Currency Slope Strenght

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Currency Slope Strenght

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

JAREK67 pisze:Bez SL. Chociaż pewnie jakiś trailing stop byłby potrzebny. Szkoda oddawać zysk.
Jarku, tym nie repaintującym Currency Slope Strenght również się nie podzielisz z kolegami ?.

Pilar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pilar »

Czytajcie cały temat, przecież wrzucił na poprzedniej stronie...

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Pilar pisze:Czytajcie cały temat, przecież wrzucił na poprzedniej stronie...
Po co czytać cały dziennik? Przecież to nudne. Najważniejsze to doczytać czy krzywa kapitału rośnie? Wtedy można słać privy z prośbami o udostępnienie systemu. :wink:
Taka teraz jest tendencja na forum.

Pilar
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Pilar »

Hah, dodatkowo temat ma tyle stron że ciężko przez to przebrnąć :D A tak serio to widać spory potencjał, nieźle ogarniasz to programowanie, dla mnie to czarna magia :oops:

JAREK67
Maniak
Maniak

Pilar pisze:Hah, dodatkowo temat ma tyle stron że ciężko przez to przebrnąć :D A tak serio to widać spory potencjał, nieźle ogarniasz to programowanie, dla mnie to czarna magia :oops:
Potencjał jest faktycznie spory. Zwłaszcza jeśli chodzi o wejścia.Wydaje się, że są skuteczne. Dylemat zasadniczy, to w którym momencie zabierać zysk? Mam pomysł, który często stosuję w robotach. Coś w rodzaju TrailingStop. Tylko, że tu będzie kontrolowany stopień "rozjechania" średnich.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Pilar pisze:Hah, dodatkowo temat ma tyle stron że ciężko przez to przebrnąć :D A tak serio to widać spory potencjał, nieźle ogarniasz to programowanie, dla mnie to czarna magia :oops:
Sorki Jarku nie zauważyłem twojego linka. Naprawde wielkie dzięki, i przepraszam za zbędne sugestie. Aczkolwiek cały czas mam w pamieci, że ciągle nie chcesz podzielić sie ze mną tymi dwoma wskaźnikami odnośnie sumowania volumenów ze siwngów oraz wyznaczania s/r na podstawie wysokowolumenowych świeczek. Cały czas ich potrzebuje i cały czas liczę na to, że ruszy cię w końcu sumienie.

P.S. Czy mógłbyś specjalnie dla mnie skompilowac jeszcze raz ex.4 dla towjego skryptu Stopp Loos Calculator, tak aby "risk percent" wynosił w nim 0.5 % na transakcję (a nie 2%) ?. Z oczywistych względów nie pytam nawet o kod źródłowy .....

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

....

JAREK67
Maniak
Maniak

drendriu pisze:....
Nie mógłbym. Albo masz coś ciekawego do przekazania w tematyce dziennika, albo nie spamuj tu.
Wracając to tematu.
Pierwsza przymiarka do maksymalizacji zysku. Polegać to będzie na wykorzystaniu parametru "treshold" wskaźnika. Na podstawie jego wskazań będzie generowany dodatkowy warunek zamknięcia pozycji. W skrócie jeśli w trakcie trzymania pozycji jego wartość >1 i potem spadnie poniżej 1, nastąpi zamknięcie pozycji bez czekania na przecięcie krzywych. Tak jak na screenie pokazuję.
Obrazek
фотохостинг

-- Dodano: pn 17-03-2014, 7:00 --

Tu będą prezentowane wyniki - http://www.forexfactory.com/kasia#31

-- Dodano: pn 17-03-2014, 10:19 --

Wprowadziłem dodatkowy mechanizm zamykania pozycji.
Jeśli zysk przekroczy 10% wartości konta to robot zamyka wszystkie pozycje.
Może dobrze kombinuję, może źle. Czas pokaże. ;)
Obrazek
фотохостинг

JAREK67
Maniak
Maniak

Ok. W sumie chodzą 4 instancje MT4 z tym systemem.
1. Z dodatkowym mechanizmem zamykania po osiągnięciu 10% zysku
2. To samo tylko z progiem 100%
3. Bazująca tylko na przecięciach krzywych. Czyli bez żadnego wspomagania.
4. Konto real z progiem 10%. Tu sobie będe pozwalał na ingerencję wg własnego uznania.
Czas pokaże, która koncepcja jest najbardziej efektywna.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

A próbowałeś robić jakiś backtest ? ( pomijając wiarygodność backtestu, chodzi tylko o pogląd na sytuację ).
Solą życia jest kasa.

ODPOWIEDZ