DayTrading: Czwartek 15.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 16 paź 2015, 00:00

Wzrost
7
29%
Bez zmian
5
21%
Spadek
12
50%

Liczba głosów: 24

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 15.10.2015

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@Mpapiez

edek na M15 wyszedł z klina a dodatkowo dodało mu impetu Sl
a nikt nie pisze że to jest pewne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 10:28 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

pedro pisze:
lutek pisze:panowie i jak tu obstawiać chyba zagram za cały depozyt być albo nie być obstawie rope na spadek
po same kule!!! i pamiętaj.... NIC SIĘ NIE BÓJ!

:)
tak zrobiłem zobaczymy po same kule :D :D :D

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

Mpapiez pisze:
Damian2 pisze:
_Kerad_ pisze:zbyt dużo detalu siedziało w L i widziało wzrosty, trzeba było zrobić czyszczenie SL i trochę namieszać
Przecież to było pewne, że to nie będzie szło cały czas tylko najpierw musi być jakiś zjazd
Pieprzycie obydwoje jak potłuczeni. Pewne to są tylko śmierć i podatki.
Jestem ciekaw od kiedy instytucje są zainteresowane czyszczeniem depa detalistów.

Kurs euro po prostu umocnił się zbyt bardzo, niż to czego oczekuje ECB, to zrobili mini interwencję słowną i tyle w temacie. Jak by nowotny dziś powiedział że jest super i jestem niemal pewne zakończenie QE, to by 1.20 nie pomogło.

Nie mówie, że było pewne bo ludzie włożyli dużo pozycji w L, jeśli kurs euro idzie w górę przez tydzień o jakieś 3% w sytuacji gdzie im zależy na tym, żeby euro było stosunkowo tanie do dolara to wiadomo, ze zaraz coś się wydarzy i widzenie poziomów 1.17-1.30 baa niektórzy widzą od razu 1.40. Na sytuacje trzeba patrzeć też logicznie a nie tylko wykresami i wyliczeniami, jedynym problemem jest to, że stany powoli też chcą słabszego dolara.
Nikt nie interesuje sie tym, że Kowalski i Smidt mają jakieś tam pozycje.
Obrazek

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

niech ktoś jeszcze napisze, że to lis zaganiał kury do kurnika na Lkach, żeby następnie je tam wydymać i podusić. uwielbiam te historyjki o lisach na wykresie, które zostawiają ślady.

Awatar użytkownika
pamod
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pamod »

lutek pisze:
pedro pisze:
lutek pisze:panowie i jak tu obstawiać chyba zagram za cały depozyt być albo nie być obstawie rope na spadek
po same kule!!! i pamiętaj.... NIC SIĘ NIE BÓJ!

:)
tak zrobiłem zobaczymy po same kule :D :D :D
WTI czy BRENT ? ładujesz po same kule :-)

lutek
Pasjonat
Pasjonat

WTI załadowałem ale to był żart

-- Dodano: 15 paź 2015, 09:52 --

nie po same kule

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mpapiez pisze:No to nowotny wybił wszystkim z głowy mocne euro :).
Zabawne, że jak tylko EUR podejdzie na relatywnie wysokie poziomy, to od razu wyskakuje jakiś człowieczek z ECB i zaczyna gadać, że będzie trzeba podjąć dodatkowe kroki :)).

Euro nie będzie rosnąć, widać że chłopaki chcą dalej drukować.

takie zagrywki (podbijanie kursu przeciw Bankowi centralnemu) to ulubiona zabawa bankstery już od jakiegoś czasu... na zasadzie:
- EBC - zadrukujemy cały świat eurasami!
- Bankstera - serio? :) sprawdźmy Was ; ) - klikając BUY na eurusd

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

lutek
Pasjonat
Pasjonat

pedro pisze:
Mpapiez pisze:No to nowotny wybił wszystkim z głowy mocne euro :).
Zabawne, że jak tylko EUR podejdzie na relatywnie wysokie poziomy, to od razu wyskakuje jakiś człowieczek z ECB i zaczyna gadać, że będzie trzeba podjąć dodatkowe kroki :)).

Euro nie będzie rosnąć, widać że chłopaki chcą dalej drukować.

takie zagrywki (podbijanie kursu przeciw Bankowi centralnemu) to ulubiona zabawa bankstery już od jakiegoś czasu... na zasadzie:
- EBC - zadrukujemy cały świat eurasami!
- Bankstera - serio? :) sprawdźmy Was ; ) - klikając BUY na eurusd

:564:
I tak sie bawia a my tracimy lub zarabiamy :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

_Kerad_ pisze:@Mpapiez

edek na M15 wyszedł z klina a dodatkowo dodało mu impetu Sl
a nikt nie pisze że to jest pewne
Tak się zastanawiam, dlaczego kupiłeś tutaj ?
Myślałem że chmura ichimoku to w tym momencie niezły opór ?

Damian2 pisze:
Nie mówie, że było pewne bo ludzie włożyli dużo pozycji w L, jeśli kurs euro idzie w górę przez tydzień o jakieś 3% w sytuacji gdzie im zależy na tym, żeby euro było stosunkowo tanie do dolara to wiadomo, ze zaraz coś się wydarzy i widzenie poziomów 1.17-1.30 baa niektórzy widzą od razu 1.40. Na sytuacje trzeba patrzeć też logicznie a nie tylko wykresami i wyliczeniami, jedynym problemem jest to, że stany powoli też chcą słabszego dolara.
Nikt nie interesuje sie tym, że Kowalski i Smidt mają jakieś tam pozycje.
Na edku w ciągu jednego dnia mogą ci pójść nawet na 250+ pipsów, więc nie pisałbym że z poziomów 1.15 nie jest możliwe 1.17. Powód odwiedzenia 1.17 jest sensowny, bo nawet najzwyklejszy re-test tam można pyknąć.
Możliwe że ECB zaczyna interweniować słownie, bo ewentualne wybicie 1.17 zawlecze wykres na re-test 1.20, a wybicie 1.20 miałoby ogromne konsekwencje i wtedy by pewnie zwiększyli dodruk.

Weź jeszcze pod uwagę to, że Angela siedzi pod butem USA - ona sama kiedyś powiedziała, że sensowny kurs EUR/USD to 1.3. Ameryce mocny dolar już też wychodzi bokiem i mamy najzwyklejszą wojnę walutową.
Moim zdaniem z USA sprawa będzie wyglądać tak, że podniosą stopy procentowy (dolar zdrożeje), a później po pewnym czasie ogłoszą QE4.

Skoro już tyle razy było QE, niby dlaczego nie mieliby znów podrukować ?

Reasumując, zmierzam do tego, że teraz na euro jest nerwówka, i nie ma sensu pisać że coś było pewnego, tym bardziej gdy za ruchem stoi interwencja słowna.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@Mpapiez
kupiłem bo uważałem ze ruch był zbyt "gwałtowny" i liczyłem na korektę co się stało
a teraz zagram S licząc na wybicie z chmury (natomiast chmura na tym interwale M15 nie zawsze jest oporem)
Ostatnio zmieniony 15 paź 2015, 11:11 przez _Kerad_, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany