Co o tym myślicie?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Re: Co o tym myślicie?

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

personov pisze:Takich wkaźników "słupkowych" jest wiele. Sam mam okolo dziesięciu. I wszystkie wyglądają tak samo, ale ich dzialanie się różni. Moim zdaniem nie ma się co sugerować tym jak ten wskaźnik wygląda.
Ten wskaźnik z tematu działa tak szybko, że nie spotkałem się z czyms takim. I nie repaintuje. To jest na prawdę zupelnie coś innego. Mogę pokazać ze 100 screenów z takimi wskaźnikami, ale to nie to.
A to nie wystarczy ustawić wskaźnika tak aby nie repeintował, czyli bieżący wskażnik kierunku jest już opracowany na podstawie poprzedniego baru, a to co teoretycznie by repaintowalo wyświetli sie dopiero po uformowaniu sie świecy, czyli taki ukryty repaint i wszystko przestawione +1

nie wiem czy sie dobrze wyrazilem ale to by ukryło repaint i by działało tak samo jak inne wskaźniki

seba_wawa
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: seba_wawa »

personov pisze:Takich wkaźników "słupkowych" jest wiele. Sam mam okolo dziesięciu. I wszystkie wyglądają tak samo, ale ich dzialanie się różni. Moim zdaniem nie ma się co sugerować tym jak ten wskaźnik wygląda.
Ten wskaźnik z tematu działa tak szybko, że nie spotkałem się z czyms takim. I nie repaintuje. To jest na prawdę zupelnie coś innego. Mogę pokazać ze 100 screenów z takimi wskaźnikami, ale to nie to.

Właśnie ten system DDF (link powyżej) daje sygnał kupna lub sprzedaży z wyprzedzeniem;)

Wszystkie systemy tego typu dają info tylko z wyprzedzenie maksymalnym od jednego do dwóch bar.
Do tego jest potrzebna wiedza z PA, wydarzenia, AT oraz siedzenie przy kompie przez cały czas.

Uwierz mi, nie ma wspaniałych wskaźników które są "jasnowidzami"

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

NIe wiem, czy mnie dobrze zrozumieliście.
Nie bronię tego wskaźnika, bo go nie znam. Widziałem tylko tyle co na filmie. Chodzi mi tylko o to, że te słupki czerwone i niebieskie to jest jedynie "sposób wyświetlania" wskażnika. Ale jak działa wskaźnik ? To już inna sprawa.
Nie ma więc sensu pokazywać pierwszy z brzegu wskaźnik, który ma taki sam "sposób wyświetlania" ( słupki czerwone i niebieskie ) i twierdzić, że to właśnie ten wskażnik, albo jeszcze w innym systemie kolejny ten sam wskaźnik. To, że wygląda tak samo to nie jest żaden argument.
Solą życia jest kasa.

hannibal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hannibal »

jakbym miał 1 mln Euro to już bym nie musiał inwestować...pomijam fakt że 25% przeznaczyć na depozyt i spokojnie można sobie inwestować w cokolwiek i spokojnie zarabiać bez super systemów

ODPOWIEDZ