nie da sie tego nauczyc to trzeba samemu wypracowac setkami tych tzw dpogodz przy kompie
kazdy czlowiek inaczej reaguje tu na fx
jeden jest chciwy pazerny innemu wystarcza drobne zyski
juz to przerabialem zawsze konczylo to sie tak
no fakt ostrzegales mnie ze spadnie a zaryzykowalem no i spadlo pomoz jak z tego wyjsc
dopoki ktos nie dojrzeje do tego ze strata to taka sama normalka jak zyski to nie wyplenisz z nikogo chytrosci
ja czesto tne po 5esek by wreszcie zostac z 1dna i nie zawsze ta 1dna zarobi wiecej niz stracilem to rzadkosc ale tak tez jest
moge podac nawet z tego forum z 5 przykladow kiedy pisalem uciekaj z pozycji
a on i tak zostal
chocby ten mocno tu dziamotajacy pisalem spada wyraznie sprzedaj
wtedy by 2gr stracil ale mu bylo szkoda to na dzis ma dolce 20 gr nizej i dziamota
DayTrading: Czwartek 12.11.2020
Re: DayTrading: Czwartek 12.11.2020
Ostatnio zmieniony 12 lis 2020, 13:42 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
-
- Pasjonat
OK Xab, każdy się myli, Ty też, problem jest w tym jak nauczyć, żeby nowicjusz wiedział kiedy i jak wyjść ze złej pozycji
Ty nie będziesz zawsze ostrzegał, a dopóki ktoś gra w oparciu o sygnały z forum to nigdy się nie nauczy - dla niego więc lepiej przekazać mu zdrowe zasady niż sygnały - to wg mnie
kończę temat, bo tu ma o rynku być a nie nauka - z tyłu głowy pięć pktów Regulaminu tego Forum
Ty nie będziesz zawsze ostrzegał, a dopóki ktoś gra w oparciu o sygnały z forum to nigdy się nie nauczy - dla niego więc lepiej przekazać mu zdrowe zasady niż sygnały - to wg mnie
kończę temat, bo tu ma o rynku być a nie nauka - z tyłu głowy pięć pktów Regulaminu tego Forum

spko jak podobno nic innego nie robie tylko tu sam ze soba gadam ha ha haaaa
kiedys pisalem co powinien robic zielony a teraz jest tyle ksiazek ze moze sie sam pouczyc
czego robic nie powinien
ja moge pokazac tyle
wypracowales wejscie w pozycje to sie naucz umiejetnie kosic sianko by mimo iz skosisz sporo to sianko dalej bylo tez sporo ha ha haaaaaaaaaaaa
bo najprosciej jest skosic wszystko a potem miesiac tracic tracic tracic
https://iv.pl/image/zyski-pipsowe.GtyuTTe
dax bp na marcowym 13ktr na grudniowym
nasdaq bp
us30-- 8ktr
dolce te 4 po 25k skas zostaje 1l i to co widac
https://iv.pl/image/dolce.GtN5f4b
kiedys pisalem co powinien robic zielony a teraz jest tyle ksiazek ze moze sie sam pouczyc
czego robic nie powinien
ja moge pokazac tyle
wypracowales wejscie w pozycje to sie naucz umiejetnie kosic sianko by mimo iz skosisz sporo to sianko dalej bylo tez sporo ha ha haaaaaaaaaaaa
bo najprosciej jest skosic wszystko a potem miesiac tracic tracic tracic
https://iv.pl/image/zyski-pipsowe.GtyuTTe
dax bp na marcowym 13ktr na grudniowym
nasdaq bp
us30-- 8ktr
dolce te 4 po 25k skas zostaje 1l i to co widac
https://iv.pl/image/dolce.GtN5f4b
Ostatnio zmieniony 12 lis 2020, 14:06 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
mam oczekującą na us100 L na 11856
swiezy bo mnie nie ma to jak sie pojawisz to na us 30 zgas 100 l
tzn te 2 po 50
oczywiscie jak dalej beda ponizej 29050 bo 200 pp moze byc a znajac zycie moze beda juz ponizej 29k jak ci pisalem
inaczej trzymaj
i na tych dwoch po 50
ustaw slki jedna na 50 druga na 100 pip
tzn te 2 po 50
oczywiscie jak dalej beda ponizej 29050 bo 200 pp moze byc a znajac zycie moze beda juz ponizej 29k jak ci pisalem
inaczej trzymaj
i na tych dwoch po 50
ustaw slki jedna na 50 druga na 100 pip
Ostatnio zmieniony 12 lis 2020, 14:33 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Trisiditrisidginto pisze: ↑12 lis 2020, 13:41OK Xab, każdy się myli, Ty też, problem jest w tym jak nauczyć, żeby nowicjusz wiedział kiedy i jak wyjść ze złej pozycji
kończę temat, bo tu ma o rynku być a nie nauka - z tyłu głowy pięć pktów Regulaminu tego Forum![]()
tego nikt nie nauczy.
to czysta psychika każdego gracza.
to moje zdanie.
Prawie w punkt, a co teraz? Jak to widzisz?Tomasz196407 pisze: ↑12 lis 2020, 10:47Wybity kanał dziś o 10, wejscie mieli z 9:15 zrobili obecnie 1d1 zrobia swoje 1d2
Jest niezgodność we wskazniku macd z wyzszych interwałów jak D jest rozbieżność to W już zbieżnosc a
jak nie ustawiasz sl to i nigdy nie bedziesz wiedział czym ryzykujesz
PiS forever
-
- Fanatyk
xab a usdpln 3,74-5?
bo raczej forumowe 3,85 niet