DayTrading: Czwartek 14.05.2015
Re: DayTrading: Czwartek 14.05.2015
Martio "drukuje" to Euro chyba ze złota albo platyny:D Dlatego każdy chce to mieć:D
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.
Od rana ktoś znów bawi się niemieckimi papierami - póki tam będzie wzrost to Edzio UP a DAX...KABUM pisze:Dobre masz przemyślenia. Trzeba obserwowaćKusus pisze:Witam,
Cóż - wygląda na to, że wczoraj się myliłem. Jak Edek przejdzie 1.1380 - 1.1390 to można pomyśleć o L na reteście ale póki co mimo wszystko widziałbym go na 1.1300 i dopiero stamtąd jazda w górę.
Czyli najpierw lekki retest okolic 1.1390 i wyciecie stopow wyzej i nagła jazda w dół celem budowania formacji pod kolejne wybicie...
Dla byków najgorzej jeśli zrobimy double TOP. Bo wtedy zjechać możemy nawet do 1.1250.
Ale to luźne przemyślenia.
Nie dotykam Euro już w tym tygodniu bo poczekam co zrobią ze świeczkami tygodniowymi.
Rentowności Bundów w załączniku...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

kurr... jest tylko jeden problem: 1.1450
to musi puścić na dalsze eLki. Inaczej klopsik
to musi puścić na dalsze eLki. Inaczej klopsik

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Zobaczymy ile pary maja byki na E/D, żeby dalej myśleć o wzrostach nie powinni zbyt dużo folgować na PB.
@Highend - zastanów się co ty gadasz, egzotyk wyznacznikiem kierunku dla głównej waluty świata
Popatrz na resztę egzo z bazową USD - większość idzie dołem, ale czy to znaczy że to one pchają Edka w górę?
@Highend - zastanów się co ty gadasz, egzotyk wyznacznikiem kierunku dla głównej waluty świata

Popatrz na resztę egzo z bazową USD - większość idzie dołem, ale czy to znaczy że to one pchają Edka w górę?
xardins pisze:Martio "drukuje" to Euro chyba ze złota albo platyny:D Dlatego każdy chce to mieć:D
Nie, rynek czyje że Żaneta zamówiła papier i zieloną farbę

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
simson3 pisze:Edek moim zdaniem zjazd z 40-60 pipsów potem up up up !
raczej tak to będzie, edziu do górnej bandy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
gadam tylko to co zaobserwowałem - mniej więcej od roku i prawie zawsze działa.c.ajto pisze:Zobaczymy ile pary maja byki na E/D, żeby dalej myśleć o wzrostach nie powinni zbyt dużo folgować na PB.
@Highend - zastanów się co ty gadasz, egzotyk wyznacznikiem kierunku dla głównej waluty świata![]()
wynika z faktu dość prostego: TRY jest mega słabą walutą. W momencie gdy usd/try spada - to świadczy, ze dolar wybitnie słabnie (skoro nawet słabszy od try).
Tu chodzi głównie o to, że ta para wykonuje ruchy przed innymi - dlatego jest dobrym wskaźnikiem.
Wcale nie jest egzotyk wyznacznikiem kierunku głównej waluty świata - kolego musisz zrozumieć co miałem na myśli

jen-yy pisze:xardins pisze:Martio "drukuje" to Euro chyba ze złota albo platyny:D Dlatego każdy chce to mieć:D
No to jak ona zacznie druk zanim Mario skończy to będzie ciekawie:D "Kto da więcej"
Kiedyś twoja analiza będzie prawidłowa - ważne żebyś do tego czasu miał kapitał na inwestycje.
Nie wchodze ale cos czuje ze bedzie ostry zjazd na edku 
Jakos tak mi to pasuje.
Jeszcze z godzinka i bedzie zjazd do 1.13xx tam gdzie usa zakonczyla handel.

Jakos tak mi to pasuje.
Jeszcze z godzinka i bedzie zjazd do 1.13xx tam gdzie usa zakonczyla handel.
Ale to chyba nie w tym roku?jen-yy pisze:xardins pisze:Martio "drukuje" to Euro chyba ze złota albo platyny:D Dlatego każdy chce to mieć:D