DayTrading: Czwartek 09.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 paź 2014, 00:00

Wzrost
17
52%
Bez zmian
5
15%
Spadek
11
33%

Liczba głosów: 33

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 09.10.2014

Post autor: TsunamiPL »

Doniek pisze:Ropa WTI widze, że dziś nie respektuje żadnych wsparć :lol: Pare ładnych eSek zgarniętych. Jutro pewnie lekka cofka i dalej w dół.
Niech jadą. Zatankuje się do pełna w weekend :lol: Ropa już poniżej 5 zł za litr.
The only way is up

karnak
Maniak
Maniak

Post autor: karnak »

No to jeszcze taki długo respektowany kanał wzrostowy na S&P:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Post autor: as28 »

TsunamiPL pisze:
Doniek pisze:Ropa WTI widze, że dziś nie respektuje żadnych wsparć :lol: Pare ładnych eSek zgarniętych. Jutro pewnie lekka cofka i dalej w dół.
Niech jadą. Zatankuje się do pełna w weekend :lol: Ropa już poniżej 5 zł za litr.
nie bój się Romek odetną Ci,
znaczy nie bój się, już państwo zatroszczy się oto aby Ci nie było za dobrze :lol:
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Dax odbił od LT na up. Tej głównej zdaje sie.
Ciekawe kiedy przebije.
Tej LT na tygodniowym
Do tej LT na miesięcznym ma daleko jeszcze. Bardzo daleko.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2014, 21:40 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: niemiaszek »

:wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Post autor: rambo80 »

highend pisze:Dax odbił od LT na up. Tej głównej zdaje sie.
Ciekawe kiedy przebije.
Tej LT na tygodniowym
ehhhh gdybym wczoraj Ciebie posłuchał i nie zamykał daxa to bym dzisiaj miał więcej depozytu a tak wczoraj sl ciasny na noc i zakończyłem ze stratą 100 zł tj wziąłem s po 9073 a zamknęło po 9097 :( TAK CZY INACZEJ BARDZO DZIĘKUJĘ

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Nowy123 »

jesli na SP500 jutro nie wycagna troche tygodniowki to slabo t o bezie wygladac

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Post autor: as28 »

rambo80 pisze:
highend pisze:Dax odbił od LT na up. Tej głównej zdaje sie.
Ciekawe kiedy przebije.
Tej LT na tygodniowym
ehhhh gdybym wczoraj Ciebie posłuchał i nie zamykał daxa to bym dzisiaj miał więcej depozytu a tak wczoraj sl ciasny na noc i zakończyłem ze stratą 100 zł tj wziąłem s po 9073 a zamknęło po 9097 :( TAK CZY INACZEJ BARDZO DZIĘKUJĘ
nie dołuj się, po to robią takie ruchy aby 90% było tracących,
wczoraj podobno był największy wzrost na indeksach w całym 2014 i co z tego zostało, wyparowało :?

świadczy to o tym że jesteśmy w początkach czegoś większego

-- Dodano: 09 paź 2014, 21:58 --
Nowy123 pisze:jesli na SP500 jutro nie wycagna troche tygodniowki to slabo t o bezie wygladac
nie wyciągną
dlaczego?
bo maksimum oszustwa zostało wykonane w środę,
jutro to już tylko zwykłe dożynki,
na początek DAX zrobi kupę (przepraszam wrażliwych)
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

Tylko sie wkur..... Za taki numer wczoraj na sp500. Po długości świecy dziennej widać ze to największy wzrost w ciagu dnia w 2014 roku. Wczoraj wieczorem miałem zakiszone eski i zwiększone cisnienie I jak tu tradowac jak robią takie numery?????
Dzis juz wiadomo, ze spokój - ale odechcialo mi sie cokolwiek do weekendu.

-- Dodano: 09 paź 2014, 21:16 --

Acha, VIX dzis urósł o 25%. Wynosi 17. Panika bedzie jak ile przekroczy? 20?

I głupie Apple ani myśli spadać. Jest nawet ze 3usd wyżej niz wczoraj pomimo tego, ze sp500 jest na tym samym poziomie co wczoraj przed wystrzalem. Jakiś milioner duży udziałowiec napisał list do Apple, ze ich akcje sa warte dwa razy wiecej, a Apple mu odpisało, ze od 2013 roku prowadzą mocny skup akcji własnych. Wiec nie wiem czy można w ogóle liczyć na spadek akcji Apple poniżej $95 nawet jakby cały indeks sp500 zleciał na 1800. Chore.

-- Dodano: 09 paź 2014, 21:21 --

A juz odczytałem o VIX. W 2011 r miał ponad 30 i to jest wartość Extreme. W 2008 miał nawet 80(!) jak był krach.
Skoro obecnie ma 17 to do paniki jeszcze sporo brakuje. Ale warto obserwować.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

littleboy
Bywalec
Bywalec

Post autor: littleboy »

highend pisze:Tylko sie wkur..... Za taki numer wczoraj na sp500. Po długości świecy dziennej widać ze to największy wzrost w ciagu dnia w 2014 roku. Wczoraj wieczorem miałem zakiszone eski i zwiększone cisnienie I jak tu tradowac jak robią takie numery?????
Dzis juz wiadomo, ze spokój - ale odechcialo mi sie cokolwiek do weekendu.

-- Dodano: 09 paź 2014, 21:16 --

Acha, VIX dzis urósł o 25%. Wynosi 17. Panika bedzie jak ile przekroczy? 20?

I głupie Apple ani myśli spadać. Jest nawet ze 3usd wyżej niz wczoraj pomimo tego, ze sp500 jest na tym samym poziomie co wczoraj przed wystrzalem. Jakiś milioner duży udziałowiec napisał list do Apple, ze ich akcje sa warte dwa razy wiecej, a Apple mu odpisało, ze od 2013 roku prowadzą mocny skup akcji własnych. Wiec nie wiem czy można w ogóle liczyć na spadek akcji Apple poniżej $95 nawet jakby cały indeks sp500 zleciał na 1800. Chore.

-- Dodano: 09 paź 2014, 21:21 --

A juz odczytałem o VIX. W 2011 r miał ponad 30 i to jest wartość Extreme. W 2008 miał nawet 80(!) jak był krach.
Skoro obecnie ma 17 to do paniki jeszcze sporo brakuje. Ale warto obserwować.

Cześć kolega, że SP500 spada nie znaczy , że Apple bedzie spadać , sp500 jest indeks , który zlicza wartość spółek , to nie indeks wyznacza wartość apple , tylko apple wartość indeks sp500. Apple dostało dobra nowiny żeby isć dalej UP , fundamenty dobre , sporo gotowki , dobre wyniki i wycena w rankingu na najlepsza marke 1 miejsce. Indeks nigdy nie ciągnie w dół 1 spółki , jedna spółka może ciągnąć indeks , ale odwrotnie nie działa. Indeks składa sie z wartosci spółek , które w wchodzą w jego skład. Przeceny na spółkach branż oil i tych sektorów ciągnąc indeks na dół , ale technologie i branża spożywcza idą UP dlatego takie zamieszanie na rynku , dopiero jak wystrzelą ostatnich niedowiarków przeniosą sie spowrotem na bardziej dochodowe spółki , póki co całe money idą od dawna w towary - patrz ceny towary cattle inne z ostatnich 3M. Póki FED nie da decyzji czy bawimy sie dalej dolarem nikt nie bedzie ryzykował pakowac pieniądz dalej zeby podbijac społki bo potem moze okazac sie za drogo zabawa , do konca pazdziernika i tak bedziemy bujać tam i znowu spowrotem bo to sa dla rynku najwazniejsze decyzje teraz. Jeżeli FED zdecyduje sie jeszcze do konca roku zostawić QE wszystko zostanie odrobione w listopadzie i na rajdzie mikołaja , jeżeli zdecyduje inaczej nikt nie bedzie już miał złudzeń na dalsza zabawe tylko zaczynami długo oczekiwana korekta na indeksy ,spółki i money pójdą w złoto ,towary , zboża i cotton bo idą przecież świeta. Widziałem wcześniej kolegi myślą nad Brent up , ale to też nie czas , jeszcze nie przeliczyli cena dla rynek po cięciu ceny w hurcie przez Saudyjczyków , na to trzeba czas jeszcze to oni teraz bedą wyznaczać trend , maja dużo zapas na zbycie niepotrzebny i dalej zastanawiaja sie nad jeszcze jednym cut dla ceny. To nie czas kolega na granie teraz chyba że umiesz waluty , ja waluty nie gram to czekać musze.

Przepraszam za moj Polski , jest okrutny i moze was bolec serce ule ucze ile moge.

Zablokowany