DayTrading 11.10.2012
Re: DayTrading 11.10.2012
AT na m1 też poległa.....
jak na razie 2 zyski jedna strata
jak na razie 2 zyski jedna strata
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
edziu idzie za RISK OFf i mozlwym zakonczniu korekty na SP500BOCZEK pisze:ja tu czegoś nie kumam, hiszpania tonie, hamburgerowe dane dobre a edek jak by miał dałna

dizisja kolejne rekordy na obligacjach 10 w polsce juz jest poziom 4,55%, bardzo niski, mozna zapozyczac sie na bardzo niskich kosztach dla skarbu panstwa, ale kiedy moze odmienic sie ten kierunek, czy po wyborach prezydenckich nie zmieni sie kierunek?
Kierunek może się odwrócić po następnym posiedzeniu RPP, jeżeli rada wystartuje z cyklem obniżek stóp %.kuchara23 pisze:dizisja kolejne rekordy na obligacjach 10 w polsce juz jest poziom 4,55%, bardzo niski, mozna zapozyczac sie na bardzo niskich kosztach dla skarbu panstwa, ale kiedy moze odmienic sie ten kierunek, czy po wyborach prezydenckich nie zmieni sie kierunek?
W styczniu SP ma do wykupienia trochę obligacji w euro i dolarze, co pewnie też wpłynie na osłabienie PLN.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2012, 10:56 przez core, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz mała korektagreg811 pisze:mrekdt już widzę dlaczego pisałeś o1.035 na kangurze...
-- Dodano: czw 11-10-2012, 10:40 --
popatrz szerzej...TGV pisze:
pózniej motyl

Co do walki między Azją i USA na kursie EURUSD - jest reguła taka:
1.IQ Chińczyków i Japończyków jest o kilka-do kilkunastu % większe od przeciętnego Amerykańskiego
2. Struktura Banków w Chinach (firmy w Chinach z reguły są państwowe - państwo ingeruje w co chce i kiedy chce)
3. Chiny są relatywnie zdrowsze, bo mniej zadłużone. Jednak Ameryka nadal jest "najbogatsza i największa" - choć zadłużona. Przez kilka następnych lat będą jeszcze długo "panować" chyba, że misterny plan skłócenia ze sobą narodów i kolejnej wojny światowej się spełni...
4. Chiny nie chcą otwartego konfliktu, bo są nadal za słabe militarnie (np. flota) i gospodarczo.
5. Wbrew pozorom - obie gospodarki są dość bardzo od siebie uzależnione tak jak I Japońska - ale to Chińska obecnie miała by poważne problemy w przypadku konfliktu z USA.
# spójrzcie kto wygrywa z reguły kokursy forex?
- tydzień - dwa - miesiąc - stopy zwrotu - 500-1500% - i czasami same chińskie flagi. Kiedyś patrzyłem na zestawienia FXCM i nie wiedziałem co się dzieje... potop ? 
#2Wynagrodzenia bankowców w Chinach - są regulowane. gość który wykręca Miliardy USD dla banków - nie dostanie więcej jak kilkaset tysięcy USD. (w USA kilka milionów dla traderów to norma) Ma teoria spiskowa - to to, że na boku muszą sobie kręcić forex-biznesik.
1.IQ Chińczyków i Japończyków jest o kilka-do kilkunastu % większe od przeciętnego Amerykańskiego

2. Struktura Banków w Chinach (firmy w Chinach z reguły są państwowe - państwo ingeruje w co chce i kiedy chce)
3. Chiny są relatywnie zdrowsze, bo mniej zadłużone. Jednak Ameryka nadal jest "najbogatsza i największa" - choć zadłużona. Przez kilka następnych lat będą jeszcze długo "panować" chyba, że misterny plan skłócenia ze sobą narodów i kolejnej wojny światowej się spełni...
4. Chiny nie chcą otwartego konfliktu, bo są nadal za słabe militarnie (np. flota) i gospodarczo.
5. Wbrew pozorom - obie gospodarki są dość bardzo od siebie uzależnione tak jak I Japońska - ale to Chińska obecnie miała by poważne problemy w przypadku konfliktu z USA.
# spójrzcie kto wygrywa z reguły kokursy forex?

#2Wynagrodzenia bankowców w Chinach - są regulowane. gość który wykręca Miliardy USD dla banków - nie dostanie więcej jak kilkaset tysięcy USD. (w USA kilka milionów dla traderów to norma) Ma teoria spiskowa - to to, że na boku muszą sobie kręcić forex-biznesik.

Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴
- zastapmnie
- Pasjonat
edek na dziennym - stoch mocno rozszerzony, linie jak na mój gust powinny się do siebie zbliżyć, a to wróży pewne odbicie, może trwałe - na świeczki patrząc, mogłaby im wyjść gwiazda poranna, ewentualnie młocio
-- Dodano: czw 11-10-2012, 10:10 --
tym niemniej wlazłem w longa tam, gdzie idealny wydawał się sell, przynajmniej na krótko
-- Dodano: czw 11-10-2012, 10:13 --
off topic:
Syryjski samolot pasażerski, zmuszony dziś do lądowania w Ankarze przez tureckie F-16, leciał z Moskwy do Damaszku. Wot, taka ciekawostka.
-- Dodano: czw 11-10-2012, 10:10 --
tym niemniej wlazłem w longa tam, gdzie idealny wydawał się sell, przynajmniej na krótko
-- Dodano: czw 11-10-2012, 10:13 --
off topic:
Syryjski samolot pasażerski, zmuszony dziś do lądowania w Ankarze przez tureckie F-16, leciał z Moskwy do Damaszku. Wot, taka ciekawostka.
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
Ładnie wybrane. A co powiesz na 1.3100 w przyszły wtorek?marekdt pisze:
Jesteśmy na month open. i nadal się upieram przy 1.2950

Co ja wróżka? Nie wiem.Stforex pisze:Ładnie wybrane. A co powiesz na 1.3100 w przyszły wtorek?marekdt pisze:
Jesteśmy na month open. i nadal się upieram przy 1.2950
Ty mi powiedz...
Pytanie jak szybko dojedziemy do 1.277 i jak szybko uciekniemy z tamtego poziomu?
Nawet nie chce mi się przeglądać kalendarza żeby szukać katalizatora do wzrostów.
-- Dodano: czw 11-10-2012, 10:29 --
Wtorek:
Niemiecka Maszyna?
05:00 EUR Core CPI (YoY) 1.5%
05:00 EUR CPI (YoY) 2.7% 2.7%
05:00 EUR German ZEW Economic Sentiment -17.0 -18.2
Quo Vadis? Już wiesz ?
mało czytelne... ale cel widać... Ski pozamykane na chwilę obecną 3 fala zakończona... w/g mnie oczywiście 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.