DayTrading: Czwartek 04.05.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 maja 2017, 00:00

Wzrost
2
67%
Bez zmian
1
33%
Spadek
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 04.05.2017

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Bemowo1 pisze:jeżeli edek zamknie się w obecnych okolicach, to przejdzie na długą stronę mocy na int dziennym
Luki na 1.07 się nie boimy ?
The only way is up

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

po co grać jakieś Edki jak L postawione na Daxie nie ważne gdzie , - da zarobić ;];]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Z wyborami we Francji niby juz wszystko wiadomo, ale niekoniecznie. Najnowszy sondaż to :
Macron - 59%
Le Pen 41%
Przed I turą Macron w II turze miał mieć powyżej 60%, a Le Pen 20%.
Zastanawia to nagły wyższy wynik Le Pen. Ogólnie nie wierzę w sondaże, bo one są po prostu śmieszne. To jest mała probka społeczeństwa,a do tego nie wiadomo jak wybrana. Sondaż, który podałem powstał na podstawie odpowiedzi 1300 Francuzów. Założę się o browca, że poprzednie sondaże również obejmowały tak pokaźną liczbę osób.
Pewnie wygra Macron, choć przyznam, że koleś jest obleśny. Nie z wyglądu, ale z historii życia.
https://wolnemedia.net/emmanuel-macron- ... nformacji/

Posuwa 63-letnią babcię. Aż mi się śniadanie cofa.

Pytanie co będzie po wyborach.
Jeśli wygra Maryna to zwała powinna być potężna na indeksach i euro (choć rynek zawsze potrafi zaskoczyć - w zasadzie nie rynek, a duże banki inwestycyjne).
Jeśli wygra Macron to w zasadzie należy oczekiwac realizacji zysków, ale niekoniecznie od razu. W poniedziałek może się wszystko otworzyć wyżej (trudno określić o ile wyżej), a spadki albo popołudniu w poniedziałek, albo dopiero we wtorek.
Diabli wiedzą jak się ustawić :lol:
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Trumpowi media i sondaże nie dawały szans.
The only way is up

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

TsunamiPL pisze:Trumpowi media i sondaże nie dawały szans.
Tsunami, kiedy te Twoje Niedźwiedzie nastroje się ujawnią ?:O
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

TsunamiPL pisze:
pedro pisze:
TsunamiPL pisze:Po I rundzie forum pięknie zarobiło, na L GBPJPY, L na Dax itp.
Od razu uprzedzam, żeby chwalić się pozycjami do końca soboty włącznie, a nie potem wyskakiwać w poniedziałek, że zarobiłem miliony na L czy S :twisted:
jakiś konkurs robicie? : )
Eliminujemy wesołków, którzy będą się w poniedziałek przechwalać ile to zarobili.

Rzeźnik 10 figur w 2 tygodnie :!:
Ja z tego wzialem 6 ale zrobilem wysiadke.Byc moze a nawet wielce prawdopodobne ze pojdzie jeszcze dalej ciurkiem ale trzymac przez ten weekend to lepiej zachowac kolor wlosow i mniej zarobic.Po za tym sa bezpieczne ciekawe miejsca ulokwania ulokania sie na wypadek jakiegos nieszczescia Macrona (wypadek sam. zawal , choc nie zycze mu tego) aby zgarnac poniedzialkowa pule
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

PipsKong pisze:
Jeśli takie ma to w sumie bardzo sensownie. Po takich wzrostach trzeba być szalonym aby dalej grać w górę . Na indeksach USA (i na daxie również) to tylko wg. mnie albo czekanie na szort, albo pozostawanie poza rynkiem. W USA akcje kupione na kredyt są blisko historycznego szczytu. Taki szczyt zawsze dotąd kończył się tak samo. Dochodzi jeszcze sezonowość czyli spadki na koniec maja, choć akurat na sezonowość nie warto stawiać, bo od wprowadzenie QE przestała działać.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

PipsKong pisze:
TsunamiPL pisze:Trumpowi media i sondaże nie dawały szans.
Najbliższy termin to poniedziałek, 8 maja :wink:
Potem czerwiec - może podwyżka stóp w USA, albo Draghi powie coś o zwijaniu QE i podwyżce stóp.
Na razie na rynek zalany jest tanią (prawie darmową dla banków) forsą, to pompują ile się da.
Może jakiś trup z szafy wyskoczy, może Korea Pn., może Chiny zaczną niepokoić rynek.
The only way is up

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

TsunamiPL pisze:
Najbliższy termin to poniedziałek, 8 maja :wink:
Potem czerwiec - może podwyżka stóp w USA, albo Draghi powie coś o zwijaniu QE i podwyżce stóp.
Na razie na rynek zalany jest tanią (prawie darmową dla banków) forsą, to pompują ile się da.
Może jakiś trup z szafy wyskoczy, może Korea Pn., może Chiny zaczną niepokoić rynek.
coś gdzieś ktoś napisał że QE nie będzie miało końca :D

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

MarioDM pisze:Z wyborami we Francji niby juz wszystko wiadomo, ale niekoniecznie. Najnowszy sondaż to :
Macron - 59%
Le Pen 41%
Przed I turą Macron w II turze miał mieć powyżej 60%, a Le Pen 20%.
Zastanawia to nagły wyższy wynik Le Pen. Ogólnie nie wierzę w sondaże, bo one są po prostu śmieszne. To jest mała probka społeczeństwa,a do tego nie wiadomo jak wybrana. Sondaż, który podałem powstał na podstawie odpowiedzi 1300 Francuzów. Założę się o browca, że poprzednie sondaże również obejmowały tak pokaźną liczbę osób.
Pewnie wygra Macron, choć przyznam, że koleś jest obleśny. Nie z wyglądu, ale z historii życia.
https://wolnemedia.net/emmanuel-macron- ... nformacji/

Posuwa 63-letnią babcię. Aż mi się śniadanie cofa.

Pytanie co będzie po wyborach.
Jeśli wygra Maryna to zwała powinna być potężna na indeksach i euro (choć rynek zawsze potrafi zaskoczyć - w zasadzie nie rynek, a duże banki inwestycyjne).
Jeśli wygra Macron to w zasadzie należy oczekiwac realizacji zysków, ale niekoniecznie od razu. W poniedziałek może się wszystko otworzyć wyżej (trudno określić o ile wyżej), a spadki albo popołudniu w poniedziałek, albo dopiero we wtorek.
Diabli wiedzą jak się ustawić :lol:
celnie ująles kwetie rynku!! ja mam to w stopce i uwazam ze ciagle o tym trzeba pamietac
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Zablokowany