Nie nie musisz, w sumie nie jest to konieczne... mam tylko problem z wartością ciała - pokazuje się 0, za to knoty działają, nie wiem dlaczego tak jest.Esco pisze:To już na jutro dopisze.
Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Działa jak należy! Jeszcze raz Esco wielkie dzięki... jesteś gośćSprawdź teraz wrzuciłem zaktualizowana wersje.

Ten wskaźnik naprawdę może się mi przydać.
Wnoszę o pochwałę za życzliwą pomoc

Pozdrawiam.
"Do osiągnięcia ambitnych celów życiowych potrzeba mniej wysiłku niż do znoszenia ubóstwa i biedy"
Jeżeli mogę się dołączyć do dyskusji, to mnie czegoś tu brakuje. Otóż chciałbym aby do standardowego widoku informacji...:Działa jak należy!

... była jeszcze dołączana informacja o aktualnym okresie z którego wyliczane są wartości body, up, down, coś ala ....
Atr body (okres): xxx
Atr up (okres): xxx
Atr down (okres): xxx
Wersja 0.2
Dodane automatyczne rozpoznawanie par jenowych.
Dodane wyświetlanie okresu w komentarzu
Dodane wyświetlanie wartości dla aktualnej świecy
Dodane procentowe porównanie wartości aktualnych z historycznymi.
Wersja 0.3
Poprawiony błąd z AtrCurrent Down
Dodane automatyczne rozpoznawanie par jenowych.
Dodane wyświetlanie okresu w komentarzu
Dodane wyświetlanie wartości dla aktualnej świecy
Dodane procentowe porównanie wartości aktualnych z historycznymi.
Wersja 0.3
Poprawiony błąd z AtrCurrent Down
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2012, 17:18 przez Esco, łącznie zmieniany 2 razy.
A tak a'propos ostatniego zrzutu ...:Wersja 0.2

... to co ten ATR właściwie liczy?. No bo jeżeli by się zastanowić to te wartości procentowe za jeden okres (czyli dla jednej ostatniej świecy) dla wszystkich interesujących nas cząstek tekjże świecy (body,up,down,updown) nie powinny czasami wynosić 100% (gdzie Body powinno równać się Current Body itd...)?.
Relacje pomiędzy wartościami aktualnej świecy a historycznie wyliczonymi wartościami ATR.
W tym przypadku dla testów wrzuciłem okres 1 na usdjpy żeby łatwo sprawdzić czy wszystko się zgadza stąd takie małe wartości.
Kod: Zaznacz cały
8.5 = 73.9 % z 11.5
7.3 = 187.2 % z 3.9
Chmm... wydaje mi się, że koledze Thorez (i mnie również) nie chodziło o relacje ostatniej świecy odnośnie historycznego ATR tylko o zasadę:Esco pisze:Relacje pomiędzy wartościami aktualnej świecy a historycznie wyliczonymi wartościami ATR.
... i jeżeli bierzesz średnią z jednej ostatniej świecy to body powinno równać się ostatniemu current body, up powinno sie równać ostatniemu current up itd....Thorez pisze:średnia wielkość knotów górnych z ostatnich 10 świec: 21 pip
Biorę z przedostatniej i porównuje do obecnie się formującej.
Aktualna nie bierze udziału w liczeniu wartości historycznej.
Jeżeli wybierze się większy okres będzie to porównanie średniej z X ostatnich świec do parametrów aktualnie się formującej.
Procentowe porównanie dałem ponieważ uważam że jest to najbardziej naturalna forma porównania wartości.
Aktualna nie bierze udziału w liczeniu wartości historycznej.
Jeżeli wybierze się większy okres będzie to porównanie średniej z X ostatnich świec do parametrów aktualnie się formującej.
Procentowe porównanie dałem ponieważ uważam że jest to najbardziej naturalna forma porównania wartości.