używam tylko do wejścia, sygnału, pull backu czy jak zwał tak zwał. Głównym TF jest dla mnie D1. Nie jestem typowym Day traderem choć zdarza się, że trzymam pozycje krócej niż 24h. Zależy jak mi się chce.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze:
fx-technik pisze:Kusus, to teraz rozumiesz mój rysunek?
EURUSDDaily.png

Średnio. Wiem tylko, że jedziesz za pomocą fibo i jakoś wyznaczasz te poziomy ale jak i kiedy i na podstawie której świeczki i czemu akurat tej a nie innej to nie wiem. Dla mnie początek trendu to punkt na szczycie lub na dole formacji harmonicznej. Dla Ciebie zaczyna się on gdzieś nie wiadomo gdzie. Inny styl gry.
A czy uważasz, że istnieje tylko jedna obowiązująca metoda pomiaru?
Złoty podział, czyli ciąg Fibonacciego działa w całym wszechświecie.
Wynika z tego, że jeżeli ma działać w jednym kontekście, to musi tak samo działać w każdym innym kontekście.
Na tym polega fraktalność wszechświata, a co za tym idzie, także i rynków.

-- Dodano: 19 lip 2018, 13:55 --
Kusus pisze:
fx-technik pisze:
Dla mnie spread nie ma znaczenia. Ja poniżej h1 nie schodzę a h1 i h4 używam tylko do wejścia, sygnału, pull backu czy jak zwał tak zwał. Głównym TF jest dla mnie D1. Nie jestem typowym Day traderem choć zdarza się, że trzymam pozycje krócej niż 24h. Zależy jak mi się chce.
W kontekście tego, co pisałem wcześniej o RR, nie ma znaczenia czy weźmiesz 5 pips, czy 5000 pips.
A tradować można nie tylko wykresy interwałowe, ale też takie bezinterwałowe, np. RangeBar.
Jeżeli ja mogę narzucić warunki tradingu, to jest to jeszcze jedna przewaga dla mnie.

-- Dodano: 19 lip 2018, 14:08 --

@Kusus:
EURAUDDaily.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

Awatar użytkownika
Sinus
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sinus »

Ale się kiszą na daxie, w końcu puści, tylko w którą stronę
PiS forever

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

W USA to widzę że ostatnio dane rewelacja ....
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Miedź spada jak kamień. Dla WIg20 to jak wyrok. Zloto tez spada.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

od rana nie mialem czasu tu zajrzec... profity na edku przytulone az milo, a tu na forum dalej polemika o tym kto wie lepiej... więcej luzu i dystansu proponuje...

a żeby nie bylio offtop to na indexie euro na h4 utworzyl sie rgr i obecnie mamy nieśmiały test szyi... jesli to peknie to na edku zobaczymy kolejna figure w dol... i nie ma znaczenia czy ktos sie wtedy podlaczy mimo ze bedzie tanio bo odda pozycje jeszcze taniej i zysk wpadnie...
wielu pipsow, a ja lece po kawe ;)
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Kermit pisze:od rana nie mialem czasu tu zajrzec... profity na edku przytulone az milo, a tu na forum dalej polemika o tym kto wie lepiej... więcej luzu i dystansu proponuje...

a żeby nie bylio offtop to na indexie euro na h4 utworzyl sie rgr i obecnie mamy nieśmiały test szyi... jesli to peknie to na edku zobaczymy kolejna figure w dol... i nie ma znaczenia czy ktos sie wtedy podlaczy mimo ze bedzie tanio bo odda pozycje jeszcze taniej i zysk wpadnie...
Nieprawda.
Chyba, że nie stosuje MM i RR, to wtedy mu się uda raz, a potem to straci.
Jeżeli ktoś stosuje RR, to musi kupić tanio, bo inaczej mu SL wytnie, chociażby i trend był.
Rzecz w tym, że nigdy nie wiesz, czy dany trend będzie kontynuował, czy zrobi nagle korektę.
A, jeżeli chcesz zachować RR i systematyczność, to nie możesz ryzykować sprzedawania po tanich cenach,
bo tobie się wydaje, że poleci jeszcze dalej.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Kermit pisze:od rana nie mialem czasu tu zajrzec... profity na edku przytulone az milo, a tu na forum dalej polemika o tym kto wie lepiej... więcej luzu i dystansu proponuje...

Kermit wreszcie przestał nas dusić tymi swoimi eskami. Elki żyjemy :d
The only way is up

Zablokowany