DayTrading: Czwartek 05.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lis 2015, 00:00

Wzrost
12
60%
Bez zmian
5
25%
Spadek
3
15%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
Azej
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Czwartek 05.11.2015

Nieprzeczytany post autor: Azej »

13ty Stochastyk pisze:Jedyna szansa na 1,15 na Edku to potężne spadki na giełdach ...
Wtedy to jak najbardziej możliwe. Prognozujesz więc wyprzedaż na rynku akcji ?

Ja prognozuję 1,07 w tym miesiącu na Edku :lol:
Jak już kiedyś pisałem działam raczej w dłuższych ramach czasowych.

Euro dostało od Mario + USD umocnił się po ostatnich wypowiedziach FOMC/FED sugerujących podniesienie stóp procentowych w tym roku.. 2 duże siły zepchnęły nas na obecne poziomy, ok ale co dalej ?

W najbliższym czasie nie widzę żadnej siły przemawiającej na korzyść dolara (za wyjątkiem stóp procentowych, których na moje oko w grudniu nie ruszą). Dane w kratkę nie wróżą nic dobrego dla USD, każda kiepska publikacja będzie powodem odroczenia decyzji FED.

O Euro się z kolei nie boję. Mario powiedział że zamierza póki co tylko obserwować i jeśli zajdzie potrzeba ewentualnie działać dopiero w grudniu. Tu będzie raczej spokojnie bo najgorszy łomot już za nami. A co konkretnie przemawia za Euro ? To że jest już dość słabe (na silnym wsparciu sprzed kilku miesięcy) i to że kupa ludzi uciekła do dolara. Słabsze dane z USA, spadki na giełdach, problemy w Chinach i obecny trend zawróci. W Europie względny spokój, dlatego siłą Euro będzie słabość USD (tzw. "bezpieczna przystań").

Wg mnie wsparcie z okolic 1,081 nie do przebicia póki co (zbyt małe szanse na stopy procentowe), a zasięg bym widział w okolice 1,14 jeszcze w tym miesiącu.

No i jak wcześniej już pisałem zostają jeszcze grubasy które mogą mieć apetyt na tanie Euro :twisted:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

HFT namawiał na założenie u nich konta, oferuję bonus 5000 PLN od depo min 5000 PLN,
przy czym jak się w ciągu 30 dni zrobi 50% depo to bonus można wypłacić! :)

poza tym jak zapytałem o spread/swap na pszenicy to facet od razu zapytał czy znam markets.com ;)
i mi wyoślił, że markets.com dzwonią i lubią pszenicę i srebro z uwagi na wysoki spread na ich platformie - co wiem, bo na pszenicy otwarcie więcej jak 0.01 lota w markets.com to kosmos..... A oni właśnie namawiają ludzi na otwieranie pszenicy aby tracić depo....

po czym po 30-tu minutach zadzwonił cieć z markets.com i namawiał na kupno pszenicy :P normalnie kopara opada ;)

propozycja HFT warta rozważenia, bodajże do 20 listopada ważna oferta. Aaa.. ten bonus zabiorą po miesiącu jak nie będzie zarobione ;) czyli to jest taki bonus inaczej rozumiany.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Zonk to rynek przeżyje, jak FED jednak podniesie stopę, ale np. o 0,05 punktu procentowego :) Tego nikt nie bierze pod uwagę :!: Symboliczne to jeszcze, czy już konkretna podwyżka?
Co wtedy zrobi rynek?
Czeka nas długa konsola....
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ale tu jest teoretykow marzycieli dorabiajacych teorie do swoich pozycji.... rece opadaja... ;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

highend pisze:HFT namawiał na założenie u nich konta, oferuję bonus 5000 PLN od depo min 5000 PLN,
przy czym jak się w ciągu 30 dni zrobi 50% depo to bonus można wypłacić! :)

poza tym jak zapytałem o spread/swap na pszenicy to facet od razu zapytał czy znam markets.com ;)
i mi wyoślił, że markets.com dzwonią i lubią pszenicę i srebro z uwagi na wysoki spread na ich platformie - co wiem, bo na pszenicy otwarcie więcej jak 0.01 lota w markets.com to kosmos..... A oni właśnie namawiają ludzi na otwieranie pszenicy aby tracić depo....

po czym po 30-tu minutach zadzwonił cieć z markets.com i namawiał na kupno pszenicy :P normalnie kopara opada ;)

propozycja HFT warta rozważenia, bodajże do 20 listopada ważna oferta. Aaa.. ten bonus zabiorą po miesiącu jak nie będzie zarobione ;) czyli to jest taki bonus inaczej rozumiany.
Czyli jak większość brokerów MM. TY nam wpłać a my sie juz pieniążkami zaopiekujemy :). A miał być taki wyjatkowy

Awatar użytkownika
13ty Stochastyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13ty Stochastyk »

atlanticos pisze:ale tu jest teoretykow marzycieli dorabiajacych teorie do swoich pozycji.... rece opadaja... ;)
Eeeee, znowu nie ma ich tak dużo ...
Zwyciężają tylko cierpliwi.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Czarny12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Czarny12 »

Jakie instrumenty są bardzo wrażliwe na dane z Chin?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Czarny12 pisze:Jakie instrumenty są bardzo wrażliwe na dane z Chin?
akordeon i dudy.... czasem tez gitarra :mrgreen:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Czarny12
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Czarny12 »

atlanticos pisze:
Czarny12 pisze:Jakie instrumenty są bardzo wrażliwe na dane z Chin?
akordeon i dudy.... czasem tez gitarra :mrgreen:
Ahaha... powiedz a nie się nabijasz:P

Zablokowany