DayTrading: Czwartek 15.10.2015
Re: DayTrading: Czwartek 15.10.2015
@Mpapiez
edek na M15 wyszedł z klina a dodatkowo dodało mu impetu Sl
a nikt nie pisze że to jest pewne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 10:28 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.
tak zrobiłem zobaczymy po same kulepedro pisze:po same kule!!! i pamiętaj.... NIC SIĘ NIE BÓJ!lutek pisze:panowie i jak tu obstawiać chyba zagram za cały depozyt być albo nie być obstawie rope na spadek

Mpapiez pisze:Pieprzycie obydwoje jak potłuczeni. Pewne to są tylko śmierć i podatki.Damian2 pisze:Przecież to było pewne, że to nie będzie szło cały czas tylko najpierw musi być jakiś zjazd_Kerad_ pisze:zbyt dużo detalu siedziało w L i widziało wzrosty, trzeba było zrobić czyszczenie SL i trochę namieszać
Jestem ciekaw od kiedy instytucje są zainteresowane czyszczeniem depa detalistów.
Kurs euro po prostu umocnił się zbyt bardzo, niż to czego oczekuje ECB, to zrobili mini interwencję słowną i tyle w temacie. Jak by nowotny dziś powiedział że jest super i jestem niemal pewne zakończenie QE, to by 1.20 nie pomogło.
Nie mówie, że było pewne bo ludzie włożyli dużo pozycji w L, jeśli kurs euro idzie w górę przez tydzień o jakieś 3% w sytuacji gdzie im zależy na tym, żeby euro było stosunkowo tanie do dolara to wiadomo, ze zaraz coś się wydarzy i widzenie poziomów 1.17-1.30 baa niektórzy widzą od razu 1.40. Na sytuacje trzeba patrzeć też logicznie a nie tylko wykresami i wyliczeniami, jedynym problemem jest to, że stany powoli też chcą słabszego dolara.
Nikt nie interesuje sie tym, że Kowalski i Smidt mają jakieś tam pozycje.
-
- Maniak
niech ktoś jeszcze napisze, że to lis zaganiał kury do kurnika na Lkach, żeby następnie je tam wydymać i podusić. uwielbiam te historyjki o lisach na wykresie, które zostawiają ślady.
WTI czy BRENT ? ładujesz po same kulelutek pisze:tak zrobiłem zobaczymy po same kulepedro pisze:po same kule!!! i pamiętaj.... NIC SIĘ NIE BÓJ!lutek pisze:panowie i jak tu obstawiać chyba zagram za cały depozyt być albo nie być obstawie rope na spadek
![]()
![]()

WTI załadowałem ale to był żart
-- Dodano: 15 paź 2015, 09:52 --
nie po same kule
-- Dodano: 15 paź 2015, 09:52 --
nie po same kule
Mpapiez pisze:No to nowotny wybił wszystkim z głowy mocne euro.
Zabawne, że jak tylko EUR podejdzie na relatywnie wysokie poziomy, to od razu wyskakuje jakiś człowieczek z ECB i zaczyna gadać, że będzie trzeba podjąć dodatkowe kroki.
Euro nie będzie rosnąć, widać że chłopaki chcą dalej drukować.
takie zagrywki (podbijanie kursu przeciw Bankowi centralnemu) to ulubiona zabawa bankstery już od jakiegoś czasu... na zasadzie:
- EBC - zadrukujemy cały świat eurasami!
- Bankstera - serio?

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
I tak sie bawia a my tracimy lub zarabiamypedro pisze:Mpapiez pisze:No to nowotny wybił wszystkim z głowy mocne euro.
Zabawne, że jak tylko EUR podejdzie na relatywnie wysokie poziomy, to od razu wyskakuje jakiś człowieczek z ECB i zaczyna gadać, że będzie trzeba podjąć dodatkowe kroki.
Euro nie będzie rosnąć, widać że chłopaki chcą dalej drukować.
takie zagrywki (podbijanie kursu przeciw Bankowi centralnemu) to ulubiona zabawa bankstery już od jakiegoś czasu... na zasadzie:
- EBC - zadrukujemy cały świat eurasami!
- Bankstera - serio?sprawdźmy Was ; ) - klikając BUY na eurusd

Tak się zastanawiam, dlaczego kupiłeś tutaj ?_Kerad_ pisze:@Mpapiez
Myślałem że chmura ichimoku to w tym momencie niezły opór ?
Na edku w ciągu jednego dnia mogą ci pójść nawet na 250+ pipsów, więc nie pisałbym że z poziomów 1.15 nie jest możliwe 1.17. Powód odwiedzenia 1.17 jest sensowny, bo nawet najzwyklejszy re-test tam można pyknąć.Damian2 pisze:
Nie mówie, że było pewne bo ludzie włożyli dużo pozycji w L, jeśli kurs euro idzie w górę przez tydzień o jakieś 3% w sytuacji gdzie im zależy na tym, żeby euro było stosunkowo tanie do dolara to wiadomo, ze zaraz coś się wydarzy i widzenie poziomów 1.17-1.30 baa niektórzy widzą od razu 1.40. Na sytuacje trzeba patrzeć też logicznie a nie tylko wykresami i wyliczeniami, jedynym problemem jest to, że stany powoli też chcą słabszego dolara.
Nikt nie interesuje sie tym, że Kowalski i Smidt mają jakieś tam pozycje.
Możliwe że ECB zaczyna interweniować słownie, bo ewentualne wybicie 1.17 zawlecze wykres na re-test 1.20, a wybicie 1.20 miałoby ogromne konsekwencje i wtedy by pewnie zwiększyli dodruk.
Weź jeszcze pod uwagę to, że Angela siedzi pod butem USA - ona sama kiedyś powiedziała, że sensowny kurs EUR/USD to 1.3. Ameryce mocny dolar już też wychodzi bokiem i mamy najzwyklejszą wojnę walutową.
Moim zdaniem z USA sprawa będzie wyglądać tak, że podniosą stopy procentowy (dolar zdrożeje), a później po pewnym czasie ogłoszą QE4.
Skoro już tyle razy było QE, niby dlaczego nie mieliby znów podrukować ?
Reasumując, zmierzam do tego, że teraz na euro jest nerwówka, i nie ma sensu pisać że coś było pewnego, tym bardziej gdy za ruchem stoi interwencja słowna.
@Mpapiez
kupiłem bo uważałem ze ruch był zbyt "gwałtowny" i liczyłem na korektę co się stało
a teraz zagram S licząc na wybicie z chmury (natomiast chmura na tym interwale M15 nie zawsze jest oporem)
kupiłem bo uważałem ze ruch był zbyt "gwałtowny" i liczyłem na korektę co się stało
a teraz zagram S licząc na wybicie z chmury (natomiast chmura na tym interwale M15 nie zawsze jest oporem)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 11:11 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.