DayTrading 11.10.2012
Re: DayTrading 11.10.2012
Ta ankieta powyżej chyba mija się z celem bo sentyment wzrostowy rośnie wraz ze wzrostami . Może lepsza by była ankieta co do jutrzejszego dnia?
Give Me What I Want And I'll Go Away
Analogia d owczoraj ??
SP500 w dol Edek trzymany SP500 troche up edek UP a po sesji Rating ciety to moze teraz czas na Moodys
SP500 w dol Edek trzymany SP500 troche up edek UP a po sesji Rating ciety to moze teraz czas na Moodys

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ankieta jest kozaka. I tak nie wierzylem ze to bedzie dzialac. Nie ma sensu najmniejszego patrzec na ten sentyment. Chociaz mozna wyciagnac wniosek: teoria dowa "nie walcz z trendem" ma sens. Jak widac jak rosnie to wiekszosc mysli ze bedzie roslo.marssell pisze:Ta ankieta powyżej chyba mija się z celem bo sentyment wzrostowy rośnie wraz ze wzrostami . Może lepsza by była ankieta co do jutrzejszego dnia?
Ostatnio zmieniony 11 paź 2012, 20:22 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
zdecydowanie dzień przyszły a nie teraźniejszymarssell pisze:Ta ankieta powyżej chyba mija się z celem bo sentyment wzrostowy rośnie wraz ze wzrostami . Może lepsza by była ankieta co do jutrzejszego dnia?
-- Dodano: czw 11-10-2012, 20:22 --
edek S-ka TP 1.2900
rano wcisnąłemspadek i rano większość była na spadek...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
kwestia sentymentu to bardzo fajna sprawa. Nie znalazlem tego tematu w dyskusjach ogolnych.
-
- Stały bywalec
Gdyby było tak jak mówisz to "większość" była by milionerami bo zasada trend is your friend jest przecież tak banalna...Nowy500 pisze:jak rosnie to wiekszosc mysli ze bedzie roslo.
Jednak często zapomina się o konsekwencji w działaniu i próbujemy walczyć z trendem-mi również się to zdarza.
Ja również postuluję aby załączona ankieta dotyczyła dnia kolejnego bo tylko takie działanie zmusi userów do minimalnej analizy sytuacji na interwale większym niż M5

Nie sztuką jest zyskać +300 pip-s w ciągu dnia
Sztuką jest utrzymać +300 pip-s w ciągu roku..
Sztuką jest utrzymać +300 pip-s w ciągu roku..
Wiem ze to jest banalne i wszyscy to wiedza. Wiedza ze tak jest, ale nie do konca wiedza dlaczego. Wiedza ze tak jest bo wszyscy to wiedza.
daniel1704
Z tym ze ja okreslam swoj sentyment po sesji azjatyckiej.
daniel1704
Z tym ze ja okreslam swoj sentyment po sesji azjatyckiej.
a admini mogą zrobić ze co dziennie był by inny index, para, cokolwiek, mogły by być nawet jakieś niespodzianki, np ryż czy korona turecka, cokolwiek, a tak nawet nie wiadomo czego konkretnie sie tyczy ankieta, ktoś gra na ty ja na tym .... i tak jest 

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!