Tak się ostatnio udzielam, to tu, to tam, że zapomniałem o własnym journalu.
Stworzyłem własny wykres, który nazwałem "Dadas Half Body Chart".
Już na pierwszy rzut oka pierwotna wersja wyglądała bardzo dobrze.
Jednak, to co nastąpiło jakiś tydzień później, nawet mnie zdumiało.
Jak to zwykle bywa, to przyszło tak po prostu, na zasadzie "zobaczmy co by było, gdy...".
Wykres wygląda następująco:
Na dzisiaj to tyle, bo potrzebuję więcej czasu, żeby opisać wszystkie elementy systemu.
No i jeszcze trochę czasu, żeby to poskładać w jedno narzędzie.
Dadas DayTrading Strategy
Re: Dadas DayTrading Strategy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dadas, wow! Czy to indyk NewsCal?
Ściągnęłam go ale jakoś nie polubił moich świeczek. Zamiast newsów był tylko napis o copyright i error:DLLs are not enabled
więc coś blokuje:(
I powiedz no, co to za nowy kierunek w trejdingu, HB-PTECZ
Ściągnęłam go ale jakoś nie polubił moich świeczek. Zamiast newsów był tylko napis o copyright i error:DLLs are not enabled
Musisz w Narzędzia - > Opcje - > Strategie zaptaszkować Zezwalaj na import DLL.giki72 pisze:Dadas, wow! Czy to indyk NewsCal?
I w samym wskaźniku w zakładce Ogólne też powinno być zaptaszkowane Umożliw DLL.
I dobrze jest po uruchomieniu zapisać sobie całość jako szablon, bo to ma jakieś problemy czasem
z odświeżaniem, wyskakuje file sharing error i nic nie widać.
Wtedy trzeba po prostu szablon wrzucić i znowu się loguje.
A kierunek w tradingu nie jest nowy, tylko ten sam od czasów mojej PTECZ, o której najwiecej na FF.
A to jest tylko ewolucja.
Konkluzja końcowa:
Niniejsze forum jest pełne prywatnych opinii totalnych ignorantów i oszołomów.
Każdy nowicjusz, który będzie naśladował, lub próbował zaczerpnąć poważnej wiedzy na temat tradingu
z materiałów zawartych w zdecydowanej większości postów na tym forum, niestety doświadczy bolesnych porażek,
zanim się zorientuje, że nie tędy droga.
Próbowałem być tutaj głosem rozsądku, i nawet udało mi się kilka dusz zbawić przed błędami.
Jednakże, walenie głową w mur mija się z jakimkolwiek sensem.
Dlatego kończę swoją działalność na tym forum.
Na deser zostawię obrazek mojego wykresu z moim skryptem wyznaczającym poziomy.
Trzymajcie się ciepło!
EOT
Niniejsze forum jest pełne prywatnych opinii totalnych ignorantów i oszołomów.
Każdy nowicjusz, który będzie naśladował, lub próbował zaczerpnąć poważnej wiedzy na temat tradingu
z materiałów zawartych w zdecydowanej większości postów na tym forum, niestety doświadczy bolesnych porażek,
zanim się zorientuje, że nie tędy droga.
Próbowałem być tutaj głosem rozsądku, i nawet udało mi się kilka dusz zbawić przed błędami.
Jednakże, walenie głową w mur mija się z jakimkolwiek sensem.
Dlatego kończę swoją działalność na tym forum.
Trzymajcie się ciepło!
EOT
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szkoda, że uciekasz. Ale wątek zostanie. A w nim cenne rady, wskazówki i podejście do wielu spraw. Kilka z nich wziąłem sobie do serca i jestem Tobie za to serdecznie wdzięczny.
Pewnie już nie odpiszesz, ale co Cię skłoniło do takiej decyzji ? Przecież jak ktoś na forum Cie drażni no to ignore i po sprawie.
Pewnie już nie odpiszesz, ale co Cię skłoniło do takiej decyzji ? Przecież jak ktoś na forum Cie drażni no to ignore i po sprawie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Szkoda, wielka szkoda, ale się mówi trudno.... dzięki za to co dostałem....Dadas pisze: Dlatego kończę swoją działalność na tym forum.
Trzymajcie się ciepło!
EOT
Dadas a mógłbyś tak naprawdę jeszcze na koniec (jak już tak bardzo masz zamiar uciekać) opowiedzieć mi jak działa ten wspomniany przez ciebie SL_BW. Przeoczyłem wtedy tę twoją wzmiankę o nim parę miesięcy temu, i widzę że moje słowa:Dadas pisze: Trzymajcie się ciepło!
...będe chyba musiał odwołać, skoro czymś podobnym posługiwał się sam Bill Wiliams....Po prostu jest to nic nie warty, nieistotny wskaźnik i aż mi wstyd, że cię o coś takiego kiedykolwiek prosiłem.
Indicator for Stop Loss levels calculation using Bill Williams technique - indicator for MetaTrader 4
https://www.mql5.com/en/code/9310
W życiu bym nie przypuszczał, że wokół takich trzech trywialnych świec można coś ciekawego zrobić .... masakra.
Możesz mi powiedzieć jak używac tego wskaźnika w praktyce ?.
Szkoda, dzięki za poświęcony czas i pomoc w zrozumieniu tego co proste ....
i był kiedyś dobry film ...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... dXhWS7lLvs
i był kiedyś dobry film ...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... dXhWS7lLvs
uff doszedłem do końca cały dzień mi zajęło...
FF mi kurna z miesiąc zejdzie ....
Kawał dobrej roboty. Dzięki Higend bo gdzieś wspomniałeś ostatnio o tym jurnalu to sobie znalazłem i znalazłem tu kilka rzeczy jakich szukałem
FF mi kurna z miesiąc zejdzie ....
Kawał dobrej roboty. Dzięki Higend bo gdzieś wspomniałeś ostatnio o tym jurnalu to sobie znalazłem i znalazłem tu kilka rzeczy jakich szukałem