Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Witam
Poszukuje takiego jak na obrazku wskaznika Breakout Levels,niestety nigdzie go nie widze. Jakis czas temu go mialem lecz wydawalo mi sie ze nazywal sie auto rend line lecz to nie on.
Jaki kolwiek pomysl mile widziany.
Pozdrawiam
Poszukuje takiego jak na obrazku wskaznika Breakout Levels,niestety nigdzie go nie widze. Jakis czas temu go mialem lecz wydawalo mi sie ze nazywal sie auto rend line lecz to nie on.
Jaki kolwiek pomysl mile widziany.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam mam coś takiego może się nada...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witamraposo pisze:Skorzystaj z trybu wizualnego w backtesterze MT4. Wybierz dowolną strategię, ustaw sobie swoje wskaźniki czy nawet załaduj template i po prostu nie zwracaj uwagi na to co tam wyczynia EA.
Czy moge rowniez sprawdzic w ten sposob czy wskaznik maluje?
Jak tak to czy moze dokladnie ktos wytlumaczyc jak to zrobic?
pozdrawiam
Uruchamiasz tester, zatrzymujesz i do wykresu dodajesz wskaźnik, a potem puszczasz test dalej.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Nie wiem czy dobrze robie. Wlaczam tester strategii(wrzucilem jakas trategie,puscilem,zatrzymalem,przenioslem wskaznik do okienka ze strategia i nic) i co dalej,jak bys mogl lopatologicznie wytlumaczyc.
No i łopatologicznie puszczasz dalej test, kurs się zmienia, a wskaźnik się maluje na wykresie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
ok juz wiem dzieki
Prosty wskaźnik, https://www.dropbox.com/s/q3ig58ryxem0q ... ulator.ex4
który automatycznie dobierze wielkość pozycji jaką można otworzyć przy zdefiniowanym wcześniej ryzyku.
Ryzyko można zdefiniować jako konkretną kwotę, którą akceptujemy stracić w sytuacji złapania SL, lub jako % wartości rachunku (domyślnie 2%)
Żeby obliczyć wartość pozycji należy przeciągnąć czerwoną kreskę nad, lub pod aktualną cenę i wtedy pokaże się pasek z danymi jak na obrazku poniżej.
Format wyświetlanych danych: odległość SL od aktualnej ceny/poziom SL/wielkość pozycji

-- Dodano: czw 27-02-2014, 23:53 --
Dla wszystkich miłośników drabinek zrobiłem pewną modyfikację skryptu, który służy do ich stawiania.
Załóżmy że w jakimś obszarze mamy zamiar postawić drabinę SellStopów. Obszar ten zaznaczamy prostokątem.

Domyslnie kolejne pozycje mają być stawiane co 10 pipsów.
Następnie należy uruchomić skrypt https://www.dropbox.com/s/hqqh3iw8xp3du ... tangle.ex4
Należy wybrać ustawienie parametru Rectangle_Mode = true.

Inne parametry można ustawić stosownie do potrzeb tak jak w poprzedniej wersji skryptu.
Efekt końcowy bezcenny

Ważna uwaga. Na wykresie powinien być tylko jeden prostokąt przed uruchomieniem skryptu. Prostokąt wszystkimi wymiarami musi być albo nad albo pod aktualną ceną.
Kto ma chęć niech się tym pobawi.
Powinno działać.
który automatycznie dobierze wielkość pozycji jaką można otworzyć przy zdefiniowanym wcześniej ryzyku.
Ryzyko można zdefiniować jako konkretną kwotę, którą akceptujemy stracić w sytuacji złapania SL, lub jako % wartości rachunku (domyślnie 2%)
Żeby obliczyć wartość pozycji należy przeciągnąć czerwoną kreskę nad, lub pod aktualną cenę i wtedy pokaże się pasek z danymi jak na obrazku poniżej.
Format wyświetlanych danych: odległość SL od aktualnej ceny/poziom SL/wielkość pozycji

-- Dodano: czw 27-02-2014, 23:53 --
Dla wszystkich miłośników drabinek zrobiłem pewną modyfikację skryptu, który służy do ich stawiania.
Załóżmy że w jakimś obszarze mamy zamiar postawić drabinę SellStopów. Obszar ten zaznaczamy prostokątem.

Domyslnie kolejne pozycje mają być stawiane co 10 pipsów.
Następnie należy uruchomić skrypt https://www.dropbox.com/s/hqqh3iw8xp3du ... tangle.ex4
Należy wybrać ustawienie parametru Rectangle_Mode = true.

Inne parametry można ustawić stosownie do potrzeb tak jak w poprzedniej wersji skryptu.
Efekt końcowy bezcenny

Ważna uwaga. Na wykresie powinien być tylko jeden prostokąt przed uruchomieniem skryptu. Prostokąt wszystkimi wymiarami musi być albo nad albo pod aktualną ceną.
Kto ma chęć niech się tym pobawi.
Powinno działać.
witam
mam pytanie o time frame.
jwzeli jestesmy na wykresie 1h i w skazniku zaznaczymy 240 to bedzie pobieral z wykresu 4h czyli wzaie czego cofnie sie na 1h o 4 czy 5 barow?
mam pytanie o time frame.
jwzeli jestesmy na wykresie 1h i w skazniku zaznaczymy 240 to bedzie pobieral z wykresu 4h czyli wzaie czego cofnie sie na 1h o 4 czy 5 barow?
poszukuje skryptu który oznaczył by wybraną swiece na dany kolor np chciał bym zaznaczyć sobie świece miedzy 8-9H w kolorze lub strzałką żebym widział ją na 1 rzut oka ?.