DayTrading: Czwartek 04.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 cze 2015, 00:00

Wzrost
6
29%
Bez zmian
4
19%
Spadek
11
52%

Liczba głosów: 21

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 04.06.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

[quote="highend"]zgadzam sie, że DT to w większości(!) dawcy kapitału. Dlaczego?

Bo - DT jest trudną sztuką, dużo się szybko dzieje.... czy nasz mózg nadąży? łatwo o błedy.....

DAY TRADERS WORK HARD FOR THE MARKET - TREND TRADERS let the market work for them :D :)

Nie można się jednak śmiać z DT - to każdego osobisty wybór. DT = szybki zysk, lub szybka strata. TrendTrading = czekanie :)

Ale ja lubię czekanie :) :D :)

Pełna zgoda.
Stąd podjąłem ten temat, bo na forum widzę, co wypisują pseudo znawcy DT i jak mogą innych wpędzić w bankructwo swoimi bezsensownymi analizami.
Niby to jest dział o DT, a tak naprawdę to większość wypisuje tu baaaardzo częęęęęęęsto nietrafne analizy dla krótkich horyzontów czasowych, śmiem twierdzić czytając to, że to jest nietrafione gruuuuubo ponad 50%.
Ale, jak się uważa, że im częściej to lepiej (większy zysk), ignorując przy tym zwiększające się bardzo ryzyko straty to nie ma dziwne.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Nowy123, napisałeś: "szykuje wieksza korekta w USA -podnoszenie stop % a na SP500 mozna sie pokusic o stwierdzenie ze tam dystrybucja trwa od Grudnia ".

Co będzie z sp500 jak nie podniosą stóp?

A teraz załóżmy, że USA podniesie stopy. Co zrobi EDEK? zrobi szpilę do 1.06 i będzie to MEGA okazja do BUY :D :)
a wówczas istotnie sp500 może zrobić większą korektę. Zobaczymy :) Nie tykam indeksów do FED :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

karnak pisze:No to ja uparcie o DT.
Czy DT polega na tym by grać odwrotnie do panującego ostatnio trendu wzrostowego na ED i notorycznie na wydumanych górkach łapać S?
Ostatnie kilka dni i to co prezentują swoim pisaniem niektórzy świadczyłoby, że tak jest w istocie.
Przecież DT mozna grać zgodnie z trendem, a nie upierać się przy swoim, co nie jest edukacyjne dla czytających to forum.
Może jeszcze zobaczę tu mądry wpis prawdziwego DT, jak na razie to Ci co łapią S ( na ED) szkodzą dobremu wizerunkowi DT. :)

To może ja odpowiem . W DT nie ma problemu żeby grać z trendem lub przeciw trendowi . Jeśli grasz na M1 lub M5 to przecież trendy się szybko zmieniają i nic nie stoi na przeszkodzie zarabiać w obie strony . Sam często tak gram patrząc tylko na nastrój dnia i mam wtedy najlepsze wyniki . Skończcie już te dyskusje i niech każdy gra według swojego systemu bo taki musi każdy odnaleźć . Nikt nie zarobi naśladując kogoś . A jak ktoś kogoś nie trawi to jest ignor i po temacie .

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Nowy123 pisze:
Venomouss pisze:dośc wazny poziom padł na indexie $ dow jones , 1188x szczyty ze stycznia/lutego , dołki z marca/ kwietnia , majowe open

szykuje wieksza korekta w USA -podnoszenie stop % a na SP500 mozna sie pokusic o stwierdzenie ze tam dystrybucja trwa od Grudnia ale KArnak L wdzial przy 2125 SP500 NAsdaq nad 5100

-- Dodano: czw 04-06-2015, 13:20 --
karson pisze:Nowy co to za aplikacja, z której pochodza Twoje wykresy ?
http://megawrzuta.pl/download/55dc71de5 ... d0d4b.html

czy on sam zaciąga dane?
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

nie musisz dorzucic skrypt do mt4 zeby zaciagal
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

atlanticos pisze:
Nowy123 pisze:
mi na Kiwoszu brakuje jednego zejscia jeszcze
ja czekam tylko na wybicie - potencjalne podwojne dno tam jest wpisane we flage
..
jak zamkna h4 nad bada perwsza czerwona to mozna pomyslec ze walneli laman 5 celowac w gorna bande na wieksze ABC a na razie hmm slabo z sprzdaza mleczka - chyba ze USD dane gorsze o wiele namieszaja bo tak to...

na edku SL na maly zysk przestawione
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

Bundy dziś od rana pną się do Góry... Jeśli to tylko flaga to może być nieprzyjemnie z Skami na Edzi chyba że przełamią spadkową LT - pożyjemy zobaczymy :roll: :lol:

M15 - BUNDY10Y

-- Dodano: czw 04-06-2015, 13:07 --
santo pisze:nie musisz dorzucic skrypt do mt4 zeby zaciagal
A skąd ten skrypcik :roll: :?: :mrgreen:

Dzięki nowy DT od dawna szukałem tego programu i jakoś mi nie poszło :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

kera.p pisze:
Nowy123 pisze:
Venomouss pisze:dośc wazny poziom padł na indexie $ dow jones , 1188x szczyty ze stycznia/lutego , dołki z marca/ kwietnia , majowe open

szykuje wieksza korekta w USA -podnoszenie stop % a na SP500 mozna sie pokusic o stwierdzenie ze tam dystrybucja trwa od Grudnia ale KArnak L wdzial przy 2125 SP500 NAsdaq nad 5100

-- Dodano: czw 04-06-2015, 13:20 --
karson pisze:Nowy co to za aplikacja, z której pochodza Twoje wykresy ?
http://megawrzuta.pl/download/55dc71de5 ... d0d4b.html

czy on sam zaciąga dane?
tak automatyczne jak dasz na wykres cp 1 h jako strategie DT EA.ex to ci z autota bedzie sciagal a jak by sie samo odsiezalo w DT to na wykresie czewony przycisk w gornym lewym rogu ale jak masz np h 1 h 4 jedna pare to nie dawaj tej opcji na dwa wykresy bo bledy wypadaja tylko na jeden 1h lub h4

-- Dodano: czw 04-06-2015, 14:10 --
rexex pisze:
karnak pisze:No to ja uparcie o DT.
Czy DT polega na tym by grać odwrotnie do panującego ostatnio trendu wzrostowego na ED i notorycznie na wydumanych górkach łapać S?
Ostatnie kilka dni i to co prezentują swoim pisaniem niektórzy świadczyłoby, że tak jest w istocie.
Przecież DT mozna grać zgodnie z trendem, a nie upierać się przy swoim, co nie jest edukacyjne dla czytających to forum.
Może jeszcze zobaczę tu mądry wpis prawdziwego DT, jak na razie to Ci co łapią S ( na ED) szkodzą dobremu wizerunkowi DT. :)

To może ja odpowiem . W DT nie ma problemu żeby grać z trendem lub przeciw trendowi . Jeśli grasz na M1 lub M5 to przecież trendy się szybko zmieniają i nic nie stoi na przeszkodzie zarabiać w obie strony . Sam często tak gram patrząc tylko na nastrój dnia i mam wtedy najlepsze wyniki . Skończcie już te dyskusje i niech każdy gra według swojego systemu bo taki musi każdy odnaleźć . Nikt nie zarobi naśladując kogoś . A jak ktoś kogoś nie trawi to jest ignor i po temacie .

spoko nie dlugo ignorant znknie pod miotle i bedzie cicho siedzial jak z 1,1400 lecial edekna 1,0800

-- Dodano: czw 04-06-2015, 14:15 --

DYNAMIC TRADER
DT LOADER CURENT EA wrzucamy w folder MT4 jako strategia i na wykres buzka sie usmiecha to automatycznie dane beda sciagane z MT4 do mql4 files data tam gdzie przybudowie DT Profolio menage podaje sie skad ma DT pobierac wykresy
Ostatnio zmieniony 04 cze 2015, 14:16 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

widzi ktos wsparcie dla tego ruchu na edku?? moze 1.12750 ...
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

kera.p pisze:Bundy dziś od rana pną się do Góry... Jeśli to tylko flaga to może być nieprzyjemnie z Skami na Edzi chyba że przełamią spadkową LT - pożyjemy zobaczymy :roll: :lol:

M15 - BUNDY10Y

-- Dodano: czw 04-06-2015, 13:07 --
santo pisze:nie musisz dorzucic skrypt do mt4 zeby zaciagal
A skąd ten skrypcik :roll: :?: :mrgreen:

Dzięki nowy DT od dawna szukałem tego programu i jakoś mi nie poszło :564:

kiedys na www google wywszukac mozna bylo byl dostepny do sciagnecia ale koles -haslo dal teraz chce kase :) ma tez DT wersje 7 = kasa ale, ja zdazyles sciagnac starsza ;) jeszcze przed haslami

szukam wersji DT 7 ale slabo ;)

Zablokowany