Dlatego warto wspomagać się PA + opory / wsparcia przy wybiciach.sureshot pisze:bo rynek a zwlaszcza forex, jest niemal ciagle w jakiejs konsolidacji, gdyby kazde wybicie z dowolnej konsoli, czy to trojkat czy rgr obojetnie, dochodzily do pelnych zasiegow, wszyscy bylibysmy dzilionerami
cajto linia trendu wzrostowa, silny trend, odbicie do gory, a tam jak byk stoi sell, czy moze zle nacisnales??
pod warunkiem że psychiatra też gra na kiwi i bedzie mógł pomócharymilloki pisze:Rozum podpowiada "zamykaj L na kiwi i pakuj S" a potem szłyszę "zostaw L, będzie dalej rosło"![]()
![]()
chyba czas udać się do psychiatry
Na poprzedniej stronie jest screen adk77 (dobrze przyfilowane) z RGR na E/A, właśnie dotarlismy do linii szyi na samych PB, więc trzeba się bacznie przyglądac czy nie pójdzie tu korekta.ByQ pisze:Nie wiem jaki jest sens sprzedawac teraz AUD. Nawet krótkoterminowo. Przecież w całym koszyku od kilku tygodni robią po 20 pipsów korekty... nie lepiej iść z prądem? Kangur to się dopiero rozpędza, tak samo jak EA.
bo jest taki gosc na S... i ponieważ on jest na S to aud tez ma byc na S i pare razy zdażyło mu sie to juz glosno powiedziec i wtedy faktycznie bylo SByQ pisze:Nie wiem jaki jest sens sprzedawac teraz AUD. Nawet krótkoterminowo. Przecież w całym koszyku od kilku tygodni robią po 20 pipsów korekty... nie lepiej iść z prądem? Kangur to się dopiero rozpędza, tak samo jak EA.
Gdyby miało tak być to odbiło by się gwałtownie i byłby nagle wzrost dynamiki. Tak się nie stało a więc nie dotarliśmy do żadnego istotnego punktu i ta kreska nic nie znaczy moim zdaniem. Zresztą możesz narysować 10 innych kresek, tak samo wyznaczą Ci RGR i każda będzie przebiegać w innym punkcie. Konkludując, do czasu aż na wykresie nie zrealizuje się coś większego to nie ma co w ogóle szukać longów a jak mi ktoś powie, że miał racje bo zrealizowała się 40 pipsowa korekta to nie mam pytań.cajto pisze:Na poprzedniej stronie jest screen z RGR na E/A, właśnie dotarlismy do linii szyi na samych PB, więc trzeba się bacznie przyglądac czy nie pójdzie tu korekta.ByQ pisze:Nie wiem jaki jest sens sprzedawac teraz AUD. Nawet krótkoterminowo. Przecież w całym koszyku od kilku tygodni robią po 20 pipsów korekty... nie lepiej iść z prądem? Kangur to się dopiero rozpędza, tak samo jak EA.
brawo...Loose_wawa pisze:KABEL// Ja uważam że kabel powinien paść... na plecy i zejść jakoś niżej
ooo... a jak robiłem screena nawet doszła świeczka która pocałowała linię szyi:)
Ciapul pisze:brawo...Loose_wawa pisze:KABEL// Ja uważam że kabel powinien paść... na plecy i zejść jakoś niżej
ooo... a jak robiłem screena nawet doszła świeczka która pocałowała linię szyi:)