DayTrading: Czwartek 12.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 cze 2014, 00:00

Wzrost
17
68%
Bez zmian
5
20%
Spadek
3
12%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 12.06.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Rozum podpowiada "zamykaj L na kiwi i pakuj S" a potem szłyszę "zostaw L, będzie dalej rosło" :) :) :) chyba czas udać się do psychiatry :)
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

sureshot pisze:bo rynek a zwlaszcza forex, jest niemal ciagle w jakiejs konsolidacji, gdyby kazde wybicie z dowolnej konsoli, czy to trojkat czy rgr obojetnie, dochodzily do pelnych zasiegow, wszyscy bylibysmy dzilionerami

cajto linia trendu wzrostowa, silny trend, odbicie do gory, a tam jak byk stoi sell, czy moze zle nacisnales??
Dlatego warto wspomagać się PA + opory / wsparcia przy wybiciach.
Drugą sprawą jest to, że co z tego że mamy gdzieś trójkąt, opisany z zasięgami z wyjściem, itp, jak komuś to nie pasuje do jego koncepcji, albo po prostu nie gra takich "pierdół" jak formacje liniowe.

S tam jest, bo taki był setup jeszcze przed dotarciem do TL. Może pójść jeszcze jedno wybicie z tej TL, ale odpadnięcie jest kwestią czasu.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

harymilloki pisze:Rozum podpowiada "zamykaj L na kiwi i pakuj S" a potem szłyszę "zostaw L, będzie dalej rosło" :) :) :) chyba czas udać się do psychiatry :)
pod warunkiem że psychiatra też gra na kiwi i bedzie mógł pomóc :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

ByQ pisze:Nie wiem jaki jest sens sprzedawac teraz AUD. Nawet krótkoterminowo. Przecież w całym koszyku od kilku tygodni robią po 20 pipsów korekty... nie lepiej iść z prądem? Kangur to się dopiero rozpędza, tak samo jak EA.
Na poprzedniej stronie jest screen adk77 (dobrze przyfilowane) z RGR na E/A, właśnie dotarlismy do linii szyi na samych PB, więc trzeba się bacznie przyglądac czy nie pójdzie tu korekta.

No i G/A na potrójnym dołku D1 HL (na razie)
Ostatnio zmieniony 12 cze 2014, 14:02 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

ByQ pisze:Nie wiem jaki jest sens sprzedawac teraz AUD. Nawet krótkoterminowo. Przecież w całym koszyku od kilku tygodni robią po 20 pipsów korekty... nie lepiej iść z prądem? Kangur to się dopiero rozpędza, tak samo jak EA.
bo jest taki gosc na S... i ponieważ on jest na S to aud tez ma byc na S i pare razy zdażyło mu sie to juz glosno powiedziec i wtedy faktycznie bylo S :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
ByQ
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ByQ »

cajto pisze:
Na poprzedniej stronie jest screen z RGR na E/A, właśnie dotarlismy do linii szyi na samych PB, więc trzeba się bacznie przyglądac czy nie pójdzie tu korekta.
Gdyby miało tak być to odbiło by się gwałtownie i byłby nagle wzrost dynamiki. Tak się nie stało a więc nie dotarliśmy do żadnego istotnego punktu i ta kreska nic nie znaczy moim zdaniem. Zresztą możesz narysować 10 innych kresek, tak samo wyznaczą Ci RGR i każda będzie przebiegać w innym punkcie. Konkludując, do czasu aż na wykresie nie zrealizuje się coś większego to nie ma co w ogóle szukać longów a jak mi ktoś powie, że miał racje bo zrealizowała się 40 pipsowa korekta to nie mam pytań.

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Złoto ... Chyba w dół ... Robimy podwójny dołek i UPPPPPPPPPP !!!!
"cierpliwość popłaca..."

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Loose_wawa pisze:KABEL// Ja uważam że kabel powinien paść... na plecy i zejść jakoś niżej

ooo... a jak robiłem screena nawet doszła świeczka która pocałowała linię szyi:)
brawo...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

https://www.tradingview.com/x/YRi4brZJ -> gold h4, rgr na linuiowym? :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Ciapul pisze:
Loose_wawa pisze:KABEL// Ja uważam że kabel powinien paść... na plecy i zejść jakoś niżej

ooo... a jak robiłem screena nawet doszła świeczka która pocałowała linię szyi:)
brawo...

A ja KABLA nadal obstawiam UP... Zamknąłem swoją L ale to tylko z tego powodu że musiałem straty trochę obciąć bo brzydko to wyglądało. Teraz otworzyłem nową :) Może moment nieodpowiedni ale bez ryzyka nie ma zabawy. SP500 powinno odbić do góry choć w moim przypadku to nie dobrze :( Ale tak wychodzi.
"cierpliwość popłaca..."

Zablokowany