DayTrading: Czwartek 04.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 cze 2015, 00:00

Wzrost
6
29%
Bez zmian
4
19%
Spadek
11
52%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 04.06.2015

Nieprzeczytany post autor: highend »

A rzeźnik wychodzi górą. Już 191 . Kierunek 220 ;D. Ktoś L ? Ja dopiero od przyszłego tygodnia się pobawię. W tym tyg koniec z tradingiem :)

pisałem 2-3 dni temu by za żadne skarby nie brać S :)
wychodziło mi to z fibo :D :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

co do edka nadal możliwy motyl wersja(zmodyfikowana)spadkowa ,jestem cierpliwy poczekam i zobaczę co zrobią :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

A czy kolega Karnak wrzuciłby aktualny SP500 ?
bo tu akurat Nowy123 może mieć rację (?) - choć to się dopiero okaże. Łapanie eSek na DT i zamykanie - OK, czemu nie.
Ale mnie cały czas męczy pokazywany przez Karnaka kanał wzrostowy sp500 i ślizganie się po jego dolnej bandzie.
A jak coś jedzie na dole to.... może popuścić.

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

highend pisze:
pisałem 2-3 dni temu by za żadne skarby nie brać S :)
wychodziło mi to z fibo :D :)

http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p769275

Ja pisałem wczoraj, że będzie 27 stron DT, mogłem się założyć o flaszkę :wink: ehh to się nazywa analiza co ?
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

klimokrates pisze: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p769275

Ja pisałem wczoraj, że będzie 27 stron DT, mogłem się założyć o flaszkę :wink: ehh to się nazywa analiza co ?
Ha ha - dobre :D :) :564: :564:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

MR. D pisze:Euro jest sztucznie pchane. Ujek na 124 cały czas. Musieli wyciąć w pień 78% shortów i stąd takie skokowe ruchy wycinają kolejne stopy. Schemta ten sam od początku roku. Dwa tygodnie temu jak pozycje spekulacyjne na euro wzrosły do 43% to pojechali w dół aż spadły do rekordowych 22% teraz w górę znowu wyciąć i poubierać. Jak dojadą do 40% to znowu zrobią jazdę w dół. Zabawa trwa. Technika i fundamenty są w tej zabawie wtórne. Grubasy wycinają w jedną i drugą i bawią się w najlepsze. Teraz czekają aż ostatnim shortom puszczą SL albo cierpliwość i pojadą w dół. USA podniosą stopy a euro będzie drukowane przez co najmniej 15 miesięcy. Jak wiadomo ciężkie jest łatwe życie...

-- Dodano: 04 cze 2015, 10:14 --

Dodatkowo zastanawia mnie dlaczego banki dostają kary za manipulowanie kursami walut a jak robią to banki centralne to wtedy nie jest manipulacja tylko polityka monetarna
spokojnie musza takich KARNakich i jemu podbnych byc ponad 50 % i co drugi post pisac - ze jest trend wzrostowy EUR USD :) gdy w USa 2Q zawsze jest slabsze gdy Fed zacznie podnoscic stopy a w UE dalej druk i slabe dane

GBP juz nie duzo do AB = CD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Robiwan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Robiwan »

Nie bardzo rozumiem, dlaczego czasami rozpoczynamy posty od stwierdzenia – a nie mówiłem, pisałem o tym, itp. Absurdalne są też wypowiedzi, które nic nie wnosząc przypominają nieco bełkot gościa z pod budki z piwem. Wczorajsze udowadnianie sobie to nic innego jak przepychanki w piaskownicy. Na tym tle rzeczowe i sensowne wypowiedzi są na wagę złota.
Wyobrażam sobie, że większość z nas robi swoje i włączone forum pozwala poznać zdanie innych a może również podjąć nagłą decyzję na podstawie interesującego wpisu. Nikt nie jest wszechwiedzący, wymiana doświadczeń, interakcja, brainstorming, zwykła praca grupowa to nasza przewaga.
Od kilku dni część z nas wyraża zdziwienie ruchem eurodolara – doszukujemy się jakiegoś manipulowania i z góry realizowanego planu mającego w efekcie odebrać nam kasę. A to przecież zwykła gra podaży z popytem.
Na D1 cena przebiła sma14, bez konsolidacji. DM+ przebiła DM- na ADX14. Cena wyszła z chmury (dla klasycznych ustawień ichimoku). Sma20 przebiła od dołu sma50 i cena zmierza do testu sma200 (gdzieś ok. 1.17). Stoch dla ustawień klasycznych jest prowzrostowy. RSI i MACD potwierdzają.
Przy takich założeniach podejście do gry na tej parze wzrostowe, z małymi pozycjami spadkowymi, z nastawieniem na podkupywanie.
Rzecz jasna nie zakładam i reaguję. W euro wchodzę na "bezpiecznych" poziomach - w połowie drogi pomiędzy okrągłymi poziomami. Ciekawe, ale to działa.
I wcale nie jest to żaden wyczyn. Dziś jestem już poza rynkiem i czekam jeszcze na 13 (gbp), 14.30 (eur) i 16 (cad). Nieco wkurw… bo automat zaszwankował i pozamykał mi zyskowne pozycje budowane od wczorajszej konsolidacji; jak się połapałem, rynek uciekł i już nie goniłem. Podaję nazwę automatu, abyście uważali – nie znam przyczyny, miał ustawione wzięcie zysku znacznie większe, wziął minimalnie: CloseTrades_After_Account_Profit_Reached.mq4.
Pozdr. R.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jest dobrze juz prawie wszedze detal pisze o 1,1700 1,1800 na edku

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła