Jarku, tym nie repaintującym Currency Slope Strenght również się nie podzielisz z kolegami ?.JAREK67 pisze:Bez SL. Chociaż pewnie jakiś trailing stop byłby potrzebny. Szkoda oddawać zysk.
Currency Slope Strenght
Re: Currency Slope Strenght
Czytajcie cały temat, przecież wrzucił na poprzedniej stronie...
Po co czytać cały dziennik? Przecież to nudne. Najważniejsze to doczytać czy krzywa kapitału rośnie? Wtedy można słać privy z prośbami o udostępnienie systemu.Pilar pisze:Czytajcie cały temat, przecież wrzucił na poprzedniej stronie...

Taka teraz jest tendencja na forum.
Hah, dodatkowo temat ma tyle stron że ciężko przez to przebrnąć
A tak serio to widać spory potencjał, nieźle ogarniasz to programowanie, dla mnie to czarna magia 

Potencjał jest faktycznie spory. Zwłaszcza jeśli chodzi o wejścia.Wydaje się, że są skuteczne. Dylemat zasadniczy, to w którym momencie zabierać zysk? Mam pomysł, który często stosuję w robotach. Coś w rodzaju TrailingStop. Tylko, że tu będzie kontrolowany stopień "rozjechania" średnich.Pilar pisze:Hah, dodatkowo temat ma tyle stron że ciężko przez to przebrnąćA tak serio to widać spory potencjał, nieźle ogarniasz to programowanie, dla mnie to czarna magia
Sorki Jarku nie zauważyłem twojego linka. Naprawde wielkie dzięki, i przepraszam za zbędne sugestie. Aczkolwiek cały czas mam w pamieci, że ciągle nie chcesz podzielić sie ze mną tymi dwoma wskaźnikami odnośnie sumowania volumenów ze siwngów oraz wyznaczania s/r na podstawie wysokowolumenowych świeczek. Cały czas ich potrzebuje i cały czas liczę na to, że ruszy cię w końcu sumienie.Pilar pisze:Hah, dodatkowo temat ma tyle stron że ciężko przez to przebrnąćA tak serio to widać spory potencjał, nieźle ogarniasz to programowanie, dla mnie to czarna magia
P.S. Czy mógłbyś specjalnie dla mnie skompilowac jeszcze raz ex.4 dla towjego skryptu Stopp Loos Calculator, tak aby "risk percent" wynosił w nim 0.5 % na transakcję (a nie 2%) ?. Z oczywistych względów nie pytam nawet o kod źródłowy .....
Nie mógłbym. Albo masz coś ciekawego do przekazania w tematyce dziennika, albo nie spamuj tu.drendriu pisze:....
Wracając to tematu.
Pierwsza przymiarka do maksymalizacji zysku. Polegać to będzie na wykorzystaniu parametru "treshold" wskaźnika. Na podstawie jego wskazań będzie generowany dodatkowy warunek zamknięcia pozycji. W skrócie jeśli w trakcie trzymania pozycji jego wartość >1 i potem spadnie poniżej 1, nastąpi zamknięcie pozycji bez czekania na przecięcie krzywych. Tak jak na screenie pokazuję.

фотохостинг
-- Dodano: pn 17-03-2014, 7:00 --
Tu będą prezentowane wyniki - http://www.forexfactory.com/kasia#31
-- Dodano: pn 17-03-2014, 10:19 --
Wprowadziłem dodatkowy mechanizm zamykania pozycji.
Jeśli zysk przekroczy 10% wartości konta to robot zamyka wszystkie pozycje.
Może dobrze kombinuję, może źle. Czas pokaże.

фотохостинг
Ok. W sumie chodzą 4 instancje MT4 z tym systemem.
1. Z dodatkowym mechanizmem zamykania po osiągnięciu 10% zysku
2. To samo tylko z progiem 100%
3. Bazująca tylko na przecięciach krzywych. Czyli bez żadnego wspomagania.
4. Konto real z progiem 10%. Tu sobie będe pozwalał na ingerencję wg własnego uznania.
Czas pokaże, która koncepcja jest najbardziej efektywna.
1. Z dodatkowym mechanizmem zamykania po osiągnięciu 10% zysku
2. To samo tylko z progiem 100%
3. Bazująca tylko na przecięciach krzywych. Czyli bez żadnego wspomagania.
4. Konto real z progiem 10%. Tu sobie będe pozwalał na ingerencję wg własnego uznania.
Czas pokaże, która koncepcja jest najbardziej efektywna.
A próbowałeś robić jakiś backtest ? ( pomijając wiarygodność backtestu, chodzi tylko o pogląd na sytuację ).
Solą życia jest kasa.