Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
-
- Pasjonat
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Czy istnieje coś takiego do MT4 : Składam sobie zlecenie limit np buy limit, określam wolumen np 0.5 lota, po cenie np 1.5650, cena zalicza poziom i zlecenie się aktywuje. Teraz chciał bym aby po np 10 pipsach zamknęło mi 0.3 lota (60% pozycji) a nie wszystko. Reszta niech sobie idzie dalej.. Czy pozostaje mi ręcznie za każdym razem po np 10 pipsach zamykać część pozycji czy też może istnieje jakiś pomocny skrypt/wskaźnik który by odciążył mnie?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
http://www.pointzero-trading.com/FreeMe ... ds/view/19MaciejWLKP pisze:Czy istnieje coś takiego do MT4 : Składam sobie zlecenie limit np buy limit, określam wolumen np 0.5 lota, po cenie np 1.5650, cena zalicza poziom i zlecenie się aktywuje. Teraz chciał bym aby po np 10 pipsach zamknęło mi 0.3 lota (60% pozycji) a nie wszystko. Reszta niech sobie idzie dalej.. Czy pozostaje mi ręcznie za każdym razem po np 10 pipsach zamykać część pozycji czy też może istnieje jakiś pomocny skrypt/wskaźnik który by odciążył mnie?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Raposo, dzięki 
Edit:
Niestety tam trzeba podać konkretną datę, a ja bym chciał żeby się podawało tylko godzinę

Edit:
Niestety tam trzeba podać konkretną datę, a ja bym chciał żeby się podawało tylko godzinę
-
- Pasjonat
dziękiraposo pisze:http://www.pointzero-trading.com/FreeMe ... ds/view/19MaciejWLKP pisze:Czy istnieje coś takiego do MT4 : Składam sobie zlecenie limit np buy limit, określam wolumen np 0.5 lota, po cenie np 1.5650, cena zalicza poziom i zlecenie się aktywuje. Teraz chciał bym aby po np 10 pipsach zamknęło mi 0.3 lota (60% pozycji) a nie wszystko. Reszta niech sobie idzie dalej.. Czy pozostaje mi ręcznie za każdym razem po np 10 pipsach zamykać część pozycji czy też może istnieje jakiś pomocny skrypt/wskaźnik który by odciążył mnie?

"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem, które samo dobiera wielkość lota podczas składania zlecenia z palca w oparciu o np. linię poziomą/średnią, która jest wielkością SL?
Najlepiej byłoby, żeby tak ustalona wartość lota była wpisana/ustalona, że jedyne co pozostaje to kliknąć kup lub sprzedaj
Z góry dzięki
Najlepiej byłoby, żeby tak ustalona wartość lota była wpisana/ustalona, że jedyne co pozostaje to kliknąć kup lub sprzedaj

Z góry dzięki
Just do it !
Szukaj na forum:trader pisze:Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem, które samo dobiera wielkość lota podczas składania zlecenia z palca w oparciu o np. linię poziomą/średnią, która jest wielkością SL?
Z góry dzięki
"Stop Loss Calculator..."
"Narzędzie do wspomagania tradingu..."
Poszukałem jeszcze na necie i chodziło mi o rozwiązanie podobne do Auto Trade Driver.
https://youtu.be/WwGBl0bgLWU
Czy zna ktoś podobne ale darmowe rozwiązanie?
https://youtu.be/WwGBl0bgLWU
Czy zna ktoś podobne ale darmowe rozwiązanie?

Just do it !
Być może komuś się też przyda w MT4
Jakiś czas temu wpadłem na temat
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=446190
odnośnie zmiany TF, szablonów na wszystkich otworzonych wykresach. Musi być zaznaczone Umożliw import DLL.
Narzędzia > Opcje > Strategie > Zezwalaj na import DLL.
Ponadto przerobiłem ten skrypt zmiany TF na osobne TFy i bez potwierdzenia okna aby było wygodniej. Oprócz zmiany szablonów dorzucam dwa inne skrypty, które powiększają i pomniejszają nam widok na wszystkich wykresach dla bieżącej analizy wykresów. U mnie to wygląda tak:

Skrypty wklejamy do:
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\[32 znaki]\Scripts\
Jakiś czas temu wpadłem na temat
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=446190
odnośnie zmiany TF, szablonów na wszystkich otworzonych wykresach. Musi być zaznaczone Umożliw import DLL.
Narzędzia > Opcje > Strategie > Zezwalaj na import DLL.
Ponadto przerobiłem ten skrypt zmiany TF na osobne TFy i bez potwierdzenia okna aby było wygodniej. Oprócz zmiany szablonów dorzucam dwa inne skrypty, które powiększają i pomniejszają nam widok na wszystkich wykresach dla bieżącej analizy wykresów. U mnie to wygląda tak:

Skrypty wklejamy do:
C:\Users\[Użytkownik]\AppData\Roaming\MetaQuotes\[32 znaki]\Scripts\
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szukałem tych zoomów, ale jakoś nie mogłem namierzyć. Dzięki.
Poszukuje wskaznika ktory liczy ile PIPS miala ostatnia zamknieta swieca.
Chodzi mi aby obliczal mi swiece H4 po zamknieciu ile miala pips i pokazywal gdzies z boku MT4 lub nad swieca aby recznie tego nie obliczac krzyzykiem, tylko szybko miec wynik.
Jak ktos zna taki wskaznik lub ma to prosze o info
Z gory wielkie dzieki!
Chodzi mi aby obliczal mi swiece H4 po zamknieciu ile miala pips i pokazywal gdzies z boku MT4 lub nad swieca aby recznie tego nie obliczac krzyzykiem, tylko szybko miec wynik.
Jak ktos zna taki wskaznik lub ma to prosze o info
Z gory wielkie dzieki!