FatCows pisze:shogomad pisze:12h dziennie skalpu, ...nic mi lepszego nie przychodzi do głowy

A prochy jakies lykasz? Chociazby nerwosol?

jeszcze 9 lat temu skalp to bylo wszystko dla mnie ale trzeba bylo wybrac: rodzina albo Fx. Wybor padl na to pierwsze i zmiane. Skalp odszedl w niepamiec. Mam nadzieje, ze Twoj rozwod z zona wynikal nie z Fx ale mial inne podloze? W sumie nie moja sprawa ale Jezeli to Fx, to przyjmij rade od starego chlopa i zamknij platforme na dwa miesiace. Fajnie jest jak w tym Porche, ktore niewatpliwie przy swojej motywacji bedziesz mial, bedziesz mogl zabrac kogos innego ale nie tylko aby "puknac".
Prochów nie łykam ,ale przyznaje ,że po roku jestem bardziej zmęczony niż sądziłem. Ale to wynika z ilości tradów bo robiłem od 30 do 60 tradów dziennie a były nie rzadko dni ,że i 100 tradów dziennie przekroczyłem. W rok wyszło tego w sumie około 10 000 tradów.
W każdym razie widzę ,że do końca życia takiego tempa się nie utrzyma, z tym ,że od pewnych pieniędzy nawet nie ma sensu i raczej dobiera się trady pod jakość nie ilość i ogranicza ryzyko. Co się nie zmienia to ,metodyka i TF M1.
Teraz dalej siedze naście h przy kompie..ale tradów robie w tym czasie kilka, jak Dadas. Przyznaje ,ze jak go poznałem i zobaczyłem co robi to nie rozumiałem czemu mając taki warsztat, metody i skuteczność ograniczać się do kilku tradów dziennie. Teraz wiem ,że matki natury się nie przeskoczy i trading to nie jest coś do czego nasza psychika ewoluowała. Podejrzewam ,ze Dadas doszedł do tego już lata temu.
-- Dodano: 11 lut 2016, 10:33 --
eliroPL pisze:adk77 pisze:Ropa zbliża się do wsparcia, dolna linia klina
masz może jakiś wykres gdzie może być dołek
PA, harmonika, fibo - wszystko wskazuje na.....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.