Jeśli tak to jakiego brokera polecacie ?
To, co oferuje Dukascopy to matematycznie nie można zarobić, skoro wypłata jest mniejsza niż wpłata.Venomouss pisze: ↑10 lip 2021, 01:34o jest dukas swiss chyba ma : https://www.dukascopy.com/swiss/english ... platforms/
nadex nie wiem czy akceptują klientów z PL ale się dowiem, bo też chciałem spróbować ich "opcji" pod strategię na indeksach a mają nie tylko binarne ale też inne i to mnie zainteresowało akurat dziś![]()
ja o tym doskonale wiem dlatego napisałem o tych opcjach "wynalazki".. Dukas i ich "opcje" mnie osobiście nie interesują. Nadex ma jeszcze kilka innych opcji no i indeksy (call spready konkretnie mnie zainteresowały).ninjaproject pisze: ↑10 lip 2021, 18:09To, co oferuje Dukascopy to matematycznie nie można zarobić, skoro wypłata jest mniejsza niż wpłata.Venomouss pisze: ↑10 lip 2021, 01:34o jest dukas swiss chyba ma : https://www.dukascopy.com/swiss/english ... platforms/
nadex nie wiem czy akceptują klientów z PL ale się dowiem, bo też chciałem spróbować ich "opcji" pod strategię na indeksach a mają nie tylko binarne ale też inne i to mnie zainteresowało akurat dziś![]()
Tylko nieumiejący liczyć ignoranci się na to nabierają.
Opcje binarne są w Polsce nielegalne.Venomouss pisze: ↑10 lip 2021, 23:16ja o tym doskonale wiem dlatego napisałem o tych opcjach "wynalazki".. Dukas i ich "opcje" mnie osobiście nie interesują. Nadex ma jeszcze kilka innych opcji no i indeksy (call spready konkretnie mnie zainteresowały).ninjaproject pisze: ↑10 lip 2021, 18:09To, co oferuje Dukascopy to matematycznie nie można zarobić, skoro wypłata jest mniejsza niż wpłata.Venomouss pisze: ↑10 lip 2021, 01:34o jest dukas swiss chyba ma : https://www.dukascopy.com/swiss/english ... platforms/
Tylko nieumiejący liczyć ignoranci się na to nabierają.
a kolega wyżej pytał czy można ... no to chyba można i to w regulowanych firmach.
Oczywiście istnieje zakaz oferowania opcji binarnych klientom detalicznym w Polsce. Jednak podstawa prawna jest absolutnie inna niż pokazuje to strona www.twf.pl, do której podałeś link. Podstawa prawna to nie zakaz ESMA obecnie, a tak wynika z artykułu.ninjaproject pisze: ↑11 lip 2021, 01:06
Opcje binarne są w Polsce nielegalne.
Przedstawiłem link do odpowiednich przepisów.
Natomiast, zawsze się znajdzie jakaś furtka prawna, żeby zmodyfikować opcje binarne w taki sposób, żeby
dane przepisy już nie dotyczyły tego nowego wynalazku, tak jak to zrobił Dukascopy.
Pozatym, to oferuje to Dukascopy Szwajcaria, i oni nie muszą się trzymać wytycznych ESMA.
trisidginto pisze: ↑12 lip 2021, 11:51Dzięki za update w temacie przepisów prawnych!ninjaproject pisze: ↑11 lip 2021, 01:06NinjaProject - zwróć uwagę, że zakaz dotyczy oferowania opcji binarnych klientom detalicznym. Zakaz nie dotyczy oferowania klientom profesjonalnym. A nie wiesz jaki status klienta ma JarlCarmen. Dlatego stwierdzenie, że opcje binarne w Polsce są nielegalne to spora nieścisłość, nadużycie.![]()
Odnośnie JarlCarmen, to fakt, że nie wiem, czy on posiada obecnie status klienta profesjonalnego, choć akurat znam go od dawna, wiem kto się ukrywa pod tym pseudonimem, i nie przypuszczam, żeby był na poziomie pro.