DayTrading: Czwartek 03.12.2015
Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015
A moze ktos napisze co powiedzial Mario oraz co bylo wczesniej ze ed tak wywalil UP. Ja tego nie sprawdzam bo patrze na wykres ale jestem ciekaw. Ponoc trendy kreuja banki centralne. Wiec?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
W takie dni jak dzisiaj forex to ruletka. 50% szans, że trafisz w ruch. Jak widac po wykresie "grających" spora grupa hehe.MexB. pisze:Jestem albo geniuszem albo debilem, Zaraz się okaże = sell na edku poszedł gruby
-
- Pasjonat
Mario obniżył stopy procentowe to ruch duży.
ech, dyletancie....highend pisze:A moze ktos napisze co powiedzial Mario oraz co bylo wczesniej ze ed tak wywalil UP. Ja tego nie sprawdzam bo patrze na wykres ale jestem ciekaw. Ponoc trendy kreuja banki centralne. Wiec?
stooq.pl pisze:EBC rozszerzy programu zakupu aktywów do marca 2017 roku lub dłużej
Zakup aktywów obejmie obligacje samorządów
Zdecydowaliśmy się reinwestować główne płatności z tytułu papierów wartościowych nabytych w ramach APP
Najnowsze projekcje ekspertów wskazują na kontynuację groźby spowolnienia perspektyw inflacji
PKB 2015 +1,5% (poprzednio +1,4%), 2016 +1,7% (bez zmian), 2017 +1,9% (poprzednio +1,8%)
Inflacja 2016 +1% (poprzednio +1,1%), 2017 +1,6% (poprzednio +1,7%)
Program QE będzie kontynuowany póki inflacja nie wróci do celu ECB
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Draghi był gołębi i to trzeba podkreślić. Zalecam ostrożność 

The only way is up
-
- Pasjonat
Przecież napisałem.Kundziu pisze:http://biznes.interia.pl/makroekonomia/ ... 14602,2156
Załóżmy więc, że wiem co robię... Zobaczymy co mi powie wykres, bo to on suma sumarum odpowie na moje :pytanie: 

Bądź cierpliwy.
Zaraz może być ruch w drugą strone. Zależy co powie Jeleń.TsunamiPL pisze:Draghi był gołębi i to trzeba podkreślić. Zalecam ostrożność
W sumie teraz jest dobre miejsca na podłączenie się do ruchu.
Cena na wsparciu. SL poniżej 1.0725 powinien wystarczyć, ale bezpieczniej poniżej 1.0625 bo jest duża zmienność.
@Tsunami
Draghi siedzi w kieszeni goldmanów.
Od 4 tygodni były przecieki i pieprzenie o zwiększeniu wielkości QE.
Wczoraj i przedwczoraj na D1 wyraźnie widać, gdzie USA wchodziło w longi - nawet żaba to widział i wskazywał, a mimo to olał.
Type sprzedaj plotke i kup fakt.
-- Dodano: czw 03-12-2015, 16:23 --
Dolar już się tak bardzo umocnił, że nie wiem, czy USA zależy na tym, żeby był jeszcze mocniejszy - na tym cierpi cała gospodarka USA i również inne gospodarki.
Zauważ że najważniejsze surowce na świecie są rozliczane w USD.
Cena na wsparciu. SL poniżej 1.0725 powinien wystarczyć, ale bezpieczniej poniżej 1.0625 bo jest duża zmienność.
@Tsunami
Draghi siedzi w kieszeni goldmanów.
Od 4 tygodni były przecieki i pieprzenie o zwiększeniu wielkości QE.
Wczoraj i przedwczoraj na D1 wyraźnie widać, gdzie USA wchodziło w longi - nawet żaba to widział i wskazywał, a mimo to olał.
Type sprzedaj plotke i kup fakt.
-- Dodano: czw 03-12-2015, 16:23 --
Cokolwiek nie powie, to aktualny ruch jest głównie z umocnienia EUR.Cblondyn pisze:Zaraz może być ruch w drugą strone. Zależy co powie Jeleń.TsunamiPL pisze:Draghi był gołębi i to trzeba podkreślić. Zalecam ostrożność
Dolar już się tak bardzo umocnił, że nie wiem, czy USA zależy na tym, żeby był jeszcze mocniejszy - na tym cierpi cała gospodarka USA i również inne gospodarki.
Zauważ że najważniejsze surowce na świecie są rozliczane w USD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.