Czy Amber Gold jest firmą wiarygodną i wypłacalną?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.

Czy Amber Gold jest wiarygodną firmą ?

tak, jest. Napewno się utrzyma na rynku
8
9%
nie jest. Prędzęj czy później stanie się niewypłacalna
81
91%

Liczba głosów: 89

Awatar użytkownika
seba
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: seba »

nie mam zbytnio teraz czasu na szukanie konkretnych info ale chyba wlasciciel AMBER GOLD jest tez wlascicielem linii lotniczych OLT...tych co lataja po polsce za 99zl

wiec jak widac "biznes" sie kreci :)

i ja sie zawsze zastanawiam czy logo/kolory AG tylko mi przypominaja alior bank

a jak ktos jest z trojmiasta to ostatnio nawet widzialem ze otworzyli swoje takie niby stoisko w leclercu na przymorzu...wiec mozna isc porozmawiac z panem/pania na temat inwestycji w zloto :)
Ruch zwrotny skończy się dokładnie w miejscu ustawienia SL

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Z tego co wiem to mają konflikt z KNF. Problem w tym, że KNF zleca prokuraturze dochodzenie w tej sprawie, a z dochodzenia nic nie wynika bo pewnie nie mogą sobie poradzić z "kreatywną księgowością". http://interia360.pl/artykul/amber-gold,53816

Wiele razy uczestniczyłem w dyskusji na ten temat i zawsze wychodziło, że to ściema jest. Naiwni jednak zawsze się znajdą, a potem pretensje do całego świata.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

rayzeel pisze:Naiwni jednak zawsze się znajdą, a potem pretensje do całego świata.
A tam do świata, tylko do rządu :D

seba pisze:chyba wlasciciel AMBER GOLD jest tez wlascicielem linii lotniczych OLT
Tak jest i jadą na stracie póki co.. Może to właśnie sposób na transfer środków..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

safranek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: safranek »

rayzeel pisze:.......................... Naiwni jednak zawsze się znajdą, a potem pretensje do całego świata.

A te 600 tys. urzędników to nie jest między innymi po to, aby sprawdzać takie nielegalne procedery. Firma nie składa sprawozdań finansowych to chyba jest ktoś kto to kontroluje.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

safranek pisze:A te 600 tys. urzędników to nie jest między innymi po to, aby sprawdzać takie nielegalne procedery. Firma nie składa sprawozdań finansowych to chyba jest ktoś kto to kontroluje.
W świetle przepisów posiadanie formy jest legalne. Spółka nie jest notowana więc nie musi przedstawiać sprawozdań publicznie. Sporządzać owszem, ale tylko dla zarządu/właściciela. Kontroluje to rewident, ale tylko w zakresie cyferek a nie samej działalności. Firma nie podlega pod żaden nadzór - pytanie tylko czy prawidłowo.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

A te 600 tys. urzędników to nie jest między innymi po to, aby sprawdzać takie nielegalne procedery.
Obudź się człowieku! :roll:
Etaty w urzędach są po to, żeby było gdzie wepchnąć krewnych na płatne bumelanctwo.

Forbes ostatnio podawał jak wyglądają średnie zarobki w sektorze publicznym i prywatnym. Biedni zrzucają się na bogatych pełną parą.

Tylko pusty śmiech pozostaje...

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Stforex pisze:Etaty w urzędach są po to, żeby było gdzie wepchnąć krewnych na płatne bumelanctwo.
Oj nie jest już tak łatwo. Wiem co mówię bo chciałem żonę wepchnąć na taki etat a plecy miałem mocne.
Coraz trudniej w tych czasach a i pensje już nie takie różowe.
Tutaj zaczynam dostrzegać podobieństwo do UK.
Każdy angol marzy o pracy w Councilu (coś jak urząd miasta, gminy, etc) dostać tam pracę jeszcze nie dawno było prawie niemożliwością.
Trzeba było mieć baaaardzo dobre znajomości, ewentualnie zapłacić spore łapówki.
Teraz po ostatnich redukcjach dokonanych przez rządzących jest już niemożliwe dostanie w pracy w urzędzie.
Bo jak ktoś idzie na emeryturę to pierwszeństwo mają ci co dostali wcześniej odprawy za to że odeszli lub zostali zwolnieni.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Oj nie jest już tak łatwo.
Bo już wszystko pozapychane :).
i pensje już nie takie różowe.
Jak znajdę tę gazetę to wrzucę scan :). Fajny temat na spinę ;)

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Stforex pisze:Jak znajdę tę gazetę to wrzucę scan
Czasy się zmieniają, u mnie w pracy (UK) nowi pracownicy dostają połowę tego co ja.
Stara kadra zawyża zarobki :) Ale nowa już ma nie różowo.

Dodano po 13 minutach:

2011 rok
http://www.wynagrodzenia.pl/artykul.php/wpis.2445
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Stforex pisze:
i pensje już nie takie różowe.
Jak znajdę tę gazetę to wrzucę scan :). Fajny temat na spinę ;)
Stforex i pewnie myślisz, że jest tak jak napisali w gazecie. Wszystkie urzędasy zarabiają full kasiory.

Stary to, że w gazecie podają średnią pensję, to nie znaczy, że wszyscy taką mają.
Ci na dole, gówno mają, za to Ci na górze mają full. A średnio wychodzi bardzo ładna cyfra :)
Wszędzie tak jest niestety. Nie tylko w urzędach.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ