Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Dadas

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

hank4 pisze:Witam

Czy ktoś moze mi wyjasnic dla czego ten wskaźnik maluje? I czy mozna go przerobic tak aby nie malował albo moze istnieje jego odpowiednik który nie maluje.Ja szukałem (w śród wskaźników overbought/oversold )ale nie znalazłem.Jezeli ktos posiada proszę o podesłanie.
A o co konkretnie tobie chodzi?
Maluje to co ma malować.
W MT4 masz "Stochastic Oscilator" w folderze "Oscylatory".

A ty, konkretnie co chciałbyś, żeby taki wskaźnik robił?

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

Wybacz źle to ująłem. Nie maluje tylko przemalowuje. Użyłem złego słowa.

Dadas

hank4 pisze:Wybacz źle to ująłem. Nie maluje tylko przemalowuje. Użyłem złego słowa.
Każdy wskaźnik, który liczy jakieś średnie, musi przemalowywać.
Czego wy wszyscy nie rozumiecie???
Bo ja ciągle spotykam ludzi, którzy chcą, żeby wskaźnik pokazywał przyszłość.
Przecież wskaźnik bazujący na obliczeniach średnich, bierze dane z świec, które już się narysowaly!!!
Żaden wskaźnik nie bierze danych z kosmosu ani z świec, których nie ma.
A więc, ciągle przelicza i dlatego przemalowywuje.
Zadaj jakąś bardzo długą średnią, to nie będzie tak często zmieniał zdania, ten wskaźnik.

Zrozumcie wreszcie!
Wskaźniki są tylko po to, żeby coś pokazać, a nie wskazać co cena zrobi.

Wskażnik nie wie, i nikt nie wie, czy dany instrument jest "overbought" czy "oversold".
Jest to tylko wskazanie relatywne na podstawie tego, co było średnie w danym okresie historycznym.

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

Rozumiem.Mi nie chodzi o to że na obecnej świecy np 10 razy zmienił barwę tylko ze przemalowuje wstecz. Dla tego miałem pytanie czy mozna tak zrobic aby nie przemalowywał wstecz.

Dadas

hank4 pisze:Rozumiem.Mi nie chodzi o to że na obecnej świecy np 10 razy zmienił barwę tylko ze przemalowuje wstecz. Dla tego miałem pytanie czy mozna tak zrobic aby nie przemalowywał wstecz.
Wypróbuj ten:
!_QQE new_mtf + alerts & arrows (M5).mq4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

djgensty
Bywalec
Bywalec

Stały ADR

Nieprzeczytany post autor: djgensty »

Witam, czy macie może coś takiego co pokazuje ADR np. z 7 dni z tym, że liczy bez dnia obecnego. Żeby doprecyzować o co mi chodzi podam taką sytuację:

Wskaźniki, które mam rysują mi linie ADR 7 lecz dane, które pobierają są z 7 dni włącznie z tym dniem sesyjnym, w którym chcę inwestować. Problem polega na tym, że dane na wykresie 1D są dynamiczne w związku z dynamicznością bądź 'leniwością' rynku i linie ADR 7 zmieniają się w zależności od tego w ciągu dnia. Mając z góry określone poziomy na dany dzień o wiele łatwiej byłoby inwestować.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki

Dadas

Re: Stały ADR

djgensty pisze:Witam, czy macie może coś takiego co pokazuje ADR np. z 7 dni z tym, że liczy bez dnia obecnego. Żeby doprecyzować o co mi chodzi podam taką sytuację:

Wskaźniki, które mam rysują mi linie ADR 7 lecz dane, które pobierają są z 7 dni włącznie z tym dniem sesyjnym, w którym chcę inwestować. Problem polega na tym, że dane na wykresie 1D są dynamiczne w związku z dynamicznością bądź 'leniwością' rynku i linie ADR 7 zmieniają się w zależności od tego w ciągu dnia. Mając z góry określone poziomy na dany dzień o wiele łatwiej byłoby inwestować.

Za wszelkie odpowiedzi z góry dzięki
Może ten ci się spodoba?
http://www.forex-tsd.com/metatrader-4/3 ... r-adr.html

Maxk3
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Maxk3 »

Witam cię Dadas, orientujesz się czy można dodać lub napisać jakiś wskaźnik do komórkowej wersji MT4 pod androida niż te które są w oryginale zamieszczone, z góry dzięki za odpowiedz

djgensty
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: djgensty »

Dzięki, pokombinowałem z tym co znalazłeś i jest ok. Ale jeśli jeszcze mogę zapytać o jedną rzecz. Chodzi mi o Alert informujący o tym kiedy świeca zamknie się powyżej zaznaczonego poziomu. Mam wiele alertów i szukałem też tu na forum, ale natknąłem się jedynie na takie, które informują o dotknięciu ceny.

Dadas

Maxk3 pisze:Witam cię Dadas, orientujesz się czy można dodać lub napisać jakiś wskaźnik do komórkowej wersji MT4 pod androida niż te które są w oryginale zamieszczone, z góry dzięki za odpowiedz
Napisać na pewno można, App-sa na Androida.
Jednak, nie zajmowałem się tym tematem.
Osobiście nie używam platform na komórkę.
Zresztą, wygląda na to, że MetaQuotes jeszcze do tego tematu nie podeszło.
http://forum.mql4.com/59814#888748

-- Dodano: czw 11-09-2014, 10:29 --
djgensty pisze:Dzięki, pokombinowałem z tym co znalazłeś i jest ok. Ale jeśli jeszcze mogę zapytać o jedną rzecz. Chodzi mi o Alert informujący o tym kiedy świeca zamknie się powyżej zaznaczonego poziomu. Mam wiele alertów i szukałem też tu na forum, ale natknąłem się jedynie na takie, które informują o dotknięciu ceny.
Taki alert to żaden problem.
Problem jedynie co ty masz na myśli przez "zaznaczony poziom"?
Jak ty chcesz zaznaczać ten poziom, czyli skąd alert ma wiedzieć, gdzie zadziałać?

ODPOWIEDZ