DayTrading: Czwartek 16.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 maja 2013, 00:06

Wzrost
15
37%
Bez zmian
5
12%
Spadek
21
51%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Re: DayTradin: Czwartek 16.05.2013

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

@Bemowo - z ciekawości, z jakiego korzystasz ?

Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale od czasu do czasu na pojedyńczych instrumentach wyrysuje dziwną świeczkę

-- Dodano: 15 maja 2013, 23:37 --

@pr7emo - pewnie 70% ceny jaką my płacimy to koszta transportu i marże
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Bemowo

Nieprzeczytany post autor: Bemowo »

kosmowariat pisze:@Bemowo - z ciekawości, z jakiego korzystasz ?

Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale od czasu do czasu na pojedyńczych instrumentach wyrysuje dziwną świeczkę

-- Dodano: 15 maja 2013, 23:37 --

@pr7emo - pewnie 70% ceny jaką my płacimy to koszta transportu i marże

BOŚ - tragedia

-- Dodano: śr 15-05-2013, 23:40 --

testowałem FX SALT - ECN pięknie działa wszystko. Tylko nie mam odwagi kasy im oddać.

"Ogólnie mi to nie przeszkadza, ale " ja bazuję na wykresach ruchu ceny - więc dla mnie to bardzo istotne

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

kosmowariat pisze:@pr7emo - pewnie 70% ceny jaką my płacimy to koszta transportu i marże
to też w główniej mierze, nie warto gospodarki nastawiać na eksport w dużej przewadze nad konsumpcją wewnętrzną ponieważ transport wchodzi w cenę, a do tego trzeba utrzymać marżę i opłacić operacje sprzedaży na docelowym rynku, dlatego jest silna presja na obniżanie płac w kraju produkującym i gospodarka jest szybko modyfikowana, do tego trzeba robić bufor na cenę aby czasem jakiś konkurent z Węgier albo Słowacji nie stworzył tańszego produktu i biznes w rodzimym kraju nie upadł
Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 00:47 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

FXSalt też się przyglądałem z tym samym wnioskiem. Mam BRE i jestem narazie zadowolony.

Myślę, że jeśli nie używasz automatu, to nie powinno to być większym problemem. A w porównaniu z kręceniem bankstery to już ogólnie, nie ma o czym mówić :P
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

ja mam konto w mbanku i jestem bardzo zadowolony

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

U mnie ten sam układ. Ostatnio musiałem na szybko depo dopłacić, to zajeło jakieś 5min max. Aczkolwiek sam mBank zaczyna się robić jakąś parodią ...

Bemowo

kosmowariat pisze:FXSalt też się przyglądałem z tym samym wnioskiem. Mam BRE i jestem narazie zadowolony.

Myślę, że jeśli nie używasz automatu, to nie powinno to być większym problemem. A w porównaniu z kręceniem bankstery to już ogólnie, nie ma o czym mówić :P
paradoksalnie mam automat na publikację - wchodzi w ruch - czasami sam w takich momentach jestem sparaliżowany, więc robot za mnie podejmuje decyzje. W bosiu nawet to działa, ale podstawa to jednak ECN wykresy minutowe wyglądają porządnie, nie jak nasrane przez muchy

Tomson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tomson »

Ja mam FxSalta i nie mam zastrzeżeń ;) i tak na marginesie jest to bardziej STP niz ECN, choć działają w tym kierunku
W zeszłym roku miałem kilka sytuacji (mieli problem z dostawcą) i reklamacji - wszystkie uznali i oddali kasę :mrgreen:
Spready całkiem niezłe i z egzekucją nie ma większych problemów. Wiele razy udały mi się tłuste trejdy podchodzące pod "news trading" (nawet przy payrollsach)

Ale żeby nie było, że jakąś reklamę robię, polecam przejrzeć wątek dot. tego brokera w dziale "Brokerzy"

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

czemu parodią? co się zmienia?

Bemowo

edek robi dolny knot dla świecy dziennej, podąża w dobrym kirunku, będę szukał L

-- Dodano: śr 15-05-2013, 23:57 --
Tomson pisze:Ja mam FxSalta i nie mam zastrzeżeń ;) i tak na marginesie jest to bardziej STP niz ECN, choć działają w tym kierunku
W zeszłym roku miałem kilka sytuacji (mieli problem z dostawcą) i reklamacji - wszystkie uznali i oddali kasę :mrgreen:
Spready całkiem niezłe i z egzekucją nie ma większych problemów. Wiele razy udały mi się tłuste trejdy podchodzące pod "news trading" (nawet przy payrollsach)

Ale żeby nie było, że jakąś reklamę robię, polecam przejrzeć wątek dot. tego brokera w dziale "Brokerzy"
Żebym o nich coś więcej wiedział???

Notowania mają idealne, po prostu perfekt

Zablokowany