DayTrading: Czwartek 12.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lis 2015, 00:00

Wzrost
14
54%
Bez zmian
3
12%
Spadek
9
35%

Liczba głosów: 26

ramib
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 12.11.2015

Nieprzeczytany post autor: ramib »

highend pisze:
ramib pisze: swoją drogę edek robi 60 pipsów, a ty już widzisz 1,23, po prostu jasnowidz, lepszy od wróżbity Macieja
wiesz jak działa trend? on się najpierw musi rozwinąć... najpierw lata po 20-50 pipsow gora dół, a potem wybicie... potem powrot.... i dopiero wlasciwe wybicie. Tak sie robi ludzi w ch... co jest proste bo wiekszosc ludzi otwiera pozycje "dzisiaj zamiast jutro" jesli wiesz co mam na mysli.
tak wiem jak działa trend i na edku jest spadkowy na wyzszych tf-ach z tego co widzę, a Ty go usilnie zawracasz od 1,11 z tego co pamiętam :roll:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Damian2 pisze: Wchodzę z tego samego powodu co każdy "tak mi się wydaje", gdyby ktoś miał 100% pewność co do jakiejkolwiek transakcji to wystarczy kredyt ile sie da i heja, a tak nie jest i nigdy nie będzie. Poza tym złoto nie było winą braku SL a właśnie wynikiem pazerności, wystarczy jej unikać :)
dobra, ja sie nie czepiam - tylko np. Dadas zawsze gadał, że "trzeba wiedziec co sie robi i kiedy sie to robi i dlaczego". Nie mozna wchodzic bo "tak mi sie wydaje".... Ale jego tu zakrzyczeli i sobie poszedł.

Nic no - nie przynudzam juz :)

Dobrych trejdów, wielu pipsow, zgodnie z trendem, zgodnie z MM, aby zyski rosly i straty malały .
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:jeszcze apropo wishingu. Każdy tutaj wklejając analizy i malując kreski " co będzie" uprawia wishing. Każdy bez wyjątku.
Jesteś tu kilka lat wiec siłą rzeczy też kilka lat na rynku, a brak wiedzy podstawowej u Ciebie wręcz poraża. Ty zupełnie nie masz pojęcia na temat tego dlaczego cena w danym miejscu zawraca, kiedy to sie może stac, co to jest trend, jak się tworzy, jakie są sygnały jego zawracania lub generownia korekty, dlaczego po przebiciu pewnych poziomów nawet modlitwy i pielgrzymki do Czestochowy nie pomogą bo cena nie wróci. Wydaje Ci się że cena zawraca bo doszła do Twojego fibo, jak już je przebije to zielonego pojęcia nie masz dlaczego tak się stało. Poczytaj sobie o popycie i podaży, o formacjach kontynuacja i odwrócenia oraz wyznaczaniu zasięgów, o PA i dopiero zdobytą wiedzę spróbuj wkomponować w swoją strategię. Dobierz do tego 1, maksymalnie dwa wskaźniki i przede wszystkim zrozum ich działanie i zachowanie w różnych momentach rynku. Jak polaczysz to wszystko to niewiele bedzie sytuacji w ktorych rynek CIe zaskoczy, a w tych w ktorych to sie zdarzy nie stanie Ci sie zadna krzywda... to taka rada ode mnie...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ramib pisze: tak wiem jak działa trend i na edku jest spadkowy na wyzszych tf-ach z tego co widzę, a Ty go usilnie zawracasz od 1,11 z tego co pamiętam :roll:
niczego nie zawracam.
Trend na edku jest wzrostowy od marca 2015 roku kiedy był dołek i nie został on jeszcze pokonany. Jak padnie - wtedy zmienię zdanie.
To co sie teraz z edkiem dzieje nazwałbym bardziej konsolą w procesie odwracania trendu (co sie oczywiscie dopiero okaże) i robieniem drugiego dołka, który powinien być wyższy niż ten w marcu 2015 roku.
Czy mam racje czy nie - to sie okaże. Ale dopóki to się nie wyjaśni - NIKT nie ma prawa mi zarzucać, że cokolwiek zawracam czy gram pod prąd.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze: niczego nie zawracam.
Trend na edku jest wzrostowy od marca 2015 roku
masz swoj trend wzrostowy na edku.... rece opadaja
https://www.tradingview.com/x/LT5VPu2D/

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

Jak ta ludzka psychika się szybko zmienia...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze: Jesteś tu kilka lat wiec siłą rzeczy też kilka lat na rynku, a brak wiedzy podstawowej u Ciebie wręcz poraża. Ty zupełnie nie masz pojęcia na temat tego dlaczego cena w danym miejscu zawraca, kiedy to sie może stac, co to jest trend, jak się tworzy, jakie są sygnały jego zawracania lub generownia korekty, dlaczego po przebiciu pewnych poziomów nawet modlitwy i pielgrzymki do Czestochowy nie pomogą bo cena nie wróci. Wydaje Ci się że cena zawraca bo doszła do Twojego fibo, jak już je przebije to zielonego pojęcia nie masz dlaczego tak się stało. Poczytaj sobie o popycie i podaży, o formacjach kontynuacja i odwrócenia oraz wyznaczaniu zasięgów, o PA i dopiero zdobytą wiedzę spróbuj wkomponować w swoją strategię. Dobierz do tego 1, maksymalnie dwa wskaźniki i przede wszystkim zrozum ich działanie i zachowanie w różnych momentach rynku. Jak polaczysz to wszystko to niewiele bedzie sytuacji w ktorych rynek CIe zaskoczy, a w tych w ktorych to sie zdarzy nie stanie Ci sie zadna krzywda... to taka rada ode mnie...
1. zadnych wskaznikow, wkaznik to pośrednik między wykresem, a mną. czysty wykres i PA - jak najbardziej.

2. linie fibo nie są po to aby cena na nich zawracała - one działają tak samo jak DSWS, jedyną różnicą jest to, że można je namalować na wielu swiecach, a DSWS klikasz na jednej - więc ogranicza to całościowe spojrzenie

3. linie fibo czy DSWS stanowią mapę trendu co Pedro niedawno fajnie ujął.

:) poza tym dzięki za rady. Jestem wzrokowcem i spędziłem już przy tym dużo godzin.

Błąd mój to tylko i wyłacznie zły MM i przelewarowanie - tutaj nie ma nic do rzeczy żadne fibo czy analiza czy PA - tylko własna głupota co stwierdzam ze wstydem.

-- Dodano: 12 lis 2015, 00:57 --
atlanticos pisze: masz swoj trend wzrostowy na edku.... rece opadaja
https://www.tradingview.com/x/LT5VPu2D/
spokojnie to tylko awaria :mrgreen:
przecież dołka nie wybiło, a flaga nie musi się zrealizować.
jak padnie 1.045 to zmienię zdanie :)
do tego czasu niech ręce nie opadają :twisted:

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

To co kto próbuje S na kiwi mały stop t/p 140pips?
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

highend pisze:
oczywiscie ze dolek wybilo i zrobilo juz LL tylko TY tego nie widzisz bo nie w to miejsce patrzysz...ja Ci juz napisalem ze nie wiesz nawet co to jest trend... patrzysz na dolek z wykresu miesiecznego, a na tygodniowym masz juz strukture LH LL :)

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

atlanticos pisze:
highend pisze:
oczywiscie ze dolek wybilo i zrobilo juz LL tylko TY tego nie widzisz bo nie w to miejsce patrzysz...ja Ci juz napisalem ze nie wiesz nawet co to jest trend... patrzysz na dolek z wykresu miesiecznego, a na tygodniowym masz juz strukture LH LL :)
Nie bardzo rozumiem sens takich kłótni, każdy widzi to co chce, jeśli on będzie widział trend wzrostowy na edku przy poziomie 0.80 ale będzie na tym zarabiał to znaczy, że myśli dobrze. Nie jest istotne to czy ktoś będzie się z kimś zgadzał, gra się po to, żeby zarabiać i jeśli to wychodzi znaczy, że sposób myslenia jest dobry.
Obrazek

Zablokowany