DayTrading: Czwartek 16.07.2015
Re: DayTrading: Czwartek 16.07.2015
Jakieś znaczenie może ten "mój" poziom miał, skoro kurs się pod nim czaił, a potem wyraźnie go przebił (wykres w załączniku). Tylko, że teraz może stanowić wsparcie, a nie "chyba nie dadzą rady go przejść"
, niepotrzebnie to napisałem. Wziąłem dzisiaj małe L przed 14 i bałem się, że się pakuję na szczycie, więc patrzyłem sobie na wyższe interwały, co tam się działo wcześniej, podzieliłem się spostrzeżeniami i tyle.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lip 2015, 15:27 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.
- MagilaGorila
- Stały bywalec
A co ty rozumiesz przez "trend" i "korekta trendu"?13ty Stochastyk pisze:Za mały SL ! Trzeba grać taką pozycją żeby przetrzymać korektę trendu. A trend jest spadkowy.MagilaGorila pisze:I NZDUSD też mi zaraz SL wywali, bo sprzedałam.
A chciałam kupować, tylko zamknęłam pozycję long na BE.
DavidFx pisze:Forex to taka gra raz sie uda raz nie najwazniejsze aby sie udawalo czesciej
Rozumiem, że kolega gra systemem dwóch ud
Uda się albo nie uda

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- 13ty Stochastyk
- Gaduła
"A co ty rozumiesz przez "trend" i "korekta trendu"?"
Trend to długoterminowy kierunek w którym podąża cena. Staramy się grać z trendem
To jest marzenie traderów
Często jest tak, że nie ma trendu i nie wiadomo jak grać. I wtedy się gdyba.
Trend to długoterminowy kierunek w którym podąża cena. Staramy się grać z trendem

To jest marzenie traderów

Często jest tak, że nie ma trendu i nie wiadomo jak grać. I wtedy się gdyba.
Zwyciężają tylko cierpliwi.
Lepiej zacznij się dokształcać. Ponad rok temu byłem na tym samym poziomie, czyli nie wiedziałem nic. Teraz jest lepiej, ale wciąż jeszcze nie tak jakbym chciał. Dlatego moja rada, handluj na realu małymi kwotami. Nie szalej i cały czas się ucz. Materiału na necie jest od groma.MagilaGorila pisze:A co ty rozumiesz przez "trend" i "korekta trendu"?
Jak ty. Nie wiesz co to trend , korekta to po co otwierasz transakcje? Albo na jakiej podstawie? Gwiazdy, wróżki...?MagilaGorila pisze:A co ty rozumiesz przez "trend" i "korekta trendu"?13ty Stochastyk pisze:Za mały SL ! Trzeba grać taką pozycją żeby przetrzymać korektę trendu. A trend jest spadkowy.MagilaGorila pisze:I NZDUSD też mi zaraz SL wywali, bo sprzedałam.
A chciałam kupować, tylko zamknęłam pozycję long na BE.
Co to jest trend?
definicje1 z podręczników, kanały, wstęgi, fiba, formacje itd.
definicja2: analizujesz fundamenty, sytuacje na świecie itd. i na tej podstawie stawiasz czy dana para będzie się umacniać lub spadać.
definicje1 z podręczników, kanały, wstęgi, fiba, formacje itd.
definicja2: analizujesz fundamenty, sytuacje na świecie itd. i na tej podstawie stawiasz czy dana para będzie się umacniać lub spadać.
- MagilaGorila
- Stały bywalec
Ja się tylko zapytałam, co 13ty Stochastyk rozumie przez trend.Venomouss pisze:Jak ty. Nie wiesz co to trend , korekta to po co otwierasz transakcje? Albo na jakiej podstawie? Gwiazdy, wróżki...?MagilaGorila pisze: A co ty rozumiesz przez "trend" i "korekta trendu"?
Bo ja widzę mnóstwo trendów, podtrendów i jeszcze mniejszych trendów.
Nie chcę grać trendu długoterminowego, tylko chcę zarobić codziennie 500 zł na początek.
A NZDUSD zrobił dzisiaj około 50 pipsów w trendzie wzrostowym.
Mogłam teoretycznie zarobić swoje.
Jakby to powiedział Nowy, wracamy tam gdzie wczoraj skonczyli handel (USA)
Robisz sobie zbedne zamieszanie w glowie, wlacz sobie demo na 2-3 miesiace i zobacz jak to jest.MagilaGorila pisze:Ja się tylko zapytałam, co 13ty Stochastyk rozumie przez trend.Venomouss pisze:Jak ty. Nie wiesz co to trend , korekta to po co otwierasz transakcje? Albo na jakiej podstawie? Gwiazdy, wróżki...?MagilaGorila pisze: A co ty rozumiesz przez "trend" i "korekta trendu"?
Bo ja widzę mnóstwo trendów, podtrendów i jeszcze mniejszych trendów.
Nie chcę grać trendu długoterminowego, tylko chcę zarobić codziennie 500 zł na początek.
A NZDUSD zrobił dzisiaj około 50 pipsów w trendzie wzrostowym.
Mogłam teoretycznie zarobić swoje.
A ksiazki to juz Twoj wybor.