As7 pisze:czyżby jeszcze jeden powrót na min 1.240 maks 1.243 i jazda dól do dolnej bandy ? S trzymam i nie puszczam od 1.250
Nie rozumiem czemu nie zrealizowałeś na 1.23 ? toż to 200 pipsów.
Skoro się trzymasz esek to potem mogłeś od nowa wchodzić wyżej z tym samym SL. Zysk (potencjalny) byłby większy.
As7 pisze:czyżby jeszcze jeden powrót na min 1.240 maks 1.243 i jazda dól do dolnej bandy ? S trzymam i nie puszczam od 1.250
Skoro się trzymasz esek to potem mogłeś od nowa wchodzić wyżej z tym samym SL. Zysk (potencjalny) byłby większy.
EURO zdycha ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
Też nie rozumiem Chyba z dobę wisiał na tym 1.23
Wyjaśniam... Na draghim byłem przekonany ze poleci w dól dlatego trzymałem... Druga sprawa jak poleciało do góry nie miałem sprecyzowanego (chyba nikt nie miał) miejsca gdzie się to zatrzyma... mogło to być 1.236 gdzie dość trochę walczyli (finalnie zakończyli najwyżej jak moja koncepcja fal pozwala) a mogło nawet polecieć i wybić klin spadkowy.. I nie uprawiam tak naprawdę Day Tradingu jak wielu tutaj, obserwuję wykres codziennie bo się uczę ale nie gram pod korekty tylko podpinam się pod główny trend ponieważ mam mały kapitał a skalpowanie korekt czy jakikolwiek małych ruchów przy mniejszym kapitale oraz potencjalnym zysku włącza u człowieka chciwość i powiększa się pozycje co u mnie się kończyło pomniejszaniem konta... uzyskałem -30% na koncie i zaprzestałem takie zabawy tym bardziej ze siedzę w tym 3-msc... Teraz gram z trendem w jednym kierunku z dalekim TP do którego stopniowo dokładam pozycje i na ile budżet pozwala i się zbliżam. I dobrze mi z tym Jak na razie...
EURO zdycha ?
Zawsze jest znak zapytania.
Miał 200 pipsów w garści. Mógł to wziąć, poczekać i załadować się od nowa w eski.
Ewentualnie jak liczył na zjazd, to i tak mógł wziać i wejść od nowa po potwierdzonym przebiciu 1.2300.