atlanticos pisze:
Jesteś tu kilka lat wiec siłą rzeczy też kilka lat na rynku, a brak wiedzy podstawowej u Ciebie wręcz poraża. Ty zupełnie nie masz pojęcia na temat tego dlaczego cena w danym miejscu zawraca, kiedy to sie może stac, co to jest trend, jak się tworzy, jakie są sygnały jego zawracania lub generownia korekty, dlaczego po przebiciu pewnych poziomów nawet modlitwy i pielgrzymki do Czestochowy nie pomogą bo cena nie wróci. Wydaje Ci się że cena zawraca bo doszła do Twojego fibo, jak już je przebije to zielonego pojęcia nie masz dlaczego tak się stało. Poczytaj sobie o popycie i podaży, o formacjach kontynuacja i odwrócenia oraz wyznaczaniu zasięgów, o PA i dopiero zdobytą wiedzę spróbuj wkomponować w swoją strategię. Dobierz do tego 1, maksymalnie dwa wskaźniki i przede wszystkim zrozum ich działanie i zachowanie w różnych momentach rynku. Jak polaczysz to wszystko to niewiele bedzie sytuacji w ktorych rynek CIe zaskoczy, a w tych w ktorych to sie zdarzy nie stanie Ci sie zadna krzywda... to taka rada ode mnie...
1. zadnych wskaznikow, wkaznik to pośrednik między wykresem, a mną. czysty wykres i PA - jak najbardziej.
2. linie fibo nie są po to aby cena na nich zawracała - one działają tak samo jak DSWS, jedyną różnicą jest to, że można je namalować na wielu swiecach, a DSWS klikasz na jednej - więc ogranicza to całościowe spojrzenie
3. linie fibo czy DSWS stanowią mapę trendu co Pedro niedawno fajnie ujął.

poza tym dzięki za rady. Jestem wzrokowcem i spędziłem już przy tym dużo godzin.
Błąd mój to tylko i wyłacznie zły MM i przelewarowanie - tutaj nie ma nic do rzeczy żadne fibo czy analiza czy PA - tylko własna głupota co stwierdzam ze wstydem.
-- Dodano: 12 lis 2015, 00:57 --
spokojnie to tylko awaria
przecież dołka nie wybiło, a flaga nie musi się zrealizować.
jak padnie 1.045 to zmienię zdanie
do tego czasu niech ręce nie opadają