DayTrading: Czwartek 10.12.2015
Re: DayTrading: Czwartek 10.12.2015
G/U i kolejny test górnej bandy trójkąta, jeśli mają iść dalej UP, to miejsce jest po temu bardzo dobre.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Koncepcja dobra ale weź pod uwage, że ta linia u innych może wyglądać troche inaczej. To nie apteka. Ale zagranie pod wybicie z klina jak najbardziej słuszne. Klasyka AT.c.ajto pisze:G/U i kolejny test górnej bandy trójkąta, jeśli mają iść dalej UP, to miejsce jest po temu bardzo dobre.
długa na dax, ze stopem 10570 
pod DT
nie mam wykresu nietety jak wrzucic,

pod DT

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Ja sie zgodzę, że GBP idzie w dół i póki co nie ma mocnych przesłanek że jest inaczej, ale nazwał bym to mozolnym przesuwaniem się w dół jak dla mnie zbyt mozolnym. Takie ruchy z reguły mają korekty. Ja czekam na wybicie z tego klina(czy tam trójkąta). Zgodnie z zasadą ze świnie najpierw trzeba upaść zanim się ja zarżnie obstawiam że wybicie będzie do góry.
a tu kabel z D1 i o co mi w tym wszystkim chodzi. Jak coś nie pasuje to pisać
https://www.tradingview.com/x/JBCkP8Pa/
a tu kabel z D1 i o co mi w tym wszystkim chodzi. Jak coś nie pasuje to pisać

https://www.tradingview.com/x/JBCkP8Pa/
pedro pisze:długa na dax, ze stopem 10570
pod DT
mysle ze jak cos to 10550
nie bierzesz pod uwade ze eu do gory jeszcze a dax w dół?
dax wybił z małej konsoli w górę, prebijając 10600, poczym skorygował lekko, mam 10590 L, SL 20 p. jak puści, to puścixyz pisze:pedro pisze:długa na dax, ze stopem 10570
pod DT
mysle ze jak cos to 10550
nie bierzesz pod uwade ze eu do gory jeszcze a dax w dół?

10550 mogłoby być SL2, albo nowa pozycja L, jeżeli będą warunki
ed spada dziś,
Jutro też jest dzień.
-
- Fanatyk
Cześć Wszystkim,karnak pisze:@Tomasz196407
Na złocie nie ma istotnych rozstrzygnięć - teraz korekta w trendzie spadkowym[/color], ale to ruchy trudne do wyłapania.
Karnak, wiem że jest korekta i pisałem i wstawiałem swoje "kreski" i wykresy

bardziej oczekiwałem że wrzuciśz Twój wspaniały wykres ze wskaźnikiem-bardzo je lubie i cenie

teraz do rzeczy, złoto ma 5 do dołu-od 1190, po świecy tygodniowej mocno wzrostowej objęcie hossy myślałem że bardziej sie rozwinie przynajmniej dojdzie do 1100, zrobiło inaczej co nie neguje że akurat tam sie znajdzie może i jutro
negacja wybijanie mocne poza kanał i 1055
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2015, 15:14 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.
gdzie ED spada? bo ja tylko widzialem okazję na wejscie w długie.
Co do DAX - kurde sam nie wiem. Odpuszczam az sie nie wyklaruje...
niby ed up = dax w dół, ale... ale zawsze sie moze korelacja zmienic!

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
na moim forexie ed dzisiaj spadał, ale beze mnie, do fedu tylko dax, i to w ograniczonym czasie i środkach, święta idą nie mam czasuhighend pisze:gdzie ED spada? bo ja tylko widzialem okazję na wejscie w długie.

Jutro też jest dzień.