DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 gru 2015, 00:00

Wzrost
18
49%
Bez zmian
4
11%
Spadek
15
41%

Liczba głosów: 37

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

atlanticos pisze:edek i ejek w szerokiej strefie oporów miesiecznych - tyle ode mnie
cadjpy - po tygodniowej konsoli wreszcie wychodzi z flagi na h4

na temat trollingu nawet sie nie wypowiem...
A na temat wydarzeń na E/U?
Chyba wypadałoby, choćby dla tych dla których jesteś swoistego rodzaju guru. Nie piszę tego w kontekście że byłeś za S, ktoś się tym zasugerował i też wszedł w S, tylko tak dla zwykłej uczciwości wato by powiedzieć "pomyliłem się, byłem zbyt pewny siebie". Bo ta twoja pewność siebie granicząca czasem z tupetem jest tym, co mnie u ciebie razi najbardziej. Przed odbiciem wałkowałeś jak mantrę S na E/U, że Marian to, że tamto, nic tylko S, ty już kierunek znałeś wcześniej a reszta myślących inaczej była traktowana przez ciebie z lekką dozą ironii...

Nie masz kolego monopolu na 100% trafne analizy, zresztą jak każdy z nas, ale wiekszość (w tym ja, jeśli jeszcze coś wklejam) stara się podejść do tego w miarę obiektywnie pokazując warianty na S i na L, a czy i jak pod to zagra, to już od tradera zależy.

Trolling swoją drogą, ale miej świadomość że to ty swoją postawą alfy i omegi go sprowokowałeś. Także więcej pokory na forum, obiektywizmu na wykresie i mniej gdybania co kto powie i jak to wpłynie na cenę.

Dla przypomnienia i żeby nie być gołosłownym, cytat Atlanticosa dobrze oddający to o czym napisałem:
...zaczynacie byc smieszni z tymi poziomami z kosmosu... jak zobaczycie 1.10 to skaczcie z radosci...
Na razie mamy 1.0980, więc pewnie niektórzy skaczą, inni płaczą.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

1.17 wychodzi jako podwójny szczyt/opór i pasuje na Fibo261 co wrzuciłem... I to się kupy trzyma.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

pl-samurai pisze:XM zaczyna sie wieszac :D
u mnie OK
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

upfx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: upfx »

To nie tyle Euro sie umacnia, tylko USD i CAD i surowce oslabiaja. Sprawdzcie crosy.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

upfx pisze:To nie tyle Euro sie umacnia, tylko USD i CAD i surowce oslabiaja. Sprawdzcie crosy.
Ale nie wpadłeś na to, że EUR jest po prostu kupywane za inne waluty ? Głównie właśnie za USD ?

Awatar użytkownika
paniczklos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paniczklos »

pl-samurai pisze:XM zaczyna sie wieszac :D
XM mój drogi to się wiesza gdzie chce. Infrastrukturę mają dobra, ale jak masz gdzieś otwarte pozycje to nagle są problemy :)
Robiłem kiedyś eksperymenty z dwoma kontami na jednym serwerze i to bez pozycji śmigało bez problemu :)
Czaem nie dało się połączyć z kontem z pozycjami w trakcie danych, a do czystego tak. i takie tam :)
Nawiązując do Pańskiego maila, pragnę Pana poinformować, iż otrzymałam wiadomosć od naszego Działu IT, iż dostawca naszych serwerów przeprowadził niezapowiedzianą aktualizację systemu. Z tego też powodu miał Pan chwilowe problemy z platformą za co przepraszamy.
Sprawdziłam Pańskie zrzuty ekranu jeszcze raz. Na koncie xxxx widzę, że miał Pan bardzo słabe połączenie internetowe co mogło powodować opóźnienie.
Czy sprawdził Pan połączenie Internetowe? Jesli jest ono dosć silne, proszę zresetować platformę. Jesli nadal będzie Pan doswiadczac tego samego problemu, proszę mnie o tym poinformować, abym mogła sprawdzić z naszym działem IT co jest źródłem owego problemu.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Wchodzi ktoś obecnie w L ? :lol:
The only way is up

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

ja dałem eske

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Co prawda to prawda monopol na wiedzę bywa kosztowny. Jedyne co pocieszające to to, ze kolejna h4 jest krótsza od poprzedniej co potwierdza wyhamowanie i jest nawet szansa na jakiś knot symboliczny. Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że przewidzieć poziom jest łatwo (widać po mojej stopce), ale odpowiednio zarządzać wielkością pozycji żeby przetrzymać korektę to już inna bajka o wiele trudniejsza. No nic jutro też jest forexowy dzień. Dzisiaj była wtopa, ale cóż....

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

i niech leci na 1.05

Zablokowany