DayTrading: Czwartek 17.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 lip 2014, 00:00

Wzrost
17
57%
Bez zmian
3
10%
Spadek
10
33%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 17.07.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

ZielonaMgielka pisze:
highend pisze:który to pisał, że pszenica będzie dalej spadać? Zwariowałem dzisiaj! Odlot! ;)
najpierw eur/zar spada mi z 14.50 na 14.40 (i pozycja 0,50 lot wylatuje na -1000 PLN), po czym za chwile wraca i już jest 14.51 - przebite... czyli moje TP 14.59 dalej aktualne na DZIŚ!.
Jezu po co się jakimś głupim edkiem przejmować/stresować jak są 100x lepsze instrumenty.... :)

Brzmisz jakbys jechal na kolejce gorskiej. Takie emocje raczej nie zwiastuja nic dobrego.
Depo mam uratowane :) dlaczego nic dobrego :) same dobre wieści (poza zastanym edwardem)...
miałem pszenice przelewarowaną na jednym koncie i nie ukrywam: "byłem trochę tym przybity" ;)
na głównym jest spoko :)

a właśnie prognoza edwarda na jutro - psychologiczna:
testujemy 1.35 i nawet niżej.... (piątek - dożynanie świń czy jak to nazywacie)... i dopiero odbijemy w poniedziałek -Zgadzacie się z tym? Oczywiście odbicie na jakimś fibo zapewne się zatrzyma.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2014, 18:11 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: A.S.A.T. »

adk77 pisze:
flogopit2 pisze:no i dupa, żeby nie było, że każdy system się sprawdza - trzymam 2 elki na dax ale jak pęknie 9734,9 to zamykam
moim zdaniem to 9000 poziom docelowy obecnie
971x to promocja

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

A.S.A.T. pisze:
adk77 pisze:
flogopit2 pisze:no i dupa, żeby nie było, że każdy system się sprawdza - trzymam 2 elki na dax ale jak pęknie 9734,9 to zamykam
971x to promocja
o właśnie Ty kolego (koleżanko?) pisałeś(aś), że nie widzisz wzrostów na pszenicy.... :)
aaa.. jeszcze złotko pokazuje właśnie kierunek daxa...

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

A.S.A.T. pisze:
adk77 pisze:
971x to promocja
promocja na co ? :)
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:
ZielonaMgielka pisze:
highend pisze:który to pisał, że pszenica będzie dalej spadać? Zwariowałem dzisiaj! Odlot! ;)
najpierw eur/zar spada mi z 14.50 na 14.40 (i pozycja 0,50 lot wylatuje na -1000 PLN), po czym za chwile wraca i już jest 14.51 - przebite... czyli moje TP 14.59 dalej aktualne na DZIŚ!.
Jezu po co się jakimś głupim edkiem przejmować/stresować jak są 100x lepsze instrumenty.... :)

Brzmisz jakbys jechal na kolejce gorskiej. Takie emocje raczej nie zwiastuja nic dobrego.
Depo mam uratowane :) dlaczego nic dobrego :) same dobre wieści (poza zastanym edwardem)...
miałem pszenice przelewarowaną na jednym koncie i nie ukrywam: "byłem trochę tym przybity" ;)
na głównym jest spoko :)

a właśnie prognoza edwarda na jutro - psychologiczna:
testujemy 1.35 i nawet niżej.... (piątek - dożynanie świń czy jak to nazywacie)... i dopiero odbijemy w poniedziałek -Zgadzacie się z tym? Oczywiście odbicie na jakimś fibo zapewne się zatrzyma.
Pewnie przynudzam tylko :)

Tak czy siak gratuluje.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

na pewno będą dymić o ten samolot

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze: Tak czy siak gratuluje.
:) dzięki, choć póki co nie ma czego - udało się wyjść z najgorszego, teraz tylko w sumie edek mnie boli i trochę bawełna (cotton). Na reszcie po prostu gram by equity się zgadzało.... pomimo tego, że traciłem na edku i surowcach rolnych....
Ale spokojnie, nie podkręcam się jakoś - może faktycznie zbyt emocjonalnie napisałem.... luz. Wróci depo - będzie withdraw i mega nauczka na przyszłość... ;) :mrgreen:

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

dax jak zwykle nieruchawy a usiaki odreagowują i zapewne nie skończą z dużą astratą
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

USA: utrzymanie zakazu eksportu ropy naftowej
IAR - Biznes
17 Lip 2014, 17:25

17.07.2014 (IAR) - Zakaz eksportu ropy naftowej z USA nie zostanie w tym roku zniesiony. Takie informacje przekazał zasiadający w Kongresie Fred Upton, który jest również przewodniczącym komisji energii i handlu.

Wprowadzenie nowych zasad wywołałoby szok na światowych rynkach paliw i wpłynęłoby na znaczne obniżenie wartości paliw. Zniesienie zakazu eksportu ropy naftowej z USA uderzyłoby przede wszystkim w te kraje, które produkują ją najdrożej. W rezultacie mogłoby to doprowadzić nawet do problemów budżetowych samej Rosji, która utrzymuje się m.in. właśnie dzięki eksportowi tego surowca.

Zakaz eksportu ropy naftowej nałożyły kraje OPEC w 1973 roku. Oświadczyły, że wstrzymują one dostawy do państw, które wówczas wspierały Izrael. Ucierpiały na tym przede wszystkim Stany Zjednoczone oraz Europa Zachodnia. Oby usunąć obostrzenia, potrzebne są zmiany w prawie, nad którymi pomimo wszystko pracują prawnicy.

Informacyjna Agencja Radiowa /IAR/, Jan Pachlowski /Chicago/em/

Awatar użytkownika
adk77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adk77 »

Nowy123 pisze:USA: utrzymanie zakazu eksportu ropy naftowej
IAR - Biznes
17 Lip 2014, 17:25

17.07.2014 (IAR) - Zakaz eksportu ropy naftowej z USA nie zostanie w tym roku zniesiony. Takie informacje przekazał zasiadający w Kongresie Fred Upton, który jest również przewodniczącym komisji energii i handlu.

Wprowadzenie nowych zasad wywołałoby szok na światowych rynkach paliw i wpłynęłoby na znaczne obniżenie wartości paliw. Zniesienie zakazu eksportu ropy naftowej z USA uderzyłoby przede wszystkim w te kraje, które produkują ją najdrożej. W rezultacie mogłoby to doprowadzić nawet do problemów budżetowych samej Rosji, która utrzymuje się m.in. właśnie dzięki eksportowi tego surowca.

Zakaz eksportu ropy naftowej nałożyły kraje OPEC w 1973 roku. Oświadczyły, że wstrzymują one dostawy do państw, które wówczas wspierały Izrael. Ucierpiały na tym przede wszystkim Stany Zjednoczone oraz Europa Zachodnia. Oby usunąć obostrzenia, potrzebne są zmiany w prawie, nad którymi pomimo wszystko pracują prawnicy.

Informacyjna Agencja Radiowa /IAR/, Jan Pachlowski /Chicago/em/
i tak właśnie działają ich sankcje

Zablokowany