DayTrading: Czwartek 04.07.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
XAB
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 04.07.2019

Nieprzeczytany post autor: XAB »

napisalem do admina i kto :568: czyta a ma podobne zdanie to ponawiam prosbe bo wkrwia mnie jak czytam ze ja maniak czy cos w tym stylu tak samo jak ta ilosc postow ?
CO :?: MAM PISAC JEDEN WATEK CALY DZIEN
ciekawe czy pasowaloby wam to czytac chyba ze tak wolicie :?:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

XAB pisze:
04 lip 2019, 20:35
napisalem do admina i kto :568: czyta a ma podobne zdanie to ponawiam prosbe bo wkrwia mnie jak czytam ze ja maniak czy cos w tym stylu tak samo jak ta ilosc postow ?
CO :?: MAM PISAC JEDEN WATEK CALY DZIEN
ciekawe czy pasowaloby wam to czytac chyba ze tak wolicie :?:
pozostaje rotacyjność :D
xab1,
gorzej tomasz bo juz cyfry są

XAB
Fanatyk
Fanatyk

dwa razy zmienialem nik
to o raz za duzo i nie widze sensu wpisywac sobie byl X czy Y KIEDYS
bo guzik komu do tego
a zwrocilem na to ostatnio uwage bo synek napisal tata a co ty maniak jestes? chore dla mnie :mrgreen:
i uwazam ze np osoba nie z portalu wchodzi i czyta ze tu same gaduly maniaki i fanatycy
a ja np czasem z nudow lubie sobie pogadac a nudze sie jak widac czesto :D
Ostatnio zmieniony 04 lip 2019, 20:55 przez XAB, łącznie zmieniany 2 razy.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:
04 lip 2019, 20:47
dwa razy zmienialem nik
to o raz za duzo i nie widze sensu wpisywac sobie byl X czy Y KIEDYS
bo guzik komu do tego
a zwrocilem na to ostatnio uwage bo synek napisal tata a co ty maniak jestes? chore dla mnie :mrgreen:
Idzie lato i wakacje od forum to tez dobry pomysł Xab
np odzwyczaje sie od pipsa :lol:

XAB
Fanatyk
Fanatyk

tomasz pipsy to dla mnie robota
to jak dzien roboczy i kto musi tyrac nawet na panstwowce
to wie ile czasu w ciagu roku musi pracowac
ja wakacje mam tyle dni juz ze niejeden stad by mi pozazdroscil
bo co z tego ze tu pisze jak za oknem mam las i wode np dzis

krab29
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: krab29 »

Tomasz196407 pisze:
04 lip 2019, 20:25
krab29 pisze:
04 lip 2019, 20:17
Cytaty, motta, takie mądre słowa, ja prosty człek kiedyś napiszę swoje, takie proste.
Ryszarda nie ma, rzeźnik kuleje. Tomasz w swojej wizji podałeś poziom S, a od jakiego poziomu przestawiłbyś na L?
Powiem Ci tak w Nisonie czytając o wisielcu zanegowanie jego to wybijanie w góre korpusu
Oczywiscie dt to wisielca na szczycie w typowym przypadku ,

ale podał przykład że był tez pośrodku i świeca dzienna wybiła go
Dla mnie to takie potwierdzenie że rynek neguje świeca scenariusz spadkowy
dodatkowo świeca przed nim nie wybiła zamknieciem knota jeszcze poprzedniej
oznaka słabości rynku co równoważe odwróceniem na świecach
W ostatecznosci jest sl który trzeba umiescic
a tu był korzystny :)
https://invst.ly/b6fsn - myślałem o tym co napisałeś. I tak. Chyba wisielec powinien być po wzrostach, u nas tego nie było. Od biedy bardziej pasowałby mi tutaj młot, czyli po spadkach sygnał na wzrosty. Jeśli patrzymy na formacje pojedyńczych świec: 18 VI była taka formacja i wybiła po spadkach. Aczkolwiek wybiła dużo znaczy. 2 VII był spadek i może to był młot 3 VII? I znowu to taki jednodniowy spadek. Szału ni ma. No i znowu naciągając dzisiejsza świeca to takie doji, która pokazuje możliwą zmianę kierunku. Ale pytanie zasadnicze: czy dwu-trzy dniowa zmiana kierunku może być nazwana trendem? Może trzeba poczekać na formacje trójświecowe lub bardziej wyraźny sygnał? Na szczęście wykres nas rozstrzygnie :564:
Ogólnie podałeś sygnał na S, we wcześniejszym poście (tak to zrozumiałem), ale teraz napisałeś: "Dla mnie to takie potwierdzenie że rynek neguje świeca scenariusz spadkowy" - czyli widzisz L? Dla mnie może być wzrost na parze jeśli patrzę tylko na świeczki.
XAB - jestem za obecną formułą. Ktoś założył konto w 2010 i ma 10 postów. Tomasz później i udzielał się. Chcę wiedzieć kto, co, ile. Może nazewnictwo nie jest odpowiednie, ale jakieś musi być. :D
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

krab29
Maniak
Maniak

Obserwowałem też obrazki Kermita. Czasem przyczepia punkt na knocie najniższej świecy do zwierzaka, a czasem robi to na kolejnej. Nie wiem czy wnioskuje(sz) to z wyglądu świecy, czy są jakieś warunki do zwierzaków?
Podejmowanie decyzji inwestycyjnych na podstawie mojej subiektywnej oceny rynku , odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Osoby, którym nie podoba się moja metoda tradingowa informuję, że wiem jak się korzysta z funkcji zasil rachunek!

XAB
Fanatyk
Fanatyk

krab mamy demokracje zgoda na wsio
zas nazewnictwo to moze dla ciebie bo zakladam 29 jest nieodpowiednie a ciekawe czy twego tate by nie obrazalo a tatusie tu tez sa
mam starszego syna chocby niz ty

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Krab bardziej Ci nie wytłumacze bo to jest z książki,
dla mnie neguje czyli idzie do góry, dalej
-po wzrostach ?
pisałem to tez z książki podał specyficzny przykład!

Nie wiem coś sie nie rozumiemy a staram sie bardzo wytłumaczyć
ok na razie

krab29
Maniak
Maniak

Tomasz no właśnie też mi się wydaje, że może być up. Na razie. Dobranoc.

Zablokowany