Serwis Forex-nawigator.biz korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. [Zamknij tą informację]

Dzisiaj jest 26 kwie 2018, 20:57     PREMIA 30$ bez depozytu! Dodatkowo aż do 50% bonusu od wpłaty w XM!



Dane historyczne

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

Ełzebio

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 14 gru 2017, 11:50

Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 12:44

Witam

W jakim programie (na jakiej platformie) można przejrzeć dane historyczne tick po ticku ? Dane zaciągam z Dukascopy programem Tickstory Lite.

Pzdr.
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10831
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 14:52

Może po prostu na JForex Dukascopy? :)
Tam masz wykresy tikowe.
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB (-25%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

Ełzebio

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 14 gru 2017, 11:50

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 15:22

raposo pisze:Może po prostu na JForex Dukascopy? :)
Tam masz wykresy tikowe.

Chodzi ci o tester historyczny? Czy też jest tam inny sposób na wyświetlenie wykresu tick po ticku ?
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10831
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 15:29

Nie rozumiem co masz na myśli "tick po ticku"? Jeśli wykres ma się "tworzyć" w taki sposób to faktycznie tylko przez jakiś tester strategii musisz sobie te dane przerzucić, a wtedy MT4 odpada (bo tiki będą tworzyć całe świece, a min. to M1).

Ale jak sam wykres chcesz sobie przesuwać tick po ticku to normalnie odpalasz JForex, włączasz wykres tikowy, cofasz się i przesuwasz strzałką na klawiaturze o 1 tik w jedną lub drugą stronę.

Albo jeszcze inaczej - napisz do czego Ci to i jaki efekt chcesz osiągnąć :)
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB (-25%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

Ełzebio

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 14 gru 2017, 11:50

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 15:46

Potrzebne mi to do analizy a cel sobie postawiłem aby napisać prostego robota. A jak włączyć ten wykres tikowy bo nie mogę tego znaleźć ?
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 2001
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 15:56

Ełzebio pisze:Potrzebne mi to do analizy a cel sobie postawiłem aby napisać prostego robota. A jak włączyć ten wykres tikowy bo nie mogę tego znaleźć ?

Normalnie możesz włączyć wykres tickowy tam gdzie wybierasz czy ma być wykres 1 minutowy, 5 minutowy itd i masz na liście ticks u samej góry https://images83.fotosik.pl/1034/996ccdad8e0a2c92.png A tester żeby przeglądać tick po ticku to musisz ustawić tak jak napisałem na obrazku niżej, process all ticks itd, visual mode zaznaczone. Tak ustaw jak na tym obrazku. W guzikach custtom setting wyłącasz raport na koniec testu i okineka equitu i P/L. A guzikiem account ustawiasz ile ma być na koncie depozytu, dźwignia itp. Ja ma te raporty w custtom setting do testów wyłączone, tylko chyba save interpolated price data, a reszta off. W Instruments subskrybujesz instrumenty, jak bedziesz mial 2 wtedy bedzie pobieralo jednoczesnie ticki z dwoch instrumentow np z EURUSD i GBPUSD, otworzy 2 wykresy. A zakres testu tam gdzie na obrazku widac previous year u mnie to tam masz też custom date jak rozwiniesz liste. Tylko do przeskakiwania tick po ticku wcisnij pause i wtedy dopiero ten guzik po lewej od play.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2018, 16:06 przez -rookie-, łącznie zmieniany 5 razy
Obrazek
Obrazek
Online
Awatar użytkownika

raposo

Moderator

Moderator

  • Posty: 10831
  • Rejestracja: 22 wrz 2006, 22:10
  • Lokalizacja: Trójmiasto
  • Pochwały: 66

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 15:56

Ełzebio pisze:A jak włączyć ten wykres tikowy bo nie mogę tego znaleźć ?

Jeśli nie masz na liście wyboru w ustawieniach wykresu (lewy górny róg obok nazwy instrumentu), to trzeba dodać ten TF w opcjach.

JForex -> Preferencje -> Okres -> Okresy oparte o czas -> Tiki >> dodaj na prawo, zatwierdź i wtedy wybierz na wykresie.

O widzisz, jest nawet w testerze JForex takowa opcja wizualizacji ;).
- RABATY u brokerów ECN, STP, NDD
- Forex Club Tools
- Program Podatek
ForexClub.pl - IC Markets (-21%) - Tickmill (-10%)- Vipro Markets (-10%) - XTB (-25%) - Dukascopy (-20%) - LMAX (-20%) - FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu
Offline

Ełzebio

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 14 gru 2017, 11:50

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 16:16

Tylko jaką strategię wybrać. Chcę wyswietlić przykładowo wykres LIGHT.CMD/USD. Wybieram obojętnie jaką strategię. Wciskam PLAY. Jako defaultInstrument daję powyższą ropę WTI. Uruchom. No i zamiast ropy wyświetla mi wykres EUR/USD ???
Offline

-rookie-

Maniak

Maniak

  • Posty: 2001
  • Rejestracja: 13 kwie 2015, 19:00

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 16:21

Ełzebio pisze:Tylko jaką strategię wybrać. Chcę wyswietlić przykładowo wykres LIGHT.CMD/USD. Wybieram obojętnie jaką strategię. Wciskam PLAY. Jako defaultInstrument daję powyższą ropę WTI. Uruchom. No i zamiast ropy wyświetla mi wykres EUR/USD ???

Masz 3 standardowe strategie, wybierz np sma small example, potem naciśnij na dole Instruments tak jak na obrazku zaznaczyłem, pojawi się okno, znajdź EURUSD, odznacz, potem znajdź LIGHT albo BRENT i zaznacz https://images82.fotosik.pl/1036/3e7ef3ccb26a2347.png Ok, i play.
Obrazek
Obrazek
Offline

Ełzebio

Bywalec

Bywalec

  • Posty: 8
  • Rejestracja: 14 gru 2017, 11:50

Re: Dane historyczne

Nieprzeczytany post05 kwie 2018, 16:33

No i śmiga, dzięki wielkie. W Forex Tester 3 też pewnie bym to osiągnął ?

Wróć do Początki na rynku Forex

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości

cron