DayTrading: Czwartek 11.02.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 11.02.2021

Nieprzeczytany post autor: XAB »

Tomasz196407 pisze:
11 lut 2021, 21:33
US100 +0.30, US 500 -0.07%, i US30 -0.15%
robia co chca i jak chca :(
tak sie wlasnie zastanawiam czy nie jest to ich nowa metoda na głodnego leszcza
wczesniej robili zwały ile sie da a na razie to wala w dol od 50-300 pip zalezy na ktorym nominale i udaja ze juz jest ok i powrocik pod szczyt a wiadomo marzec znowu podrukuja i wywala kolene uppp w gore he he :shock:
zobaczymy to w praniu w kolejnym tygodniu jak im juz kaska zmieknie :568:
wojtek
xxxxxxxxxxx piszesz
Muszę jednak się przyznać, że tak daleko jak za tydzień lub więcej to ja nigdy nie wybiegam.
xxxxxxxxxxx
a to błąd
bo pozycjonujesz widze raczej ski wiec przynajmniej na te 3 tyg powinienes wiedZiec co i jak rynek moze cie zaskoczyc bo zauwazylem ze tez slki ciezko ci stawiac
a co by bylo gdyby jak dzis postawiles ske na 1,2140 a tu łup i jest w 10 minut 1,2240
wisisz i kwiczysz sorki i liczysz ze zawroci a rynek wali 1,23 i ma w dpie twoje marzenia
dlatego sa takie punkty ktore musisz sam widziec kiedy do ilu i na jakim poziomie trzeba spiepszac z pozycji nawet z duza strata bo czekac jak tu czasem Pepsiak pisal
pol roku na stracie to raczej do tego sie nie nadajesz
a kasowanie nawet malych zyskow to zdrowe podejscie bo zawsze w te ske zdazysz jeszcze wejsc jak bys zobaczyl ze ma to sens a depo rosnie nawet jesli o kilka zeta
to jak z wejsciem w pozycje
przyklad na teraz rosl nasdaq
pisalem mam po 2ktr
mam teraz 8 na nasdqu i co z tego mam rozrzut na kupnie a strate 148zeta
ja nie widze zadnego problemu stracic nawet 500 zeta czyli zawsze zdaze te pozycje skrocic przekrecic czy zgasic
zaboli troszke jakby za kilka minut otworzyli 50 pip wyzej
ty zostaniesz na sce a ja doloze z 10 ktr znowu i to ta roznica bo 20 ktr tez moge
a jak spadnie tak ak 2 raz spada o 100 pip to zarobie 4 razy wiecej zas o stratach pomysle jak bede je mial
dobranoc
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 11.02.2021

Nieprzeczytany post autor: XAB »

nasdaq
to co wyzej pisze
otworzyli i juz mam 7esek
https://iv.pl/image/nasdaq1.GtrIxSm
srednia 725 rynek 721 proste dt
a tak powiedzmy wszedles po 716 jak ja mam ske i musisz czekac az spadnie nizej
to cala szkola grania bo ja czekac nie musze i na upartego moge skracac i moge wszystko zgasic i zaczac ski od nowa EOT
JA SKRACALEM W TEJ CHWILI I MAM 5 KTR NA RAZIE DOBRE PAP
https://iv.pl/image/nq2.GtrITNF
SR 729 RYNEK 714 TYLE NAUKI
ja komus brak wyobrazni to nigdy nie zrozumie ze na fx mozna pukac dt i bardzo rzadko tracic
wiadomo im wieksze depo tym moga byc wieksze zyski ale nie procentowo pap
bo na nasdaq mozna postawic tez 0,2 ktr czy 0,1c nawet ale i 100 tez
przy dzwigni 1do20
jest problem by tez umiec policzyc ile twoja godz pracy na dt kosztuje i ile zyskujesz i czy to CIE zadawala
moja godz jest bardzo cenna ostatnio urosla 10 razy ha ha ha
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany