DayTrading: Czwartek 16.05.2013
- kosmowariat
- Gaduła
Re: DayTradin: Czwartek 16.05.2013
@Bemowo - z ciekawości, z jakiego korzystasz ?
Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale od czasu do czasu na pojedyńczych instrumentach wyrysuje dziwną świeczkę
-- Dodano: 15 maja 2013, 23:37 --
@pr7emo - pewnie 70% ceny jaką my płacimy to koszta transportu i marże
Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale od czasu do czasu na pojedyńczych instrumentach wyrysuje dziwną świeczkę
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...
kosmowariat pisze:@Bemowo - z ciekawości, z jakiego korzystasz ?
BOŚ - tragedia
-- Dodano: śr 15-05-2013, 23:40 --
testowałem FX SALT - ECN pięknie działa wszystko. Tylko nie mam odwagi kasy im oddać.
"Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale " ja bazuję na wykresach ruchu ceny - więc dla mnie to bardzo istotne
to też w główniej mierze, nie warto gospodarki nastawiać na eksport w dużej przewadze nad konsumpcją wewnętrzną ponieważ transport wchodzi w cenę, a do tego trzeba utrzymać marżę i opłacić operacje sprzedaży na docelowym rynku, dlatego jest silna presja na obniżanie płac w kraju produkującym i gospodarka jest szybko modyfikowana, do tego trzeba robić bufor na cenę aby czasem jakiś konkurent z Węgier albo Słowacji nie stworzył tańszego produktu i biznes w rodzimym kraju nie upadłkosmowariat pisze:@pr7emo - pewnie 70% ceny jaką my płacimy to koszta transportu i marże
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 00:47 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
- kosmowariat
- Gaduła
FXSalt też się przyglądałem z tym samym wnioskiem. Mam BRE i jestem narazie zadowolony.
Myślę, że jeśli nie używasz automatu, to nie powinno to być większym problemem. A w porównaniu z kręceniem bankstery to już ogólnie, nie ma o czym mówić
Myślę, że jeśli nie używasz automatu, to nie powinno to być większym problemem. A w porównaniu z kręceniem bankstery to już ogólnie, nie ma o czym mówić

Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.
ja mam konto w mbanku i jestem bardzo zadowolony
- kosmowariat
- Gaduła
U mnie ten sam układ. Ostatnio musiałem na szybko depo dopłacić, to zajeło jakieś 5min max. Aczkolwiek sam mBank zaczyna się robić jakąś parodią ...
paradoksalnie mam automat na publikację - wchodzi w ruch - czasami sam w takich momentach jestem sparaliżowany, więc robot za mnie podejmuje decyzje. W bosiu nawet to działa, ale podstawa to jednak ECN wykresy minutowe wyglądają porządnie, nie jak nasrane przez muchykosmowariat pisze:FXSalt też się przyglądałem z tym samym wnioskiem. Mam BRE i jestem narazie zadowolony.
Ja mam FxSalta i nie mam zastrzeżeń
i tak na marginesie jest to bardziej STP niz ECN, choć działają w tym kierunku
W zeszłym roku miałem kilka sytuacji (mieli problem z dostawcą) i reklamacji - wszystkie uznali i oddali kasę
Spready całkiem niezłe i z egzekucją nie ma większych problemów. Wiele razy udały mi się tłuste trejdy podchodzące pod "news trading" (nawet przy payrollsach)
Ale żeby nie było, że jakąś reklamę robię, polecam przejrzeć wątek dot. tego brokera w dziale "Brokerzy"

W zeszłym roku miałem kilka sytuacji (mieli problem z dostawcą) i reklamacji - wszystkie uznali i oddali kasę

Spready całkiem niezłe i z egzekucją nie ma większych problemów. Wiele razy udały mi się tłuste trejdy podchodzące pod "news trading" (nawet przy payrollsach)
Ale żeby nie było, że jakąś reklamę robię, polecam przejrzeć wątek dot. tego brokera w dziale "Brokerzy"
czemu parodią? co się zmienia?
edek robi dolny knot dla świecy dziennej, podąża w dobrym kirunku, będę szukał L
-- Dodano: śr 15-05-2013, 23:57 --
Notowania mają idealne, po prostu perfekt
-- Dodano: śr 15-05-2013, 23:57 --
Żebym o nich coś więcej wiedział???Tomson pisze:Ja mam FxSalta i nie mam zastrzeżeńi tak na marginesie jest to bardziej STP niz ECN, choć działają w tym kierunku
W zeszłym roku miałem kilka sytuacji (mieli problem z dostawcą) i reklamacji - wszystkie uznali i oddali kasę![]()
Notowania mają idealne, po prostu perfekt