DayTrading: Czwartek 14.05.2015
Re: DayTrading: Czwartek 14.05.2015
jak na razie to insidebar.. poza tym jakieś większespadki/wzrosty masz zaczęte od pinów2007/2009
Nauka nauka nauka....... 

w USA mysla ze Fed zrobi znow QE, bardzo sie zdziwia bo nie dostana darmowego $
spadki tak, ale czy wzrosty...... to teraz się odwrócimy i spadki zaczniemy od przesłonięcia świecy białej czarną, a wzrosty od pinu - tylko nie wiem gdzie, może w okolicach 2.00santo pisze:jak na razie to insidebar.. poza tym jakieś większespadki/wzrosty masz zaczęte od pinów2007/2009

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
i dlatego sp500 nie chce spadać?.... chyba będą w takim razie dalsze wzrosty...? i dotyczy też dax, który dziś mocno odbił od wsparcia. Cholera, a miało byc 9800 daxNowy123 pisze:w USA mysla ze Fed zrobi znow QE, bardzo sie zdziwia bo nie dostana darmowego $
W dniu dzisiejszym złotówka umocniła się w stosunku do euro. Na ostatnim posiedzeniu Eurogrupy 11 maja nie zostały ustalone konkretne kroki dotyczące sytuacji w Grecji. Pomimo spłaty raty przez rząd grecki 12 maja sytuacja w państwie nadal jest niepewna. Kraj pogrążony w długach chce zwołać dodatkowe posiedzenie Eurogrupy 22 maja w celu przesunięcia raty z początku sierpnia tego roku na późniejszy termin.
Powodem przewagi podaży nad popytem były bardzo dobre dane z Polski, które spowodowały odbicie kursu od kluczowych poziomów:
wskaźnik przyszłej inflacji wg BIEC – 74,3 (prognoza: 74,6),
Inflacja CPI – 0,4% (prognoza: 0,2%).
Odczyty potwierdzają bardzo dobrą kondycję gospodarki polskiej, co odzwierciedla coraz mocniejsza złotówka. Już jutro pojawią się kluczowe dane dotyczące inflacji:
10:00 – Polska: PKB (prognoza: 0,7%),
14:00 – Polska: inflacja bez żywności i energii (prognoza: 0,3%),
14:00 – Polska: saldo rachunku bieżącego (prognoza: 4050 mld EUR),
Pozytywne dane przekonają inwestorów do mocnej złotówki, co powinno zwiększyć przecenę na parze walutowej EURPLN.
Na 4-godzinnym wykresie para walutowa ustalając swoje minima 21 kwietnia na poziomie (3,9650) rozpoczęła korektę, której cena porusza się w kanale wzrostowym (zielony kanał). Kurs konsekwentnie odbijając się od ograniczeń kanału dotarł do kluczowego oporu na poziomie (4,10-4,1150). Nadchodzące dane dla Polski wskażą kierunek na najbliższe dni. Gdyby odczyty okazały się pozytywne cena przebijając kanał dołem ma szanse dotrzeć do psychologicznego poziomu (4,00) i dalej do minimów z kwietnia (3,9650-3,98). W przeciwnym razie po gorszych danych kurs zaatakuje po raz kolejny kluczowy opór na poziomie (4,10-4,1150).
źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2000/
Powodem przewagi podaży nad popytem były bardzo dobre dane z Polski, które spowodowały odbicie kursu od kluczowych poziomów:
wskaźnik przyszłej inflacji wg BIEC – 74,3 (prognoza: 74,6),
Inflacja CPI – 0,4% (prognoza: 0,2%).
Odczyty potwierdzają bardzo dobrą kondycję gospodarki polskiej, co odzwierciedla coraz mocniejsza złotówka. Już jutro pojawią się kluczowe dane dotyczące inflacji:
10:00 – Polska: PKB (prognoza: 0,7%),
14:00 – Polska: inflacja bez żywności i energii (prognoza: 0,3%),
14:00 – Polska: saldo rachunku bieżącego (prognoza: 4050 mld EUR),
Pozytywne dane przekonają inwestorów do mocnej złotówki, co powinno zwiększyć przecenę na parze walutowej EURPLN.
Na 4-godzinnym wykresie para walutowa ustalając swoje minima 21 kwietnia na poziomie (3,9650) rozpoczęła korektę, której cena porusza się w kanale wzrostowym (zielony kanał). Kurs konsekwentnie odbijając się od ograniczeń kanału dotarł do kluczowego oporu na poziomie (4,10-4,1150). Nadchodzące dane dla Polski wskażą kierunek na najbliższe dni. Gdyby odczyty okazały się pozytywne cena przebijając kanał dołem ma szanse dotrzeć do psychologicznego poziomu (4,00) i dalej do minimów z kwietnia (3,9650-3,98). W przeciwnym razie po gorszych danych kurs zaatakuje po raz kolejny kluczowy opór na poziomie (4,10-4,1150).
źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2000/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
dzentelmeninie rozmawiają o nie zamkniętychświeczkachhighend pisze:spadki tak, ale czy wzrosty...... to teraz się odwrócimy i spadki zaczniemy od przesłonięcia świecy białej czarną, a wzrosty od pinu - tylko nie wiem gdzie, może w okolicach 2.00santo pisze:jak na razie to insidebar.. poza tym jakieś większespadki/wzrosty masz zaczęte od pinów2007/2009
Nauka nauka nauka....... 

Pokazemy swoje statamenty publicznie?highend pisze:retest wsparcie->opór 1,1380 kusus wsiadasz?
merlin już patrzę![]()
Fajne https://www.tradingview.com/x/OEVsdeN8/
Wsiadlem.
S 1.1380
Sl 1.1410
I zobaczymy.... Dzisiaj nie bylo czasu na gre.
To jedyna pozycja jaka dobralem.
zaraz Was wytnie
Antywskaźnik level master
Mam juz dosc twoich zaczepek.
Potem kazdy sie dziwi dlaczego cie obrazam.
Mam wyjete nabedku 1800 pipsow od stycznia i 370 straconych.
Dawaj statamenty skoro jestes taki kozak.
Juz nie wspominam ze sam pisales o s ale nie miales pewnie jaj zeby napisac ze ja wziales nie mowiac juz nawet o pokazaniu.
OKsanto pisze:dzentelmeninie rozmawiają o nie zamkniętychświeczkachhighend pisze:spadki tak, ale czy wzrosty...... to teraz się odwrócimy i spadki zaczniemy od przesłonięcia świecy białej czarną, a wzrosty od pinu - tylko nie wiem gdzie, może w okolicach 2.00santo pisze:jak na razie to insidebar.. poza tym jakieś większespadki/wzrosty masz zaczęte od pinów2007/2009