DayTrading: Czwartek 12.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 lut 2015, 00:00

Wzrost
11
32%
Bez zmian
8
24%
Spadek
15
44%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 12.02.2015

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kabel h4 - jeśli cofnie do niebieskiej strefy to moze byc ciekawe miejsce do szukania L...zasięg wybitej flagi wypada sporo wyżej
https://www.tradingview.com/x/CoaCglPR/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

jak tam panie i panowie:

- złapałem noża (po "taaakiej" świecy spadkowej) czy dobre wejśćie? ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:ja to jestem tylko w ciężkim szoku że 80% ludzi na tym forum wchodzi na pałę w pozycje tylko dlatego że taki Nowy, Atlanticos, Highend czy Czesio z Klanu wrzuci jakąś analizę... Zamiast przeanalizowac to po swojemu, przetrwic i zastanowic sie czy naprawde warto zajac pozycje, dlaczego ktos ja zajal lub zamierza to zrobic itp to najlatwiej jest wbic w rynek bo... ktos tez tak zrobił... Rece opadają... A potem co 2 miesiące zostaje 5 stałych użytkowników, a reszta się wymienia jak ekipa na platformie wiertniczej :)
O Nowym i jego wejściach się nie wypowiadam już bo jest jedyną znaną mi osobą która zarabia w 90% łapiąc noże - ale taki jego urok... jak "umi" to niech "robi" - ja tak nie potrafię wiec szukam wejść rzadziej, ale głównie z trendem...
Mam nadzieję że nikogo nei uraziłem, ale przestancie na slepo kopiowac czyjes wejscia bo cofacie sie w ten sposob w rozwoju(nawet jeśli chwilowo udaje Wam sie na tym zarabiac)... dzieci w przedszkolu powtarzaja za panią, a nie dorośli ludzie...

No brawo :564:.
Żaba ładniej ujął w słowa to co mam cały czas na myśli.
Poszukiwacze mistrzów, przemyślcie to sobie i nie róbcie za adwokatów, bo was to prędzej czy później zgubi.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ciekwe sytuacja na USD CAd sie zrobila

z mozliwym retestem do wybitego trojkata a jesli pusci wspracie a dzis dane z USa to moze retest d otego wiekszego dolnego trojkata ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2015, 12:43 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

już zostawcie Nowego, niech Sobie pisze...

prawda jest taka, że w ubiegłym roku giełdy US były megamocne, kilkanaście dni szli do góry po kilka pkt na sp 500, później max tydzień dynamicznej korekty, później jeszcze bardziej dynamiczne odbicie i znowu kilka pkt dzień w dzień...

w tym roku jak ktoś obserwuje jest trochę inaczej, nie ma już 2-3 tygodniowych ruchów na SP, które dają 50 pkt, korekty są bardzo często i od listopada jesteśmy w konsoli 1970 - 2090.
Dzisiaj Nowy gra na dojscie do górnej bandy i na lukę na kasowym...czy będzie 15 pkt luka zobaczymy...USA w dupie miało Ukraine i Grecję, więc może będzie podobnie teraz...?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

ja wiem tylko ze ta korekta na ujku jest wysmienitym miejscem/okazja do kupowania longow.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

atlanticos pisze:ja to jestem tylko w ciężkim szoku że 80% ludzi na tym forum wchodzi na pałę w pozycje tylko dlatego że taki Nowy, Atlanticos, Highend czy Czesio z Klanu wrzuci jakąś analizę... Zamiast przeanalizowac to po swojemu, przetrwic i zastanowic sie czy naprawde warto zajac pozycje, dlaczego ktos ja zajal lub zamierza to zrobic itp to najlatwiej jest wbic w rynek bo... ktos tez tak zrobił... Rece opadają... A potem co 2 miesiące zostaje 5 stałych użytkowników, a reszta się wymienia jak ekipa na platformie wiertniczej :)
O Nowym i jego wejściach się nie wypowiadam już bo jest jedyną znaną mi osobą która zarabia w 90% łapiąc noże - ale taki jego urok... jak "umi" to niech "robi" - ja tak nie potrafię wiec szukam wejść rzadziej, ale głównie z trendem...
Mam nadzieję że nikogo nei uraziłem, ale przestancie na slepo kopiowac czyjes wejscia bo cofacie sie w ten sposob w rozwoju(nawet jeśli chwilowo udaje Wam sie na tym zarabiac)... dzieci w przedszkolu powtarzaja za panią, a nie dorośli ludzie...
Brawo !!!

Cała frajda z fx to nie pieniądze bo to zwykły towar, który kupujesz lub sprzedajesz. Frajdą jest jak zaczynasz coś rozumieć, obserwujesz, wyciągasz wnioski, analizujesz błędy. Ja nie stosuje w ogóle AT, ale się jej nauczyłem żeby wiedzieć gdzie inni mogą atakować. Zaczynasz analizować dane, dane historyczne łapiesz pewne zależności rozumiesz co zrobi rynek po pewnym sygnale. Widzisz jak rynek uklepuje pozycje po to żeby wystrzelić, widzisz kiedy potencjał jest wyczerpany i kiedy zrobić stop. Możesz ocenić który analityk jest wiarygodny i warto wziąć pod uwagę jego opinię, a który jest na usługach banku i mówi głupoty tylko po to żeby organizacja którą reprezentuje zarobiła. Dodatkowo kilka lat pracy, masa nauki i w pewnym momencie masz mega satysfakcje, że jesteś mała płotką z ograniczonym dostępem do informacji a mimo wszystko nie dajesz się zrobić w balona :lol:

Każda forma nauki jest dobra najważniejsze to zero ignorancji. Nie uważam się za alfę i omegę i liczę się ze zdaniem atlanticosa, kususa bo widzę logikę w ich działaniach. Lubię wypowiedzi highend choć uważam, że jakby dołożył trochę fundamentów do swoich decyzji to miałby lepsze wyniki :D Z nowym też się konsultowałem co robić jak edek wystrzelił do 1,15 i przyznaje, że odpowiedź na moje pytanie była książkowa w pozytywnym znaczeniu tego słowa:564: Nie chodzi o to, ze była odkrywcza, wręcz przeciwnie była jedyną słuszną jaką w tej sytuacji można było dać. Po prostu kanony nakazywały zachować się w tej sytuacji właśnie w ten sposób. I o to właśnie chodzi KAŻDY MUSI nauczyć się jak poruszać się po rynku.

Każdy ma własny portfel za który jest odpowiedzialny i jeśli kopiować czyjeś ruchy to przynajmniej próbować zrozumieć dlaczego są takie a nie inne :d

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

dobryfxplayer pisze:ja wiem tylko ze ta korekta na ujku jest wysmienitym miejscem/okazja do kupowania longow.
aha to niech tak bedzie :) Azja pokażę kierunek :)

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

Nowy123 pisze:ciekwe sytuacja na USD CAd sie zrobila

z mozliwym retestem do wybitego trojkata a jesli pusci wspracie a dzis dane z USa to moze retest d otego wiekszego dolnego trojkata ;)
szybciej moze sie odbic od lini dołków H4, a pozniej H1

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

ale czlowiek chcialby otworzyc kilka pozycji to tu, to tam, ale depozyt na to nie pozwala :(
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Zablokowany