DayTrading: Czwartek 11.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 cze 2015, 00:00

Wzrost
8
28%
Bez zmian
7
24%
Spadek
14
48%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 11.06.2015

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Budyn pisze:ku... nie wiem już jak grać na daxie
homar pisze: jak dziś dojdzie pod 11.500 to bierz S na 30-50p... (DT)
kera.p pisze: Ciekawe zjawisko - DAX UP i EDEK UP

Coś puści tylko co heheh :mrgreen:
homar pisze: widocznie bardziej niż dane USA wpływ na oczekiwanie na dobre zakończenie Grecji... mogą już nie puścić i do końca tygodnia pompować (tak jak tydzień wcześniej spuszczali)...

Pisałem wcześniej... Jak Grecja się wyjaśni na + to EDEK Down bo wówczas wszyscy zaczną z powrotem kupować papiery niemieckie i spadną ich rentowności... Tak że efekt będzie odwrotny - ot paradoks :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: coolcov »

Nie lubię i nie chcę się wymądrzać, ale gdyby niektórzy na tym forum wiedzieli cokolwiek o wolumenie, nie zastanawiali by się i zadawali pytań, czemu jakaś para idzie do góry a czemu na dół. W szczególności na danych. Dane są tylko wykorzystywane do akumulacji jak i dystybucji, lub też jednego i drugiego zaraz po drugim dla zmylenia .
Pozdrawiam wszystkich.
VSA

Robiwan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robiwan »

W wieku 93 lat odszedł odtwórca roli Sarumana i Hrabiego Dooku...
Pozdr. R.

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Jak już tak krytykujesz, to ja powiem, że dzięki Nowemu zarobiłem na razie najwięcej kasy :564: Jako że w forexie siedzę od 3 msc. trzeba kogoś podpatrywać. Dzięki, za analizy.

PS. udało mi się złapać kilka pipsów na edku.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

coolcov pisze:Nie lubię i nie chcę się wymądrzać, ale gdyby niektórzy na tym forum wiedzieli cokolwiek o wolumenie, nie zastanawiali by się i zadawali pytań, czemu jakaś para idzie do góry a czemu na dół. W szczególności na danych. Dane są tylko wykorzystywane do akumulacji jak i dystybucji, lub też jednego i drugiego zaraz po drugim dla zmylenia .
Pozdrawiam wszystkich.

Ciekawe skąd masz dane o wolumenie ;)

-- Dodano: czw 11-06-2015, 14:29 --

Tak moje wróżby odnośnie DAXa - jest w większym kanale i najprawdopodobniej walka będzie przy górnym ograniczeniu ;)

https://www.tradingview.com/x/xXH3HGBb/
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

coolcov pisze:Nie lubię i nie chcę się wymądrzać, ale gdyby niektórzy na tym forum wiedzieli cokolwiek o wolumenie, nie zastanawiali by się i zadawali pytań, czemu jakaś para idzie do góry a czemu na dół. W szczególności na danych. Dane są tylko wykorzystywane do akumulacji jak i dystybucji, lub też jednego i drugiego zaraz po drugim dla zmylenia .
Pozdrawiam wszystkich.
tylko wielu twierdzi ze jest niewiarygodny :) a ja twierdzie ze jest przydatny by go osbserwowac http://forex.traderzy.pl/news/volume-sp ... ktyce-r267

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

Pozdrawiam wszystkich.
wolunemem można się kierowac na GPW, na forexie nie ma czegoś takiego (są dane od niektórych brokerów, ale według mnie to...(ładnie napisze:)) nic nie warta wskazówka

coolcov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: coolcov »

kera.p pisze:
Pozdrawiam wszystkich.

Ciekawe skąd masz dane o wolumenie ;)
Wystarczy Ci zwykły wolumen z giełdy. Np. rosyjska strona clusterdelta.
Niektórzy mówią że to znikomy procent całego obrotu i to jest prawda, ale w zupełności wystarcza do tradingu i daje doskonały obraz. Popatrz sobie na wolumeny pod spodem, to zobaczysz co się stało na danych.
Na dowód wklejam obrazek.
Pozdrawiam kolegę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VSA

Awatar użytkownika
Mat2314
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mat2314 »

Kolejna seria dobrych dla dolca danych i powolutku odbijamy się w dół.
Zamknięcie tygodnia raczej w rejonie 1,11-1,12.

I tyle, żadne tam 1,17 w tym tygodniu.
Sufit na edku zresztą niedaleko, to musieliśmy się odbić w końcu.

Zablokowany