Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Czarny czwartek na franku (15.01.2015) a zachowanie brok

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Postaram się to zweryfikować ale szczerze wątpię, że jest aż tak źle... mBank to duża firma, a mForex do nich należy. Najwyżej jedno dokapitalizuje drugie. Nie wierzę, żeby aż tak oberwali, aby wpadli w mocniejsze tarapaty i mieli kłopoty z wypłatami ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Odbiją sobie na kredytach frankowych.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

DigitalSmoke pisze:Odbiją sobie na kredytach frankowych.
Chociażby... Bardziej martwiłbym się o firmy, których egzystecja oparta jest o działalność maklerską jak np. XTB, TMS...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

Pre Market (Bid Value): 16 Sty, 14:46 1.40 -11.23 (-88.92%)
Notowania FXCM w Pre Markiet.
http://stooq.pl/q/?s=fxcm.us&c=1y&t=l&a=lg&b=0

Co do debetów, to gdzieś czytałem (chyba forexfactory), że mają być korygowane w Oanda i FXPro.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ok, mForex już zdążył zaprzeczyć jakoby taka sytuacja miała miejsce więc polecam znajomemu zmienić źródła, najlepiej na bezpośrednie :). Byłbym wdzięczny za nie sianie takich plotek... To tylko niepotrzebny stres dla ludzi... A dla mnie rozładowany telefon... :)

-- pt 16-01-2015, 15:06 --

FXCM nieźle na tym oberwie... Kto wie jak to się skończy. Może przejęciem? IG Group już szuka potencjalnych okazji kupna firm konkunrencyjnych.

FxPro i Oanda zawsze korygowały debety do zera. To, że teraz tak robią, pokazuje, że chyba nie jest aż tak źle...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

fxjk11 pisze:
Michał-fx pisze:Mniej wiecej tak to wyglada po przeniesieniu tranzakcji na wykres.

chodziło mi o wiersz z historii rachunku a nie strzałki na wykresie gdzie nic nie widać
tak aby był czas z sekundami - jest mi to potrzebne jeżeli dasz rade
reszty nie potrzebuje tylko jeden wiersz , nawet dotyczący 0.01 lota

Prosze ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myśleć i działać jak Goldman !

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

raposo pisze:Ok, mForex już zdążył zaprzeczyć jakoby taka sytuacja miała miejsce
a dokładniej? zaprzeczyć że:

- ktoś wtopił 900.000 PLN ?

czy może

- że wypłacają do 100.000 PLN?

A co z tym jegomościem, który odmówił wpłaty 900tys ? Będą go egzekwować? :shock:
czy może mForex zrobi jak oanda i uzupełni depozyty? To mnie ciekawi.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

raposo pisze:Ok, mForex już zdążył zaprzeczyć jakoby taka sytuacja miała miejsce więc polecam znajomemu zmienić źródła, najlepiej na bezpośrednie :). Byłbym wdzięczny za nie sianie takich plotek... To tylko niepotrzebny stres dla ludzi... A dla mnie rozładowany telefon... :)

-- pt 16-01-2015, 15:06 --

FXCM nieźle na tym oberwie... Kto wie jak to się skończy. Może przejęciem? IG Group już szuka potencjalnych okazji kupna firm konkunrencyjnych.

FxPro i Oanda zawsze korygowały debety do zera. To, że teraz tak robią, pokazuje, że chyba nie jest aż tak źle...
To nie plotki zapewniam a oficjale stanowisko jest mi znane. Mają poważny problem i obydwoje o tym wiemy. Nic więcej nie powiedzieli ci niż każdemu innemu. Przeniesienie kapitału na pewno, bo innego wyjścia nie widzę.
Co ciekawsze to właśnie MM mogą mieć lepiej bo one mogą dowolnie anulować pozycje. Więc nie mają tego problemu które mają ECN czyli nie musza uregulować zobowiązań wobec dostawcy płynności. C może cieszyć to fakt że broker tez czasem może się spłukać nie tylko my małe żuczki :mrgreen:

-- 16 sty 2015, 15:19 --
highend pisze:
raposo pisze:Ok, mForex już zdążył zaprzeczyć jakoby taka sytuacja miała miejsce
a dokładniej? zaprzeczyć że:

- ktoś wtopił 900.000 PLN ?

czy może

- że wypłacają do 100.000 PLN?

A co z tym jegomościem, który odmówił wpłaty 900tys ? Będą go egzekwować? :shock:
czy może mForex zrobi jak oanda i uzupełni depozyty? To mnie ciekawi.
To mój znajomy po konsultacji z prawnikiem zdecydował ze nie zapłaci. Podobno ma szanse w sądzie a nawet jak przegra to odwlecze to w czasie do maksimum. Zapytałem c jeśli przegra, odpowiedział: "Zapisze wszystko na córkę i mogą mnie windykować ze starych gaci :D"
Obrazek

Awatar użytkownika
Darkst
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Darkst »

blacha pisze: Co ciekawsze to właśnie MM mogą mieć lepiej bo one mogą dowolnie anulować pozycje. Więc nie mają tego problemu które mają ECN czyli nie musza uregulować zobowiązań wobec dostawcy płynności. C może cieszyć to fakt że broker tez czasem może się spłukać nie tylko my małe żuczki
Parę postów, że MM zamykało pozycje na SL. Ciekawe co z drugą stroną medalu, S też dowolnie zamykali wczoraj na CHF, wypłaty tych shortów też będą realizować według własnego uznania? Ciekawi mnie sytuacja XTB i Bossa. Póki co cisza.

raposo czytałem Twój artykuł o franku. Tak z ciekawości, co to była za historia 40 lat temu lub gdzie można o tym poczytać? :wink:

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

Admiral funkcjonuje normalnie, bo akurat dzisiaj wypadala u mnie cykliczna wyplata zyskow i zrealizowali jak zwykle o czasie.

ODPOWIEDZ