CMC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
10
48%
Poza paroma minusami są ok
6
29%
Przeciętny
2
10%
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
3
14%
 
Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1717
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 02 gru 2018, 18:43

mayburn pisze: -ominięcie platformy(clienta) brokera (na ogół topornej) i posługiwanie się inna.


Jaką inną platformą ? Masz jakąś własną platformę czy jak ? Możesz przybliżyć temat skoro już tak ładnie zacząłeś ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

mayburn
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 68
Rejestracja: 03 wrz 2015, 14:48

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: mayburn » 03 gru 2018, 11:15

MarioDM pisze: Jaką inną platformą ? Masz jakąś własną platformę czy jak ? Możesz przybliżyć temat skoro już tak ładnie zacząłeś ?
Hej

Tak, lata temu ze względu na specyfikę swojego handlu i braku gotowych rozwiązań (of the shelf) na rynku byłem zmuszony napisać własne rozwiązanie. I tak zostało.

pozdro

kubekzkawą
Bywalec
Bywalec
Posty: 12
Rejestracja: 23 sie 2016, 18:18

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: kubekzkawą » 03 gru 2018, 17:29

mayburn pisze:
MarioDM pisze: Jaką inną platformą ? Masz jakąś własną platformę czy jak ? Możesz przybliżyć temat skoro już tak ładnie zacząłeś ?
Hej

Tak, lata temu ze względu na specyfikę swojego handlu i braku gotowych rozwiązań (of the shelf) na rynku byłem zmuszony napisać własne rozwiązanie. I tak zostało.

pozdro
Hej
Czy możesz zdradzić coś więcej jeżeli chodzi o
-możliwości (czy masz możliwość tylko składania zleceń (z pominięciem platformy), czy też Twoje rozwiązanie działa także "do" (nie tylko od Twojego komputera)-dwukierunkowa komunikacja, czyli np możliwość rysowania własnych wykresów (w oparciu o dane z cmc)?
-techniczne szczegóły, w czym napisałeś ten "most" (js, python, java, R), jak i samą "Twoją platformę"?
-może jesteś w stanie polecić literaturę, poświęconą reverse engineeringowi, jeżeli chodzi o aplikacje HTML5, android?
Serdeczne dzięki za info, temat jest bardzo ciekawy

mayburn
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 68
Rejestracja: 03 wrz 2015, 14:48

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: mayburn » 03 gru 2018, 21:08

kubekzkawą pisze: Hej
Czy możesz zdradzić coś więcej jeżeli chodzi o
-możliwości (czy masz możliwość tylko składania zleceń (z pominięciem platformy), czy też Twoje rozwiązanie działa także "do" (nie tylko od Twojego komputera)-dwukierunkowa komunikacja, czyli np możliwość rysowania własnych wykresów (w oparciu o dane z cmc)?
-techniczne szczegóły, w czym napisałeś ten "most" (js, python, java, R), jak i samą "Twoją platformę"?
-może jesteś w stanie polecić literaturę, poświęconą reverse engineeringowi, jeżeli chodzi o aplikacje HTML5, android?
Serdeczne dzięki za info, temat jest bardzo ciekawy
Witam

Myśłę że już jesteśmy mocno OT tego wątku i zaraz mod pogoni.
Odpowiem tu krótko na pytania, ale polecam zakończyć temat jak jest i ewentualnie jak masz więcej pytań otworzyć nowy wątek w programowaniu.
Postaram się odpowiedzieć na ile będę mógł.

ad1. tak dwukierunkowa transmisja, odbierasz i wysyłasz dane pakietami bezpośrednio do ich serwerów. Z tym że nie implementuję dużej większości ficzerów ich platformy bo są mi niepotrzebne.
ad2. Jeśli chodzi o "most" to praktycznie wszystko jest napisane w cpp+js. Jeśli chodzi o cmc to jest trochę roboty z tym, np. z mt4 jest dużo łatwiej i mniej pracy. Najlepiej zrobić tak by jak najwięcej korzystać z ich(cmc) kodu, tak by na ciebie pracował. Wtedy masz mało roboty z maintanancem.
Jeśli chodzi o "platforme", też jest to cpp+js. Najlepiej napisać modułowo wszytko.
ad3. Cała wiedza to praktyka i internet, oraz inni ludzie z którymi można robić projekty.

.pozdrawiam

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła
Posty: 290
Rejestracja: 18 sty 2007, 12:56
Kontakt:

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa » 03 gru 2018, 21:16

Ja się tylko tak napinam :p Handel bez swapów na indeksach bardzo mi pasuje. Więc ile wynosi opłata za przelew z DB do polskiego banku?
https://www.myfxbook.com/members/sardon ... la/3294315
Z pustego, to nawet samolot nie naleje - pijok za sklepem do innych pijoków
Jedyne co można dobrze zrobić w stresie, to obesrać sobie kalesony - ja sam

kubekzkawą
Bywalec
Bywalec
Posty: 12
Rejestracja: 23 sie 2016, 18:18

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: kubekzkawą » 12 gru 2018, 15:45

Witam

Myśłę że już jesteśmy mocno OT tego wątku i zaraz mod pogoni.
Odpowiem tu krótko na pytania, ale polecam zakończyć temat jak jest i ewentualnie jak masz więcej pytań otworzyć nowy wątek w programowaniu.
Postaram się odpowiedzieć na ile będę mógł.

ad1. tak dwukierunkowa transmisja, odbierasz i wysyłasz dane pakietami bezpośrednio do ich serwerów. Z tym że nie implementuję dużej większości ficzerów ich platformy bo są mi niepotrzebne.
ad2. Jeśli chodzi o "most" to praktycznie wszystko jest napisane w cpp+js. Jeśli chodzi o cmc to jest trochę roboty z tym, np. z mt4 jest dużo łatwiej i mniej pracy. Najlepiej zrobić tak by jak najwięcej korzystać z ich(cmc) kodu, tak by na ciebie pracował. Wtedy masz mało roboty z maintanancem.
Jeśli chodzi o "platforme", też jest to cpp+js. Najlepiej napisać modułowo wszytko.
ad3. Cała wiedza to praktyka i internet, oraz inni ludzie z którymi można robić projekty.

.pozdrawiam[/quote]

Cześć
1. Czy mógłbyś rozwinąć wątek praktyki i internetu (jakieś ciekawe strony www temu poświęcone)? (nie chcę zakładać nowego wątku w programowaniu, gdyż nie wiem jak wiele tajemnic byłbyś w stanie uchylić)

PS
Co sądzicie o nowych zmianach na platformie NextGeneration, zakładki i widok wielu wykresów (interwałów). Moim zdaniem fantastyczne zmiany, tego mi brakowało na NG (w porównaniu do MT4)

Pozdrawiam

mzyska
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 73
Rejestracja: 15 cze 2010, 15:47

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: mzyska » 12 gru 2018, 19:31

Przed chwilą dostałem wiadomość, że polskie konto jest już dostępne.

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła
Posty: 290
Rejestracja: 18 sty 2007, 12:56
Kontakt:

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa » 12 gru 2018, 21:07

mzyska pisze:Przed chwilą dostałem wiadomość, że polskie konto jest już dostępne.
Zrobiłem groźną minę i ulegli :p też dostałem maila, no to potwierdzę łaskawie te dane :roll:
https://www.myfxbook.com/members/sardon ... la/3294315
Z pustego, to nawet samolot nie naleje - pijok za sklepem do innych pijoków
Jedyne co można dobrze zrobić w stresie, to obesrać sobie kalesony - ja sam

mayburn
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 68
Rejestracja: 03 wrz 2015, 14:48

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: mayburn » 13 gru 2018, 13:02

kubekzkawą pisze: Cześć
1. Czy mógłbyś rozwinąć wątek praktyki i internetu (jakieś ciekawe strony www temu poświęcone)? (nie chcę zakładać nowego wątku w programowaniu, gdyż nie wiem jak wiele tajemnic byłbyś w stanie uchylić)
Hej

Niestety nie, gdyż w sumie nie używam nic poza oficjalną dokumentacją programistyczną. Pozatym google wystarcza.

Jeśli chodzi o same konektory do gield i brokerów to napisałem na swój użytek kilka i w sumie nie miał bym nic przeciwko temu by udostępnić kod np na githubie. Ale z uwagi że jest to tak specyficzna nisza (głownie automatyzacja i roboty) i raczej mało przydatna innym to raczej nie ma sensu.
Poza tym cmc mogłoby sie to nie spodobać.
kubekzkawą pisze: PS
Co sądzicie o nowych zmianach na platformie NextGeneration, zakładki i widok wielu wykresów (interwałów). Moim zdaniem fantastyczne zmiany, tego mi brakowało na NG (w porównaniu do MT4)

Pozdrawiam
Krok naprzód, ale ten durny limit maksymalnej liczby naraz otwartych wykresów w ilości 10 sztuk skutecznie ogranicza funkcjonalnosc.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak
Posty: 1717
Rejestracja: 20 lis 2010, 20:24

Re: CMC Markets

Nieprzeczytany post autor: MarioDM » 14 gru 2018, 13:16

Też dostałem wczoraj z rana maila od CMC z info o koncie w PKO BP. Pół roku im to zajęło. Widać zakładanie konta to skomplikowana procedura . Przynajmniej dla nich. Inteligentni inaczej.
No to co ? Wypłacamy za 1 ... 2 ... . JUŻ ! Sorka, że nie doliczyłem do 3, ale liczy się czas. :p
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ