DayTrading: Czwartek 04.02.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 04.02.2021

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

Kermit pisze:
04 lut 2021, 11:30

poszło właśnie na kablu L po 1.3575 pod możliwość reakcji na zwierzaka. SL 1.3540, TP 1.38. Jeśli do końca dnia nie wrócą do wnętrza kanału (zamknięcie powyżej 1.36) to zamykam pozycje z ręki chyba ze wczesniej zgasza mi ją na SL. Jeśli wrócą do wnętrza kanału to przestawiam SL na BE i nie dotykam
kabel h4
https://www.tradingview.com/x/bcVnvoYt/
Królu Złoty :564:
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

dobrze ze choc ten kabel sie nie pierdzieli w tancu tak jak ten potłuczony edek
przynajmniej jest cos na otarcie łez he hwe
lewa edek
prawa kabel na tiktakach
https://iv.pl/image/edek-i-kabel.Gti2kx1
gram dt jakby kto pytal wiec wiadomo skrrrrrrrrrrrr cwiartke zostawilem na slplus 5 i juz mnie ten srabel nie interesuje niech drynda do 1,4 :)
Ostatnio zmieniony 04 lut 2021, 13:33 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kermit »

na kablu zamkniete jednak jeszcze troche tak, że połowa juz zaksięgowana. Niepewna cały czas jest sytuacja na edku a kabel już dał dobry zysk wiec wzialem tyle żeby pokryc ewentualną strate na edku i zobaczymy jak sie dalej sprawy potocza na tych parach. Niech edek ruszy za kablem to bedzie kolorowo
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Kermit, zerknij na edka H1. Jest wyjście dołem z kanału spadkowego na ok. 40 pipsów; wcześniej wyszliśmy dołem z trójkąta. Pachnie mi strefą 1940.

Awatar użytkownika
pvq.pl
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pvq.pl »

Ja się bardziej skłaniam żeby edek szarpnął kabla z powrotem na dół :) Jedno zaksięgowanie kabla mi nie wystarczy, a łatwiej mi się go gra w longach. Jeszcze pokładam nadzieję że gospodarka USA stoi lepiej niż prognozują

XAB
Fanatyk
Fanatyk

kermit
nie bedzie zadnych strat na edku
upierasz sie przy tym swoim klinie ok / dla mnie pierwszy raz nie bardzo zrozumialym ale ok
ma rosnac i tyle a zejsc jeszcze te 10 pipow spoko moze
z podstaw AT
23FB JEST na 1,1963 u mnie TO NIE JEST SUPER DOKŁADNIE :idea:
to niby czemu tam nie mogą jeszcze zejsc :568: :564: podstawa AT
TROJKAT JEST POPYTOWY
https://iv.pl/image/edek-m5.Gti2oDs
TAK niestety na tym rynku jest ze oni doskonale wiedza i widza pod co my sie ustawiamy i zawsze z takim walkiem na slki na 5-10 pipow trzeba sie liczyc
Ostatnio zmieniony 04 lut 2021, 13:49 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

XAB, ja nie napisalem ze nie moga tam zejsc tylko ze wtedy zaneguja klin.... cena moze poleciec wszedzie choc uwazam ze edek poleci zgodnie z tym co widac na indexie euro w gore...jest tam wsparcie tygodniowe i brak rekacji w tym miejscu w kierunku głównego trendu byłby raczej anormalny

XAB
Fanatyk
Fanatyk

fakt zle odczytalem i jak zwykle zle zrozumialem
ja jestem przekonany ze musza nad 1,2 wyjsc i tyle temat
a wracac potem a niech sobie wracaja
jest podazowo ale jest klin ktory juz mocno broni i odbicie choc na 1,2020 musowe
moga sie czolgac na tym dolku jeszcze do znudzenia ale maja wyjsc
https://iv.pl/image/canvas.Gti2Yfp
Ostatnio zmieniony 04 lut 2021, 13:57 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

ten zwierzak na kablu to chyba jakis predator był bo niedzwiedzie w popłochu jakby swiat mial sie jutro skonczyc ;)

Awatar użytkownika
Kermit
Maniak
Maniak

melpomena pisze:
04 lut 2021, 13:34
Kermit, zerknij na edka H1. Jest wyjście dołem z kanału spadkowego na ok. 40 pipsów; wcześniej wyszliśmy dołem z trójkąta. Pachnie mi strefą 1940.
widzialem - filiżankę wybitą na h4 również. Uwazam jednak ze podobnie jak na indexie dolara konczymy fale A duzej korekty i te wszystkie formacje spadkowe zostana zanegowane na kontrze (fala B?) i dopiero za kilka-kilkanascie dni dokonczymy korekte z celem miedzy 1.18 a 1.19 startujac z poziomów 1.2270-1.23
https://www.tradingview.com/x/0H2b5Un3/
Ostatnio zmieniony 04 lut 2021, 14:05 przez Kermit, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany