DayTrading: Czwartek 12.11.2015
Re: DayTrading: Czwartek 12.11.2015
zysk z kangura poszedł w pisdu... zobaczymy czy przejdą przez 1.067, na razie z boku bez pozycji
No cóż, wczoraj były wyraźne sygnały za longami, w nocy wbili LT i przetestowali opór, więc z technicznego punktu widzenia trochę się zdziwiłem, ale dopóki ostatnie LOW nie zostanie pokonane, nadal oRGR jest w grze, poza tym stop lossy mam dopiero na 1.0575... więc jest jeszcze sporo czasu zanim się naprawdę zdziwie.gbf pisze:Mpapiez pisze:No to draghi doyebał do pieca:
ECB's Draghi says they will re-examine monetary policy accommodation at December meeting
ktoś tu się zdziwił..
Na ten moment nie mam pojęcia co będzie, więc po prostu trzymam się pierwotnego planu.
11:00 Strefa Euro Produkcja przemysłowa s.a. wrzesień
11:00 Strefa Euro Produkcja przemysłowa w.d.a. wrzesień
11:30 Strefa Euro Wystąpienie publiczne szefa ECB (Mario Draghi)
14:30 Kanada Indeks cen nowych domów wrzesień 0,2% m/m 0,3% m/m
15:05 USA Wystąpienie szefa Fed z St. Louis (James Bullard)
15:30 USA Wystąpienie publiczne prezes Fed (Janet L. Yellen)
15:45 USA Wystąpienie szefa Fed z Richmond (Jeffrey Lacker)
16:15 USA Wystąpienie szefa Fed z Chicago (Charles Evans)
17:00 USA Zmiana zapasów benzyny tydzień -3,3 mln brk
17:00 USA Zmiana zapasów ropy tydzień 2,8 mln brk
17:00 USA Zmiana zapasów destylatów tydzień -1,3 mln brk
17:30 USA Wystąpienie szefa Fed z Filadelfii (Charles Plosser)
18:15 USA Wystąpienie szefa Fed z Nowego Jorku (William Dudley)
20:00 USA Budżet federalny październik -130 mld USD 91 mld USD
sporo dla edka
11:00 Strefa Euro Produkcja przemysłowa w.d.a. wrzesień
11:30 Strefa Euro Wystąpienie publiczne szefa ECB (Mario Draghi)
14:30 Kanada Indeks cen nowych domów wrzesień 0,2% m/m 0,3% m/m
15:05 USA Wystąpienie szefa Fed z St. Louis (James Bullard)
15:30 USA Wystąpienie publiczne prezes Fed (Janet L. Yellen)
15:45 USA Wystąpienie szefa Fed z Richmond (Jeffrey Lacker)
16:15 USA Wystąpienie szefa Fed z Chicago (Charles Evans)
17:00 USA Zmiana zapasów benzyny tydzień -3,3 mln brk
17:00 USA Zmiana zapasów ropy tydzień 2,8 mln brk
17:00 USA Zmiana zapasów destylatów tydzień -1,3 mln brk
17:30 USA Wystąpienie szefa Fed z Filadelfii (Charles Plosser)
18:15 USA Wystąpienie szefa Fed z Nowego Jorku (William Dudley)
20:00 USA Budżet federalny październik -130 mld USD 91 mld USD
sporo dla edka
Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że nastąpiło wybicie z trójkąta, i to co możemy widzieć teraz, może być retestem linii trendu. Do zamknięcia H4 jeszcze godzina, więc jeszcze bym dalszych spadków nie wieszczył, bo to może być ubieranie gawiedzi w eski przed realizacją oRGR'a.
Nawet jak H4 nie zamknie się nad LT, to po prostu wracamy do trójkąta / zakresu konsolidacji 1.0675-1.0775.
Dopiero zamknięcie poniżej 1.0675 otwiera drogę w okolice 1.0625...
Poza tym, 1.0675 do 1.0625 to jedno wielkie wsparcie.
Tak czy owak, już prawie 4 dni siedzimy w bardzo wąskim zakresie ( ledwo 100+ pips), a rzadko kiedy tydzień na edku ma tak małą zmienność, więc na 100% zakładam dziś wybicie, i wybicie powinno być raczej dość mocne.
Nawet jak H4 nie zamknie się nad LT, to po prostu wracamy do trójkąta / zakresu konsolidacji 1.0675-1.0775.
Tak czy owak, już prawie 4 dni siedzimy w bardzo wąskim zakresie ( ledwo 100+ pips), a rzadko kiedy tydzień na edku ma tak małą zmienność, więc na 100% zakładam dziś wybicie, i wybicie powinno być raczej dość mocne.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
atlanticos pisze:masz swoj trend wzrostowy na edku.... rece opadajahighend pisze: niczego nie zawracam.
Trend na edku jest wzrostowy od marca 2015 roku
https://www.tradingview.com/x/LT5VPu2D/

To by oznaczało dużą dawke dobrych danych z Usa true?Mpapiez pisze:Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, że nastąpiło wybicie z trójkąta, i to co możemy widzieć teraz, może być retestem linii trendu. Do zamknięcia H4 jeszcze godzina, więc jeszcze bym dalszych spadków nie wieszczył, bo to może być ubieranie gawiedzi w eski przed realizacją oRGR'a.

-
- Pasjonat
źle się wyraziłemdobryfxplayer pisze:z tego co widze to twoj wykres jest w zgodzie w moimsimon000111 pisze:Nie do końca, ja bym to inaczej oznaczyłdobryfxplayer pisze:ZABAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!
https://www.mql5.com/en/charts/4209537/ ... l-services
zapowiada sie bardzo fajniezasiegi tez bardzo fajne
![]()
d1 https://www.tradingview.com/x/LZSwwvBt/![]()
nie rozumiem, ze piszesz "niedokonca"?
ty masz wyzszy TF ja troche nizszy....
ale poczekajmy na mojego guru i mentora ZABE

wchodzi jeszcze możliwość korekty pędzącej

https://www.tradingview.com/x/2sPXYBTN/
ale na razie nzdjpy wygląda na up
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
zobaczymy jak szybko indeks dolara pozbiera się do spadku, od kilku dni tworzył nachylenie spadkowe
ależ short squeez na daxie poszedł, : )
a teraz życzenia starego wiarusa... leć daksinku, leć na 10400 ! : )
ciekawe na ile mocny wsparciem jest to 1.07 na edu,
a teraz życzenia starego wiarusa... leć daksinku, leć na 10400 ! : )
ciekawe na ile mocny wsparciem jest to 1.07 na edu,

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Problem z danymi z USA jest taki, że czasami jak są dobre, to wspomagają dolara, a czasami wspomagają euro i inne waluty, bo się chłopakom włącza tzw. Risk ON - skoro u nas jest dobrze, to i u innych będzie dobrze.przemqus pisze:
To by oznaczało dużą dawke dobrych danych z Usa true?
Ja cały czas widzę oRGR'a na edku oraz wybitą LT, i uważam że będzie góra.
Przecież ten cały zjazd nie wynika z nagłej słabości euro obecna ilość druku już dawno jest w cenie, tylko wynika imo z przesacowanej wartości dolara, pod kolejne pogłoski o podniesieniu stóp %.
Jak miałbym być teraz wróżbitą, to uważam że FED znów nic nie zrobi w grudniu, rynek się zajebiście rozczaruje, co z powoduje gwałtowną wyprzedaż dolara, kurs EUR/USD zbliży się w okolice 1.20 i tam Draghi ogłosi zwiekszenie ilości druku co skonsoliduje brak podniesienia stóp %.
Taka moja luźna dywagacja. W sumie dziś otworzył swoim przemówieniem furtkę, pod możliwość zwiększenia QE.